AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Felul de mancare traditional, numit Pomana porcului, este obtinut prin prajirea bucatilor de carne in grasime (bucati de muschi, ficat, slanina, coasta, falca, reprezentand toate partile animalului sacrificat), si se prepara de marea majoritate a romanilor in perioada apropierilor sarbatorilor de iarna.

Randamente4 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total55 minute

 1 kg carne porc slaba si/sau cu grasime
 0,5 g de slanina
 200 ml apa
 1 pahar de vin
 sare

1

Mod de preparare:
Pentru inceput taiem slania si carnea de porc in cubulete mici.

2

In tuciul sau cratita in care dorim sa pregatim pomana porcului adaugam mai intai apa si o lasam sa se infierbinte. Apa are un rol important: nu mai este necesar sa punem la inceput untura sau ulei, pentru ca slanina si carnea de porc vor lasa grasime pe timpul fierberii in apa, carnea va fi bine pregatita si frageda, in plus nu se afuma si nu se arde la inceput cand carnea nu e inca bine patrunsa.

3

In apa fierbinte adaugam cubuletele de slanina. E bine ca slanina aleasa pentru pomana porcului sa aiba si un strat mic de carne, ea va deveni jumari delicioase.

4

Adaugam si carnea mai slaba sau macra taiata in cubulete potrivite, amestecam cu o lingura de lemn, presaram un praf de sare apoi vom acoperi cu un capac. Vom lasa totul sa fiarba la foc mic pentru circa 30 de minute, apoi adaugam un pahar de vin si vom lasa sa fiarba pana cand tot lichidul scade.

5

Cand carnea este frumos rumenita si slanina a devenit jumari adaugam sare si eventual daca doriti putin piper apoi stingem focul.

6

Tochitura se serveste calda alaturi de mamaliguta, mujdei si muraturi preferate de casa.

7

Tochitura se mai poate servi avand alaturi branza de burduf sau branza usor sarata, este absolut delicioasa.

8

Tochitura este buna si urmatoarea zi reincalzita in untura.
Nu uitati sa serviti si un pahar de vin care ajuta la digestie, iar pentru cine nu consuma alcool o ceasca de cafea.
Pofta buna!

Ingrediente

 1 kg carne porc slaba si/sau cu grasime
 0,5 g de slanina
 200 ml apa
 1 pahar de vin
 sare

Indicații

1

Mod de preparare:
Pentru inceput taiem slania si carnea de porc in cubulete mici.

2

In tuciul sau cratita in care dorim sa pregatim pomana porcului adaugam mai intai apa si o lasam sa se infierbinte. Apa are un rol important: nu mai este necesar sa punem la inceput untura sau ulei, pentru ca slanina si carnea de porc vor lasa grasime pe timpul fierberii in apa, carnea va fi bine pregatita si frageda, in plus nu se afuma si nu se arde la inceput cand carnea nu e inca bine patrunsa.

3

In apa fierbinte adaugam cubuletele de slanina. E bine ca slanina aleasa pentru pomana porcului sa aiba si un strat mic de carne, ea va deveni jumari delicioase.

4

Adaugam si carnea mai slaba sau macra taiata in cubulete potrivite, amestecam cu o lingura de lemn, presaram un praf de sare apoi vom acoperi cu un capac. Vom lasa totul sa fiarba la foc mic pentru circa 30 de minute, apoi adaugam un pahar de vin si vom lasa sa fiarba pana cand tot lichidul scade.

5

Cand carnea este frumos rumenita si slanina a devenit jumari adaugam sare si eventual daca doriti putin piper apoi stingem focul.

6

Tochitura se serveste calda alaturi de mamaliguta, mujdei si muraturi preferate de casa.

7

Tochitura se mai poate servi avand alaturi branza de burduf sau branza usor sarata, este absolut delicioasa.

8

Tochitura este buna si urmatoarea zi reincalzita in untura.
Nu uitati sa serviti si un pahar de vin care ajuta la digestie, iar pentru cine nu consuma alcool o ceasca de cafea.
Pofta buna!

Note

Tochitura “Pomana porcului”
(Visited 450 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *