AutorNicola ElenaCategorie, , , , , DificultateÎncepător

Aceste delicioase pateuri din foietaj se realizeaza usor, sunt delicioase, aromate si satioase, pot fi servite la mese festive dar si la micul dejun sau intre mesele principale, intrega familie le vor adora si aprecia nespus de mult.

Randamente8 porții
Timp de pregătire50 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră 10 minute

 400 gr ficat de pasare
 1 pachet de foietaj ( din comert)
 patrunjel si marar verde
 sare, piper dupa gust
 2 oua
 2 lingurite praf de usturoi
 150 ml ulei de floarea soarelui
 2 buc ceapa verde ( obtional)

1

Mod de preparare:
Ficatul se spala, pentru a indeparta surplusul de sange, se scurge de apa.

2

Pentru aceaste pateuri din foietaj, eu am prajit ficateii de pui in ulei, fara sa-i fierb asa cum probabil se obisnuieste prin alte retete. Ficatul lasa suficienta apa pentru a fi bine fiert pana atunci cand incepe propriu-zis sa se prajeasca. Cand ficateii sunt aproape gata ( s-au rumenit pe toate partile) ii vom condimenta cu sare, piper si praf de usturoi dupa gust, apoi inchidem focul si ii scoatem pe un servet absorbant, ii vom lasa sa se raceasca.

3

Ceapa se curata, se spala, se taie solzisori. Intr-un wok sau cratita, vom turna 2-3 linguri de ulei la incins, adaugam apoi ceapa taiata marunt. Peste ceapa, turnam 1-2 linguri de apa si amestecam, astfel ceapa se va sota sau inabusi, nu se va praji.

4

Cand ceapa se inmoaie, adaugam ficateii in tigaie si ii vom incalzi cateva minute pentru ca sa-l putem mixa, trebuie sa fie moale si usor de macerat cu blenderul.

5

Verdeata se spala, se toaca marunt.

6

Intr-un bol adaugam ficateii cu ceapa si verdeata ( dupa preferinte si gust puteti adauga si ceapa verde tocata marunt). Vom folosi un blender pentru a sfarama ficateii, ii vom mixa pana cand vom obtine o consistenta cremoasa, asemanatoare cu un pate de ficat, dar poate sa mai ramana si bucatele de ficat.

7

Foietajul il vom intinde cu grija, sa nu se rupa daca nu s-a dezghetat suficient de bine si il vom taia in doua, pe verticala, apoi pe orizontala astfel incat sa obtinem opt pateuri. Crestam fiecare bucata de aluat, in partea care se suprapune, pentru a fi mai aspectuos.

8

Umplem fiecare bucata de aluat cu ficatul mixat cu cu verdeata apoi sigilam cu grija fiecare pateu.

9

Introducem pateurile la congelator pentru circa 15-20 de minute. Acest proces e necesar pentru ca foietajul sa fie pufos si perfect crescut la coacere.
Intre timp, preincalzim cuptorul la 180 grade C.

10

Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si scoatem pateurile din congelator apoi le vom aseza pe tava, usor distantate pentru ca ele isi vor mari volumul la coacere.

11

Batem un ou, iar cu acesta ungem deasupra pateurile. Punem tava la cuptor si marim temperatura la 200 de grade C.

12

Vor fi gata intr-un timp scurt, in 15-20 de minute, trebuie sa fie aurii, rumene deasupra.

13

Se servesc atat calde cat si reci.

14

Pot fi asociate cu ridichi de luna sau negre, salata, ceapa rosie sau ceapa verde si branzeturi.

15

Sunt perfecte pentru pachet la serviciu, la micul dejun, intre mese sau dupa mese, ca aperitive, dar si la mesele festive.

16

Pofta buna si va invit sa testati reteta!

Ingrediente

 400 gr ficat de pasare
 1 pachet de foietaj ( din comert)
 patrunjel si marar verde
 sare, piper dupa gust
 2 oua
 2 lingurite praf de usturoi
 150 ml ulei de floarea soarelui
 2 buc ceapa verde ( obtional)

Indicații

1

Mod de preparare:
Ficatul se spala, pentru a indeparta surplusul de sange, se scurge de apa.

2

Pentru aceaste pateuri din foietaj, eu am prajit ficateii de pui in ulei, fara sa-i fierb asa cum probabil se obisnuieste prin alte retete. Ficatul lasa suficienta apa pentru a fi bine fiert pana atunci cand incepe propriu-zis sa se prajeasca. Cand ficateii sunt aproape gata ( s-au rumenit pe toate partile) ii vom condimenta cu sare, piper si praf de usturoi dupa gust, apoi inchidem focul si ii scoatem pe un servet absorbant, ii vom lasa sa se raceasca.

3

Ceapa se curata, se spala, se taie solzisori. Intr-un wok sau cratita, vom turna 2-3 linguri de ulei la incins, adaugam apoi ceapa taiata marunt. Peste ceapa, turnam 1-2 linguri de apa si amestecam, astfel ceapa se va sota sau inabusi, nu se va praji.

4

Cand ceapa se inmoaie, adaugam ficateii in tigaie si ii vom incalzi cateva minute pentru ca sa-l putem mixa, trebuie sa fie moale si usor de macerat cu blenderul.

5

Verdeata se spala, se toaca marunt.

6

Intr-un bol adaugam ficateii cu ceapa si verdeata ( dupa preferinte si gust puteti adauga si ceapa verde tocata marunt). Vom folosi un blender pentru a sfarama ficateii, ii vom mixa pana cand vom obtine o consistenta cremoasa, asemanatoare cu un pate de ficat, dar poate sa mai ramana si bucatele de ficat.

7

Foietajul il vom intinde cu grija, sa nu se rupa daca nu s-a dezghetat suficient de bine si il vom taia in doua, pe verticala, apoi pe orizontala astfel incat sa obtinem opt pateuri. Crestam fiecare bucata de aluat, in partea care se suprapune, pentru a fi mai aspectuos.

8

Umplem fiecare bucata de aluat cu ficatul mixat cu cu verdeata apoi sigilam cu grija fiecare pateu.

9

Introducem pateurile la congelator pentru circa 15-20 de minute. Acest proces e necesar pentru ca foietajul sa fie pufos si perfect crescut la coacere.
Intre timp, preincalzim cuptorul la 180 grade C.

10

Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si scoatem pateurile din congelator apoi le vom aseza pe tava, usor distantate pentru ca ele isi vor mari volumul la coacere.

11

Batem un ou, iar cu acesta ungem deasupra pateurile. Punem tava la cuptor si marim temperatura la 200 de grade C.

12

Vor fi gata intr-un timp scurt, in 15-20 de minute, trebuie sa fie aurii, rumene deasupra.

13

Se servesc atat calde cat si reci.

14

Pot fi asociate cu ridichi de luna sau negre, salata, ceapa rosie sau ceapa verde si branzeturi.

15

Sunt perfecte pentru pachet la serviciu, la micul dejun, intre mese sau dupa mese, ca aperitive, dar si la mesele festive.

16

Pofta buna si va invit sa testati reteta!

Note

Pateuri din foietaj cu ficat de pui
(Visited 1.134 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *