Arpacasul este folosit cel mai des in prepararea colivei insa din el se pot gati si alte preparate precum supe, ciorbe, prajituri, salate sau garnituri pentru fripturi.
Arpacasul cu ciuperci si legume este o mancare usor de realizat, intr-un timp scurt, este gustoasa, sanatoasa, aromata si satioasa. Se poate consuma ca atare sau alaturi de diverse preparate din carne. Merita sa incercati este absolut delicioasa.
Mod de preparare:
Arpacasul se spala in mai multe ape. Arpacasul il preparam asemeni orezului.
Intr-o oala puneam la fiert 1l de apa, apoi adaugam arpacasul spalat. Lasam sa fiarba la foc mediu pana cand arpacasul isi mareste volumul si absoarbe toata apa.
Cat timp fierbe arpacasul pregatim legumele. Rosiile cherry se spala se taie in doua sau in patru. Ardeiul kapia se curata de codite si seminte, se spala apoi se toaca marunt. Telina se curata de coaja, se spala, se toaca marunt. Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori. Morcovul se curata, se spala se toaca marunt sau se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Ciupercile se spala, se taie in bucati mai mari.
Intr-o tigaie sau wok turnam ulei de masline si il incingem.
Adaugam in uleiul incins toate legumele pentru ca sa lase apa si sa se soteze in sucul lor propriu.
Condimentam cu sare, piper, boia de ardei dulce si un praf de usturoi.
Amestecam si lasam legumele sa fiarba in sucul lor propriu, daca apa lasata de legume scade si ele nu sunt gata fierte mai adaugam putina apa calda.
Arpacasul este gata cand isi mareste volumul. Arpacasul meu arata foarte bine, nu a mai fost nevoie sa adaug apa.
Peste legumele sotate vom adauga arpacasul fiert si sosul de rosii passate.
Condimentam cu sare dupa gust si mai lasam pe foc cat sa fiarba si sosul de rosii, stim ca sosul e fiert atunci cand isi schimba culoarea intr-o nuanta mai deschisa.
Tocam mai mare patrunjelul verde si-l adaugam peste mancare. Amestecam, omogenizam si oprim focul.
Mancare este gata pentru portionare si servire.
Aceasta mancare de arpacas este foarte buna ca preparat de post dar si ca garnitura langa preparate din carne.
Este sanatoasa, hranitoare, aromata si plina de fibre.
Consumul de arpacas reduce riscul apariţiei unor afectiuni, precum diabetul, bolile coronariene, hipertensiunea arteriala, obezitatea, afecţiunile cardiovasculare, dar si cancerul. Arpacasul este cicatrizant, are proprietati tonice, curta pielea si stabilizeaza glicemia.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Arpacasul se spala in mai multe ape. Arpacasul il preparam asemeni orezului.
Intr-o oala puneam la fiert 1l de apa, apoi adaugam arpacasul spalat. Lasam sa fiarba la foc mediu pana cand arpacasul isi mareste volumul si absoarbe toata apa.
Cat timp fierbe arpacasul pregatim legumele. Rosiile cherry se spala se taie in doua sau in patru. Ardeiul kapia se curata de codite si seminte, se spala apoi se toaca marunt. Telina se curata de coaja, se spala, se toaca marunt. Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori. Morcovul se curata, se spala se toaca marunt sau se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Ciupercile se spala, se taie in bucati mai mari.
Intr-o tigaie sau wok turnam ulei de masline si il incingem.
Adaugam in uleiul incins toate legumele pentru ca sa lase apa si sa se soteze in sucul lor propriu.
Condimentam cu sare, piper, boia de ardei dulce si un praf de usturoi.
Amestecam si lasam legumele sa fiarba in sucul lor propriu, daca apa lasata de legume scade si ele nu sunt gata fierte mai adaugam putina apa calda.
Arpacasul este gata cand isi mareste volumul. Arpacasul meu arata foarte bine, nu a mai fost nevoie sa adaug apa.
Peste legumele sotate vom adauga arpacasul fiert si sosul de rosii passate.
Condimentam cu sare dupa gust si mai lasam pe foc cat sa fiarba si sosul de rosii, stim ca sosul e fiert atunci cand isi schimba culoarea intr-o nuanta mai deschisa.
Tocam mai mare patrunjelul verde si-l adaugam peste mancare. Amestecam, omogenizam si oprim focul.
Mancare este gata pentru portionare si servire.
Aceasta mancare de arpacas este foarte buna ca preparat de post dar si ca garnitura langa preparate din carne.
Este sanatoasa, hranitoare, aromata si plina de fibre.
Consumul de arpacas reduce riscul apariţiei unor afectiuni, precum diabetul, bolile coronariene, hipertensiunea arteriala, obezitatea, afecţiunile cardiovasculare, dar si cancerul. Arpacasul este cicatrizant, are proprietati tonice, curta pielea si stabilizeaza glicemia.
Pofta mare!