AutorNicola ElenaCategorie, , DificultateÎncepător

Daca iubiti fructele in orice stare, crude sau gatite, astazi va prezint un desert cu pere la cuptor, super delicios si spectaculos. Pere umplute cu branza Brie si apoi infasurate in aluat foietaj sunt un desert pe cat de aspectuos, pe atat de delicios, cu care veti obtine cu siguranta un succes garantat la orice masa festiva, romantica sau cu familia.

Randamente4 porții
Timp de pregătire1 orăTimp de preparare1 orăTimp total2 ore

 4 pere mari
 1/2 aluat foietaj din comert
 150 gr branza Brie
 1 ou
Pentru servit
 Sirop de artar sau Sirop de capsuni ori alt sirop preferat

1

Mod de preparare:
Perele se spala sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat sau se sterg cu un servet de bucatarie.

2

Taiem baza perelor si cu o forma rotunda si ascutita sau lingura scoatem samburii, puteti face aceasta operatiune si cu un cutit mic manevrand cu grija astfel incat sa nu taiati perele si in lateral.

3

Cu un peeler ( ustensila de curatat cojile legumelor) curatam apoi de coaja perele, lasam coditele nu le vom indeparta de pe pere.

4

Aluatul foietaj se lasa la dezghetat conform instructiunilor de pe pachet. Cand s-a dezghetat el poate fi intins cu usurinta in forma lui initiala.
Cu un sucitor aplatizam aluatul sa obtinem o foaie mai subtire, apoi decupam 4 patrate mici cat baza perelor, dupa care, pe lateralul foii de aluat foietaj decupam fasii subtiri de 1 cm.

5

Taiem din branza Brie, 4 bucati de marimea aproximativa a gaurilor din pere. Brie este o branza moale, cremoasa si cu gust de unt, originara din Franta si produsa la nivel internațional. Are un interior cremos, cu o crusta moale, umflata, de mucegai alb, exteriorul alb al branzei este complet comestibil. Aceasta branza se serveste atat la temperatura camerei alaturi de fructe si alune cat si gatita la cuptor.

6

Umplem perele cu branza Brie. Daca nu aveti branza Brie puteti umple si cu branza sarata de capra fara a fi indulcita, sau faceti un mix de miez de nuca cu miere ori sirop de artar, sau lapte condensat, ori chiar cu dulceata preferata, dupa care umpleti perele.

7

Dupa ce am umplut perele, luam un patratel de aluat foietaj si il lipim la baza ca sa acoperim gaura facut in para.

8

Va recomand sa alegeti partea mai umeda a aluatului cea care este pe hartie pentru ca o sa observati ca se va lipi mai bine de pere.

9

Eu am decupat colturile patratului de aluat pentru ca mi se parea prea mult acoperita.

10

Infasuram apoi perele cu fasiile de aluat incepand de la baza cat mai strans. Dupa ce am terminat de infasurat toate perele, din bucatile de aluat stricate am facut cateva frunze, pe care le-am lipit pe pere.

11

Presam usor cu mainile aluatul pe pere apoi dam perele la congelator pentru 20 de minute. Acest procedeu ajuta aluatul foietaj sa se coaca ulterior uniform.

12

Scoatem perele din congelator si le vom unge cu ou batut, apoi le asezam pe o tava tapetata cu bartie de copt.

13

Dam perele la cuptor pentru aproximativ o ora la 170 grade C. In acest timp se coc atat perele cat si aluatul.

14

Perele vor fi coapte perfect, adica usor al dente si isi vor pastra forma, aluatul la fel. De mentionat ca eu nu am posat perele inainte de a le infasura in aluat asa cum veti gasi in multe retete.

15

Cand observati ca aluatul este bine copt si perfect crescut, dar nu ars, scoateti perele din cultor si lasati-le la racit.

16

Cand perele s-au racit le puteti transfera pe platourile de servire.

17

Se pot consuma ca atare impudrate cu zahar pudra si scortisoara sau stropite cu sirop de artar, miere de albina, sau alte sosuri preferate inclusiv sos de ciocolata, capuccino sau caramel.

18

Noi le-am servit cu sos de capsuni si inchetata asortata cu mix de alune

19

Priviti cat de bine arata in sectiune si au un gust exceptional de bun.

20

Un desert minunat pentru vacanta, o cina romantica sau o masa de sarbatoare. Se prepara usor si este delicios.
Va invit asadar cu drag si pe dvs sa incercati aceasta reteta de pere umplute si infasurate in foietaj, iar apoi sa reveniti aici pe blog, sa mi spuneti parerea dvs despre acest minunat desert.
Spor si pofta mare!

Ingrediente

 4 pere mari
 1/2 aluat foietaj din comert
 150 gr branza Brie
 1 ou
Pentru servit
 Sirop de artar sau Sirop de capsuni ori alt sirop preferat

Indicații

1

Mod de preparare:
Perele se spala sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat sau se sterg cu un servet de bucatarie.

2

Taiem baza perelor si cu o forma rotunda si ascutita sau lingura scoatem samburii, puteti face aceasta operatiune si cu un cutit mic manevrand cu grija astfel incat sa nu taiati perele si in lateral.

3

Cu un peeler ( ustensila de curatat cojile legumelor) curatam apoi de coaja perele, lasam coditele nu le vom indeparta de pe pere.

4

Aluatul foietaj se lasa la dezghetat conform instructiunilor de pe pachet. Cand s-a dezghetat el poate fi intins cu usurinta in forma lui initiala.
Cu un sucitor aplatizam aluatul sa obtinem o foaie mai subtire, apoi decupam 4 patrate mici cat baza perelor, dupa care, pe lateralul foii de aluat foietaj decupam fasii subtiri de 1 cm.

5

Taiem din branza Brie, 4 bucati de marimea aproximativa a gaurilor din pere. Brie este o branza moale, cremoasa si cu gust de unt, originara din Franta si produsa la nivel internațional. Are un interior cremos, cu o crusta moale, umflata, de mucegai alb, exteriorul alb al branzei este complet comestibil. Aceasta branza se serveste atat la temperatura camerei alaturi de fructe si alune cat si gatita la cuptor.

6

Umplem perele cu branza Brie. Daca nu aveti branza Brie puteti umple si cu branza sarata de capra fara a fi indulcita, sau faceti un mix de miez de nuca cu miere ori sirop de artar, sau lapte condensat, ori chiar cu dulceata preferata, dupa care umpleti perele.

7

Dupa ce am umplut perele, luam un patratel de aluat foietaj si il lipim la baza ca sa acoperim gaura facut in para.

8

Va recomand sa alegeti partea mai umeda a aluatului cea care este pe hartie pentru ca o sa observati ca se va lipi mai bine de pere.

9

Eu am decupat colturile patratului de aluat pentru ca mi se parea prea mult acoperita.

10

Infasuram apoi perele cu fasiile de aluat incepand de la baza cat mai strans. Dupa ce am terminat de infasurat toate perele, din bucatile de aluat stricate am facut cateva frunze, pe care le-am lipit pe pere.

11

Presam usor cu mainile aluatul pe pere apoi dam perele la congelator pentru 20 de minute. Acest procedeu ajuta aluatul foietaj sa se coaca ulterior uniform.

12

Scoatem perele din congelator si le vom unge cu ou batut, apoi le asezam pe o tava tapetata cu bartie de copt.

13

Dam perele la cuptor pentru aproximativ o ora la 170 grade C. In acest timp se coc atat perele cat si aluatul.

14

Perele vor fi coapte perfect, adica usor al dente si isi vor pastra forma, aluatul la fel. De mentionat ca eu nu am posat perele inainte de a le infasura in aluat asa cum veti gasi in multe retete.

15

Cand observati ca aluatul este bine copt si perfect crescut, dar nu ars, scoateti perele din cultor si lasati-le la racit.

16

Cand perele s-au racit le puteti transfera pe platourile de servire.

17

Se pot consuma ca atare impudrate cu zahar pudra si scortisoara sau stropite cu sirop de artar, miere de albina, sau alte sosuri preferate inclusiv sos de ciocolata, capuccino sau caramel.

18

Noi le-am servit cu sos de capsuni si inchetata asortata cu mix de alune

19

Priviti cat de bine arata in sectiune si au un gust exceptional de bun.

20

Un desert minunat pentru vacanta, o cina romantica sau o masa de sarbatoare. Se prepara usor si este delicios.
Va invit asadar cu drag si pe dvs sa incercati aceasta reteta de pere umplute si infasurate in foietaj, iar apoi sa reveniti aici pe blog, sa mi spuneti parerea dvs despre acest minunat desert.
Spor si pofta mare!

Pere umplute, infasurate in aluat foietaj – la cuptor
(Visited 186 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *