AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Supa crema de broccoli cu parmezan se prepara usor si rapid, este delicioasa, fina si cremoasa, hranitoare si plina de vitamine, ideala pentru pranz sau cina in familie. Desi nu toata lumea agreaza broccoli, aceasta leguma este considerata un superaliment datorita beneficiilor pe care le are asupra sanatatii noastre. Broccoli este foarte bogat in vitamin C si fibre, este unul dintre putinele alimente care contine vitamina K.
Broccoli ne apara de raceli, asigura o buna circulatie sanguina si previne artrita.

Randamente4 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

 1 broccoli mic
 2 cartofi medii
 1 dovlecel mic
 1 radacina de patrunjel
 50 gr telina radacina
 2 linguri de ulei de masline extra virgin
 4 linguri de parmezan ras
 4 felii de paine
 sare si piper dupa gust

1

Mod de preparare:
Lasam broccoli 10 minute la inmuiat in apa rece cu sare inainte sa il preparam. Astfel ne asiguram ca am indepartat orice impuritatate dintre buchetele. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in cubulete. Telina si patrunjelul radacina se curata de coaja, se spala si taie in cubulete.

2

Punem legumele in steamer ( aparatul de gatit cu abur) acoperim si le fierbem pentru circa 20 de minute.
Daca le gatiti la oala, adaugam legumele taiate cubulete, le acoperim cu apa si le fierbem mai intai pentru 10 minute. Adaugam un praf de sare si mai fierbem inca 15-20 minute pana cand legumele sunt bine fierte.

3

Scoatem legumele fierte din steamer sau din oala cu o supiera. Pasam apoi legumele fierte cu un blender vertical pana obtinem o pasta. Adaugam putin cate putin din zeama scursa de la abur in recipientul special sau din zeama in care au fiert legumele pentru cele fierte in oala, pana ajungem la consistenta dorita. Potrivim cu sare si piper dupa gust.

4

Adaugam la final 1-2 linguri de parmezan si doua linguri de ulei de masline, apoi amestecam pana sunt incorporate in supa.

5

Pregatim crutoanele de paine, fie la prajitorul de paine, fie la cuptor sau la tigaie, important ca la final sa le stropim cu putin ulei de masline si sa presaram un praf de usturoi sau frecam un catel de usturoi pe feliile de paine prajite, apoi le taiem in cubulete potrivite.

6

Supa crema de broccoli se serveste calda cu crutoane si parmezan sau cu adaos de usturoi pisat. Dupa preferinta, la servire puteti adauga si smantana sau iaurt gras. Crutoanele se pot condimenta dupa preferinta cu rozmarin, busuioc sau alte ierburi care va plac.

7

Supa crema de broccoli este un preparat ideal pentru masa de pranz sau cina. Se gateste usor, cu putine ingrediente si este gata in doar 30 de minute, in plus, desi are un continut scazut de calorii, ea este destul de nutritiva.

8

Broccoli este considerata un superaliment datorita beneficiilor pe care le are asupra sanatatii noastre. Broccoli este foarte bogat in vitamin C si fibre. Este unul dintre putinele alimente care contine vitamina K.
Broccoli ne apara de raceli, asigura o buna circulatie sanguina si previne artrita.
Pofta buna!

Ingrediente

 1 broccoli mic
 2 cartofi medii
 1 dovlecel mic
 1 radacina de patrunjel
 50 gr telina radacina
 2 linguri de ulei de masline extra virgin
 4 linguri de parmezan ras
 4 felii de paine
 sare si piper dupa gust

Indicații

1

Mod de preparare:
Lasam broccoli 10 minute la inmuiat in apa rece cu sare inainte sa il preparam. Astfel ne asiguram ca am indepartat orice impuritatate dintre buchetele. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in cubulete. Telina si patrunjelul radacina se curata de coaja, se spala si taie in cubulete.

2

Punem legumele in steamer ( aparatul de gatit cu abur) acoperim si le fierbem pentru circa 20 de minute.
Daca le gatiti la oala, adaugam legumele taiate cubulete, le acoperim cu apa si le fierbem mai intai pentru 10 minute. Adaugam un praf de sare si mai fierbem inca 15-20 minute pana cand legumele sunt bine fierte.

3

Scoatem legumele fierte din steamer sau din oala cu o supiera. Pasam apoi legumele fierte cu un blender vertical pana obtinem o pasta. Adaugam putin cate putin din zeama scursa de la abur in recipientul special sau din zeama in care au fiert legumele pentru cele fierte in oala, pana ajungem la consistenta dorita. Potrivim cu sare si piper dupa gust.

4

Adaugam la final 1-2 linguri de parmezan si doua linguri de ulei de masline, apoi amestecam pana sunt incorporate in supa.

5

Pregatim crutoanele de paine, fie la prajitorul de paine, fie la cuptor sau la tigaie, important ca la final sa le stropim cu putin ulei de masline si sa presaram un praf de usturoi sau frecam un catel de usturoi pe feliile de paine prajite, apoi le taiem in cubulete potrivite.

6

Supa crema de broccoli se serveste calda cu crutoane si parmezan sau cu adaos de usturoi pisat. Dupa preferinta, la servire puteti adauga si smantana sau iaurt gras. Crutoanele se pot condimenta dupa preferinta cu rozmarin, busuioc sau alte ierburi care va plac.

7

Supa crema de broccoli este un preparat ideal pentru masa de pranz sau cina. Se gateste usor, cu putine ingrediente si este gata in doar 30 de minute, in plus, desi are un continut scazut de calorii, ea este destul de nutritiva.

8

Broccoli este considerata un superaliment datorita beneficiilor pe care le are asupra sanatatii noastre. Broccoli este foarte bogat in vitamin C si fibre. Este unul dintre putinele alimente care contine vitamina K.
Broccoli ne apara de raceli, asigura o buna circulatie sanguina si previne artrita.
Pofta buna!

Supa crema de broccoli cu parmezan
(Visited 194 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *