AutorNicola ElenaCategorie, , DificultateÎncepător

Mancarea de fasole asortata se realizeaza usor, este foarte satioasa imbinand proprietatile de la patru tipuri de boabe: fasole alba, fasole rosie, linte si naut. Se poate servi alaturi de salate, muraturi sau ceapa rosie si cu paine calda.

Randamente4 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

 400 gr fasole rosie conserva
 400 gr fasole alba conserva
 400 gr naut conserva
 400 gr linte conserva
 150 gr kaiser
 100 gr carnati chorizo
 1 ceapa
 1 morcov
 1 ardei kapia rosu
 3 rosii coapte
 3 catei de usturoi
 2 fire ceapa verde
 200 ml rosii passate
 1 lingurita cimbru
 sare, piper
 1 lingurita boia de ardei afumata
 1 lingurita boia de ardei dulce

1

Mod de preparare:
Rosiile se spala, una din rosii se taie cubulete. Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mica. Ceapa verde se curata, se spala, se taie marunt. Ardeiul kapia se curata de codita si seminte, se spala, se toaca marunt.

2

Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori. Kaiserul il tocam felii subtiri. Carnatul afumat chorizo il taiem in felii subtiri.

3

Pregatim condimentele pentru a le avea la indemana.

4

Desfacem conservele, scurgem lichidul din fasolea alba si cea rosie sau le strecuram si le clatim un pic sub jet de apa. Le lasam la scurs.

5

La fel procedam si cu celelalte conserve de naut si linte.

6

Intr-un wok calim kaiserul si feliutele de carnat chorizo, daca nu aveti chorizo puteti folosi orice carnat afumat uscat.

7

Vom amesteca continuu astfel incat kaiserul si rondelele de carnat sa prinda o culoare frumoasa de prajit si totodata sa lase gust de afumatura in ulei.

8

Cand s-au prajit adaugam ceapa tocata solzisori si un praf de sare pe care o vom cali 2 minute.

9

Apoi vom adauga morcovul si calim inca 2 minute.

10

Dupa care vom pune o rosie taiata cubulete si ardeiul kapia, pe care le vom cali atat cat sa-si schimbe culoarea, cam 2-3 minute.

11

Peste legumele calite vom pune fasolea alba, fasolea rosie, lintea si nautul.

12

Pentru gust si aroma vom adauga usturoiul tocat marunt cu ceapa verde.

13

Amestecam apoi lasam la foc mediu sa fiarba ca sa se amestece aromele.

14

Intre timp vom da cele doua rosii ramase prin storcator sau razatoarea mare, cojile le vom arunca.

15

Vom turna sosul de rosii in mancare, condimentam cu boia dulce, boia afumata, cimbru, sare si piper dupa gust apoi vom lasa sa fiarba 15-20 de minute sau pana cand mai scade din lichid.

16

Cat timp fasolea fierbe puteti pregati diverse salate sau muraturi dupa preferinte.

17

Fasolea asortata se serveste calda sau rece, cu paine calda, proaspata alaturi de: muraturi, salata verde, salata de varza dulce, sau salata de ceapa.

18

Este o mancare sanatoasa, satioasa si extrem de gustoasa.

19

Pofta mare!

Ingrediente

 400 gr fasole rosie conserva
 400 gr fasole alba conserva
 400 gr naut conserva
 400 gr linte conserva
 150 gr kaiser
 100 gr carnati chorizo
 1 ceapa
 1 morcov
 1 ardei kapia rosu
 3 rosii coapte
 3 catei de usturoi
 2 fire ceapa verde
 200 ml rosii passate
 1 lingurita cimbru
 sare, piper
 1 lingurita boia de ardei afumata
 1 lingurita boia de ardei dulce

Indicații

1

Mod de preparare:
Rosiile se spala, una din rosii se taie cubulete. Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mica. Ceapa verde se curata, se spala, se taie marunt. Ardeiul kapia se curata de codita si seminte, se spala, se toaca marunt.

2

Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori. Kaiserul il tocam felii subtiri. Carnatul afumat chorizo il taiem in felii subtiri.

3

Pregatim condimentele pentru a le avea la indemana.

4

Desfacem conservele, scurgem lichidul din fasolea alba si cea rosie sau le strecuram si le clatim un pic sub jet de apa. Le lasam la scurs.

5

La fel procedam si cu celelalte conserve de naut si linte.

6

Intr-un wok calim kaiserul si feliutele de carnat chorizo, daca nu aveti chorizo puteti folosi orice carnat afumat uscat.

7

Vom amesteca continuu astfel incat kaiserul si rondelele de carnat sa prinda o culoare frumoasa de prajit si totodata sa lase gust de afumatura in ulei.

8

Cand s-au prajit adaugam ceapa tocata solzisori si un praf de sare pe care o vom cali 2 minute.

9

Apoi vom adauga morcovul si calim inca 2 minute.

10

Dupa care vom pune o rosie taiata cubulete si ardeiul kapia, pe care le vom cali atat cat sa-si schimbe culoarea, cam 2-3 minute.

11

Peste legumele calite vom pune fasolea alba, fasolea rosie, lintea si nautul.

12

Pentru gust si aroma vom adauga usturoiul tocat marunt cu ceapa verde.

13

Amestecam apoi lasam la foc mediu sa fiarba ca sa se amestece aromele.

14

Intre timp vom da cele doua rosii ramase prin storcator sau razatoarea mare, cojile le vom arunca.

15

Vom turna sosul de rosii in mancare, condimentam cu boia dulce, boia afumata, cimbru, sare si piper dupa gust apoi vom lasa sa fiarba 15-20 de minute sau pana cand mai scade din lichid.

16

Cat timp fasolea fierbe puteti pregati diverse salate sau muraturi dupa preferinte.

17

Fasolea asortata se serveste calda sau rece, cu paine calda, proaspata alaturi de: muraturi, salata verde, salata de varza dulce, sau salata de ceapa.

18

Este o mancare sanatoasa, satioasa si extrem de gustoasa.

19

Pofta mare!

Note

Fasole asortata cu Kaiser si chorizo
(Visited 318 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *