Ciorba de vacuta

AutorNicola ElenaCategorie, DificultateIntermediar

O super ciorba de vacuta, perfecta in orice sezon, legumele le puteti pune dupa preferinte, gusturi si ce gasiti in firigider/congelator sau piata. Din punctul meu de vedere, orice masa sanatoasa de pranz ar trebui sa contina si o supa sau ciorba, fie ea crema sau bors plin de legume cu multe vitamine sau carne cu un aport ridicat de proteina.

servire
Randamente8 porții
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare3 ore 30 minuteTimp total3 ore 50 minute
 400 gr carne de vita
 2 cartofi medii
 2 morcovi
 1 ceapa mare
 1 bucata mica de telina
 1 radacina de pastarnac
 3 ardei Kapia colorati (mai micuti)
 1 mana de fasole verde
 o jumatate de dovlecel
 1 rosie mare
 100 ml rosii passate
 300 ml bors
 sare dupa gust
 patrunjel/leustean
 smantana pentru servit
 sos de hrean pentru servit
 1 radacina de patrunjel
1

Mod de preparare:
Carnea de vita se spala si se taie cubulete. Atunci cand e putin inghetata, se poate taia mai usor si bucatile vor arata mai bine, pentru ca marginile vor fi drepte, regulate.
Telina, morcovul, ardeiii kapia, patrunjelul, pastarnacul, ceapa, se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici. Rosia se taie cubulete, dovlecelul se taie in bucati ai mari.

Ingrediente

2

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete de marime medie cat sa incapa intr-o lingura

cartofi

3

Carnea de vita se fierbe in apa cu putina sare, eu am ales sa o fierb carnea in oala slow cooker pentru 3 ore high ca sa ma asigur ca este foarte bine fiarta.

carne de vita

4

Cand s-a fiert am taiat carnea de vita cubulete. Nu am apucat sa o tai de la bun inceput. Cand legumele au fost aproape fierte am adaugat cubuletele de carne si sos de rosii passate.

se fierbe

5

Intr-o oala incapatoare am pus toate legumele la fiert in apa in care a fiert carnea.

se fierb legumele

6

Cand s-au fiert legumele am acrit ciorba cu bors. Borsul l-am fiert 5 minute inainte de a-l adauga in ciorba. Am potrivit cu sare, am adaugat patrunjel verde si leustean si am lasat-o 1-2 minute sa fiarba si am inchis focul. Inainte de servire mai lasati ciorba 10-15 minute sa se patrunda.

bors

7

O serviti cu smantana, sos de hrean, ardei iuti murati si mare pofta, absolut delicioasa!
Pofta buna!

ciorba

Ingrediente

 400 gr carne de vita
 2 cartofi medii
 2 morcovi
 1 ceapa mare
 1 bucata mica de telina
 1 radacina de pastarnac
 3 ardei Kapia colorati (mai micuti)
 1 mana de fasole verde
 o jumatate de dovlecel
 1 rosie mare
 100 ml rosii passate
 300 ml bors
 sare dupa gust
 patrunjel/leustean
 smantana pentru servit
 sos de hrean pentru servit
 1 radacina de patrunjel

Indicații

1

Mod de preparare:
Carnea de vita se spala si se taie cubulete. Atunci cand e putin inghetata, se poate taia mai usor si bucatile vor arata mai bine, pentru ca marginile vor fi drepte, regulate.
Telina, morcovul, ardeiii kapia, patrunjelul, pastarnacul, ceapa, se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici. Rosia se taie cubulete, dovlecelul se taie in bucati ai mari.

Ingrediente

2

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete de marime medie cat sa incapa intr-o lingura

cartofi

3

Carnea de vita se fierbe in apa cu putina sare, eu am ales sa o fierb carnea in oala slow cooker pentru 3 ore high ca sa ma asigur ca este foarte bine fiarta.

carne de vita

4

Cand s-a fiert am taiat carnea de vita cubulete. Nu am apucat sa o tai de la bun inceput. Cand legumele au fost aproape fierte am adaugat cubuletele de carne si sos de rosii passate.

se fierbe

5

Intr-o oala incapatoare am pus toate legumele la fiert in apa in care a fiert carnea.

se fierb legumele

6

Cand s-au fiert legumele am acrit ciorba cu bors. Borsul l-am fiert 5 minute inainte de a-l adauga in ciorba. Am potrivit cu sare, am adaugat patrunjel verde si leustean si am lasat-o 1-2 minute sa fiarba si am inchis focul. Inainte de servire mai lasati ciorba 10-15 minute sa se patrunda.

bors

7

O serviti cu smantana, sos de hrean, ardei iuti murati si mare pofta, absolut delicioasa!
Pofta buna!

ciorba

Note

Ciorba de vacuta
(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *