Ciorba de perisoare este usor de realizat, gustoasa si satioasa, ea se poate face in orice sezon si poate contine diverse legume si zarzavaturi, in functie de ce aveti la indemana. Nu are o reteta fixa si este preparata in functie de gustul fiecarei gospodine.
Mod de preparare:
Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba. Cartofii se taie cubulete potrivite ca marime. Obisnuiesc sa pun si cartofi la ciorba de perisoare pentru ca ne plac mult gustul lor in ciorba, dupa preferinte puteti sa-i omiteti.
Telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mica, de asemenea le puteti taia si cubulete dupa preferinte.
Morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, dar la fel de bine se pot taia si cubulete. Aici depinde de gustul fiecaruia dintre noi.
Rosiile se vor taia cubulete mici, ele se vor topi la fiert si vor arata frumos in ciorba.
Ceapa se taie marunt.
Ardeiul se toaca marunt, eu am pus ardei kapia colorati diferit pentru aspect frumos in ciorba si pentru gust mai bun, adoram gustul ardeiului kapia.
Intr-o oala mai mare punem circa 5 litri de apa, legumele, rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt aproape patrunse.
Intre timp pregatim carnea pentru perisoare. Carnea se da de doua ori prin masina de tocat, asa vom obtine o carne fina. Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul uscat, daca obisnuiti sa-l spalati va recomand sa-l uscati usor in cuptor. Asa nu veti avea perisoare dezmebrate la fierbere.
Cu mana umeda formam bilute rotunde, pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam perisoarele. Lasam sa mai dea in cateva clocote, pana cand carnea si orezul sunt fierte. Adaugam apoi sosul de rosii passate si borsul pe care l-am fiert in prealabil. Daca mai este nevoie se mai adauga sare dupa gust.
Oprim focul si adaugam patrunjelul deasupra. Optional ciorba de perisoare se poate servi cu smantana, sos de hrean si ardei iute.
Perisoarele sunt moi si fragede iar supa din jur e fabuloasa.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba. Cartofii se taie cubulete potrivite ca marime. Obisnuiesc sa pun si cartofi la ciorba de perisoare pentru ca ne plac mult gustul lor in ciorba, dupa preferinte puteti sa-i omiteti.
Telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mica, de asemenea le puteti taia si cubulete dupa preferinte.
Morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, dar la fel de bine se pot taia si cubulete. Aici depinde de gustul fiecaruia dintre noi.
Rosiile se vor taia cubulete mici, ele se vor topi la fiert si vor arata frumos in ciorba.
Ceapa se taie marunt.
Ardeiul se toaca marunt, eu am pus ardei kapia colorati diferit pentru aspect frumos in ciorba si pentru gust mai bun, adoram gustul ardeiului kapia.
Intr-o oala mai mare punem circa 5 litri de apa, legumele, rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt aproape patrunse.
Intre timp pregatim carnea pentru perisoare. Carnea se da de doua ori prin masina de tocat, asa vom obtine o carne fina. Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul uscat, daca obisnuiti sa-l spalati va recomand sa-l uscati usor in cuptor. Asa nu veti avea perisoare dezmebrate la fierbere.
Cu mana umeda formam bilute rotunde, pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam perisoarele. Lasam sa mai dea in cateva clocote, pana cand carnea si orezul sunt fierte. Adaugam apoi sosul de rosii passate si borsul pe care l-am fiert in prealabil. Daca mai este nevoie se mai adauga sare dupa gust.
Oprim focul si adaugam patrunjelul deasupra. Optional ciorba de perisoare se poate servi cu smantana, sos de hrean si ardei iute.
Perisoarele sunt moi si fragede iar supa din jur e fabuloasa.
Pofta buna!