Felul de mancare traditional, numit Pomana porcului, este obtinut prin prajirea bucatilor de carne in grasime (bucati de muschi, ficat, slanina, coasta, falca, reprezentand toate partile animalului sacrificat), si se prepara de marea majoritate a romanilor in perioada apropierilor sarbatorilor de iarna.
Mod de preparare:
Pentru inceput taiem slania si carnea de porc in cubulete mici.
In tuciul sau cratita in care dorim sa pregatim pomana porcului adaugam mai intai apa si o lasam sa se infierbinte. Apa are un rol important: nu mai este necesar sa punem la inceput untura sau ulei, pentru ca slanina si carnea de porc vor lasa grasime pe timpul fierberii in apa, carnea va fi bine pregatita si frageda, in plus nu se afuma si nu se arde la inceput cand carnea nu e inca bine patrunsa.
In apa fierbinte adaugam cubuletele de slanina. E bine ca slanina aleasa pentru pomana porcului sa aiba si un strat mic de carne, ea va deveni jumari delicioase.
Cand carnea este frumos rumenita si slanina a devenit jumari adaugam sare si eventual daca doriti putin piper apoi stingem focul.
Tochitura se serveste calda alaturi de mamaliguta, mujdei si muraturi preferate de casa.
Tochitura se mai poate servi avand alaturi branza de burduf sau branza usor sarata, este absolut delicioasa.
Tochitura este buna si urmatoarea zi reincalzita in untura.
Nu uitati sa serviti si un pahar de vin care ajuta la digestie, iar pentru cine nu consuma alcool o ceasca de cafea.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pentru inceput taiem slania si carnea de porc in cubulete mici.
In tuciul sau cratita in care dorim sa pregatim pomana porcului adaugam mai intai apa si o lasam sa se infierbinte. Apa are un rol important: nu mai este necesar sa punem la inceput untura sau ulei, pentru ca slanina si carnea de porc vor lasa grasime pe timpul fierberii in apa, carnea va fi bine pregatita si frageda, in plus nu se afuma si nu se arde la inceput cand carnea nu e inca bine patrunsa.
In apa fierbinte adaugam cubuletele de slanina. E bine ca slanina aleasa pentru pomana porcului sa aiba si un strat mic de carne, ea va deveni jumari delicioase.
Cand carnea este frumos rumenita si slanina a devenit jumari adaugam sare si eventual daca doriti putin piper apoi stingem focul.
Tochitura se serveste calda alaturi de mamaliguta, mujdei si muraturi preferate de casa.
Tochitura se mai poate servi avand alaturi branza de burduf sau branza usor sarata, este absolut delicioasa.
Tochitura este buna si urmatoarea zi reincalzita in untura.
Nu uitati sa serviti si un pahar de vin care ajuta la digestie, iar pentru cine nu consuma alcool o ceasca de cafea.
Pofta buna!