Borsul de stevie cu oase de porc este o mancare gustoasa si delicioasa, hranitoare si apetisanta ce se serveste cu precadere primavara cand stevia este tanara, dar si in toamnele lungi si calde.
Borsul de stevie cu oase de porc, acrisor si aromat se serveste fierbinte la mesele principale alaturi de paine calda sau crutoane, smantana sau iaurt, ardei iute sau ceapa rosie, ceapa verde.
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala, se taie in cubulete potrivite, nu foarte mari. Ceapa se curata, se taie solzisori, eu am folosit ceapa rosie, dar puteti folosi si ceapa alba fara probleme. Morcovii se curata, se spala, se taie in cubulete mici. Telina si patrunjelul radacina, se curata, se spala, se taie in bucati mici. Ceapa verde, se curata de frunzele uscate si radacini, apoi se spala si se taie marunt. Ardeii grasi se curata de codite si seminte, se spala, se toaca marunt.
Oasele de porc se portioneaza in bucati potrivite, apoi le clatim in apa rece.
Rosiile se spala, se toaca in cubulete pentru un aspect frumos si colorat al borsului.
Stevia se spala frunza cu frunza, se curata de nervuri. Va recomand sa folositi frunzele tinere pentru ca vor fi fragede si nu sunt atoase. Daca folositi frunzele mici, tinere nu mai e necesar sa le tocati. Daca folositi frunze mai mature, acestea se spala, apoi indepartati nervurile si tocati-le cat mai mari. Prin fierbere isi vor micsora volumul.
Afumatura este optionala la acest bors de stevie, va asigur insa ca daca adaugati cateva bucatele de afumatura in ciorba gustul va fi si mai minunat.
Eu am pus un carnacior de casa afumat si cateva cubulete de sunca afumata.
La ciorba de stevie eu mereu prajesc usor carnea, pentru un gust minunat si culoare deosebita, acest secret il stiu de la bunica si mama mea.
In oala in care dorim sa pregatim borsul, punem un pic de ulei apoi adaugam carnea de porc cu oase.
Carnea o vom praji usor cat sa prinda o culoare aurie pe toate partile.
Cand legumele sunt aproape fierte adaugam stevia si orezul spalat in apa rece.
Intr-un bol batem bine 1-2 oua, apoi le turnam peste borsul fierbinte amestecand cu o lingura, in felul aceste vom obtine zdrente de ou.
Oprim focul si adaugam verdeata tocata marunt din abundenta.
Acoperim cateva minute cu un capac pentru ca mirosul si gustul patrunjelului verde sa intre in bors.
Borsul de stevie cu oase de porc se serveste fierbinte, alaturi de smantana, ardei iute si eventual paine calda.
Este gustoasa satioasa si apetisanta.
Mie imi place sa o servesc cu ceapa rosie strivita in palme ca sa lase zeama, peste care presar sare.
Un deliciu!
Acest bors il puteti pregati si cu spanac, insa stevia are un gust aparte, usor acrisor si o aroma specifica, pe care le regasim si in preparatul final.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala, se taie in cubulete potrivite, nu foarte mari. Ceapa se curata, se taie solzisori, eu am folosit ceapa rosie, dar puteti folosi si ceapa alba fara probleme. Morcovii se curata, se spala, se taie in cubulete mici. Telina si patrunjelul radacina, se curata, se spala, se taie in bucati mici. Ceapa verde, se curata de frunzele uscate si radacini, apoi se spala si se taie marunt. Ardeii grasi se curata de codite si seminte, se spala, se toaca marunt.
Oasele de porc se portioneaza in bucati potrivite, apoi le clatim in apa rece.
Rosiile se spala, se toaca in cubulete pentru un aspect frumos si colorat al borsului.
Stevia se spala frunza cu frunza, se curata de nervuri. Va recomand sa folositi frunzele tinere pentru ca vor fi fragede si nu sunt atoase. Daca folositi frunzele mici, tinere nu mai e necesar sa le tocati. Daca folositi frunze mai mature, acestea se spala, apoi indepartati nervurile si tocati-le cat mai mari. Prin fierbere isi vor micsora volumul.
Afumatura este optionala la acest bors de stevie, va asigur insa ca daca adaugati cateva bucatele de afumatura in ciorba gustul va fi si mai minunat.
Eu am pus un carnacior de casa afumat si cateva cubulete de sunca afumata.
La ciorba de stevie eu mereu prajesc usor carnea, pentru un gust minunat si culoare deosebita, acest secret il stiu de la bunica si mama mea.
In oala in care dorim sa pregatim borsul, punem un pic de ulei apoi adaugam carnea de porc cu oase.
Carnea o vom praji usor cat sa prinda o culoare aurie pe toate partile.
Cand legumele sunt aproape fierte adaugam stevia si orezul spalat in apa rece.
Intr-un bol batem bine 1-2 oua, apoi le turnam peste borsul fierbinte amestecand cu o lingura, in felul aceste vom obtine zdrente de ou.
Oprim focul si adaugam verdeata tocata marunt din abundenta.
Acoperim cateva minute cu un capac pentru ca mirosul si gustul patrunjelului verde sa intre in bors.
Borsul de stevie cu oase de porc se serveste fierbinte, alaturi de smantana, ardei iute si eventual paine calda.
Este gustoasa satioasa si apetisanta.
Mie imi place sa o servesc cu ceapa rosie strivita in palme ca sa lase zeama, peste care presar sare.
Un deliciu!
Acest bors il puteti pregati si cu spanac, insa stevia are un gust aparte, usor acrisor si o aroma specifica, pe care le regasim si in preparatul final.
Pofta buna!