Drobul de pui mozaic este o alternativa excelenta la drobul de miel. Se poate pregati pe toata perioada anului nu doar de sarbatori, fiind un aperitiv extrem de gustos si excelent atunci cand aveti invitati si vreti sa pregatiti un preparat deosebit. Acest drob mozaic din carne de pui se prepara usor, este delicios si tare aspectos mai ales ca are din belsug si multe verdeturi, este o bunatate.
Mod de preparare:
Pipotele si inimile se spala bine in apa rece. Se vor fiebe in apa cu putina sare, pe parcursul fierberii se va inlatura spuma.
Se spala bine ficateii, se verifica sa nu aiba pungi cu fiere (saculetii aceia verzui) sau cheaguri de sange. Daca gasiti saculetii cu fiere, taiati cu mare grija sa nu se sparga. Daca vedeti un ficatel ca este verde sau se sparge fierea, mai bine aruncati, altfel devine totul foarte amar.
Se spala bine pieptul de pui, se pune pe servete sa se scurga.
Se taie puiul cubulete cam de 1,5 – 2 cm.
Se pune uleiul intr-un wok sau cratita cu fundul gros si se adauga bucatelele de pui
Se amesteca la foc iute, pana cand bucatelele de pui se albesc.
Acum se adauga ficateii intregi ii vom taia la urma.
Se lasa 10 minute la foc iute. O sa vedeti ca lasa zeama, ficateii au un continut mare de apa.
Ficatei si carnea vor lasa mai multa zeama, asa ca gatirea se va face inabusit. Nu este nevoie de alt lichid suplimentar.
Se lasa pe foc, amestecand des, pana cand scade tot lichidul. Carnea va fi bine patrunsa.
Se lasa la racit.
Cand pipotele si inimile s-au fiert se scot din apa si se lasa la racit. Cand s-au racit le vom taia la cutit in bucati mici.
Intr-un bol adaugam pipotele si inimile maruntite. Apoi maruntim si ficateii si ii adaugam peste pipote impreuna cu pieptul de pui.
Se adauga acum ceapa si usturoiul verde taiate marunt.
Se pune si o lingurita de sare si una de piper, apoi spargem si cele 3 oua. Se adauga mararul si patrujelul taiate fin. Nu va speriati, nu este multa verdeata, acestea vor da un gust minunat si un aspect frumos drobului. Se amesteca bine totul.
La final se adauga ouale fierte, taiate in 4.
Se amesteca usor, sa nu se sfarame, sa se vada mozaicul de culori.
Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de chec cam de 20×12 cm.
Se feliaza cand este rece si se serveste ca aperitiv alaturi de ceapa verde, oua fierte, cozonac, masline etc.
Se poate pastra cateva zile la frigider, invelit in folie alimentaraca sa nu se usuce.
Drobul de pui mozaic este o alternativa excelenta la drobul de miel, este un aperitivextrem de gustos pe care il puteti pregati pe tot parcursul anului nu doar de sarbatori.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pipotele si inimile se spala bine in apa rece. Se vor fiebe in apa cu putina sare, pe parcursul fierberii se va inlatura spuma.
Se spala bine ficateii, se verifica sa nu aiba pungi cu fiere (saculetii aceia verzui) sau cheaguri de sange. Daca gasiti saculetii cu fiere, taiati cu mare grija sa nu se sparga. Daca vedeti un ficatel ca este verde sau se sparge fierea, mai bine aruncati, altfel devine totul foarte amar.
Se spala bine pieptul de pui, se pune pe servete sa se scurga.
Se taie puiul cubulete cam de 1,5 – 2 cm.
Se pune uleiul intr-un wok sau cratita cu fundul gros si se adauga bucatelele de pui
Se amesteca la foc iute, pana cand bucatelele de pui se albesc.
Acum se adauga ficateii intregi ii vom taia la urma.
Se lasa 10 minute la foc iute. O sa vedeti ca lasa zeama, ficateii au un continut mare de apa.
Ficatei si carnea vor lasa mai multa zeama, asa ca gatirea se va face inabusit. Nu este nevoie de alt lichid suplimentar.
Se lasa pe foc, amestecand des, pana cand scade tot lichidul. Carnea va fi bine patrunsa.
Se lasa la racit.
Cand pipotele si inimile s-au fiert se scot din apa si se lasa la racit. Cand s-au racit le vom taia la cutit in bucati mici.
Intr-un bol adaugam pipotele si inimile maruntite. Apoi maruntim si ficateii si ii adaugam peste pipote impreuna cu pieptul de pui.
Se adauga acum ceapa si usturoiul verde taiate marunt.
Se pune si o lingurita de sare si una de piper, apoi spargem si cele 3 oua. Se adauga mararul si patrujelul taiate fin. Nu va speriati, nu este multa verdeata, acestea vor da un gust minunat si un aspect frumos drobului. Se amesteca bine totul.
La final se adauga ouale fierte, taiate in 4.
Se amesteca usor, sa nu se sfarame, sa se vada mozaicul de culori.
Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de chec cam de 20×12 cm.
Se feliaza cand este rece si se serveste ca aperitiv alaturi de ceapa verde, oua fierte, cozonac, masline etc.
Se poate pastra cateva zile la frigider, invelit in folie alimentaraca sa nu se usuce.
Drobul de pui mozaic este o alternativa excelenta la drobul de miel, este un aperitivextrem de gustos pe care il puteti pregati pe tot parcursul anului nu doar de sarbatori.
Pofta buna!