Parizerul de pui pregatit in casa este mult mai gustos, fin si natural decat variantele din comert. Rețeta lui este foarte simpla, usor de realizat cu ingrediente accesibile si relativ putine.
Archives Mic dejun
Oua ochiuri, coapte pe sare
Ouale ochiuri sunt de cele mai multe ori gatite cu foarte mult ulei. Acest lucru, pe langa faptul ca nu este sanatos nu este nici necesar, deoarece exista inca o metoda rapida si fara multe calorii pentru a face un ou ochi perfect.
Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti intr-o tigaie un praf de sare si sa incingeti bine tigaia, iar peste tigaie trebuie pus neaparat un capac dupa ce ati adaugat ouale. Ouale ochiuri gatite astfel sunt usor si rapid de preparat, in plus sunt super delicioase, un gust pe care il veti adora.
Sandwich BLT – Bacon, Lettuce, Tomato)
Sandwich-urile BLT ( bacon, salata, rosie ) se gatesc repede si fara prea mult efort, fiind alegerea ideala in diminetile in care te grabesti dar vrei sa te bucuri de o gustare hranitoare, aromata si delicioasa.
Croque Madame, Croque Monsieur – Sandwich-uri calde frantuzesti
Croque Monsieur si Croque Madame sunt sandvisuri fierbinti pregatite in stil frantuzesc cu sunca, branza, sos bechamel si mustar Dijon, gatite apoi la gratar sau cuptor pana cand branza se topeste si curge din aceste sandvisuri crocante si delicioase. Croquer in limba franceza inseamna “a ronțăi”, monsieur – “domn”, madame – “doamnă”.
Francezii sunt oameni extrem de politicosi, asa ca, atunci cand comanda un astfel de sandvis la micul dejun, se indreptata catre chelner si spun: „Croque, monsieur”, iar cand chelnerul aduce comanda, acesta raspunde cu cuvintele: „Croque, monsieur”. Deci acest nume s-a lipit de sandvisul crocant.
Originea exacta ale lui Croque Monsieur raman in mare parte necunoscute. Povestile variaza de la muncitori francezi care si-au lasat cutiile de pranz prea aproape de un calorifer fierbinte, pana la un proprietar de bistro parizian care a fost nevoit sa improvizeze cand a ramas fara baghete (greu de imaginat in Franta!)
Prima versiune de sandvis a fost Croque Monsieur, urmata apoi si de Croque Madame care are in plus ca decor un ou ochi prajit.
Oua jumari indiene
Reteta de jumari indiene este de fapt o omleta aromata si colorata cu un gust usor, delicat si aerat, ce se potriveste perfect cu ceapa rumenita crocant si cu sosul dulce-acrisor chutney de mango rezultand in final o omleta dulce si absolut delicioasa.
Sandwich cu salata verde
Sandwish-ul din salata verde este mancarea perfecta, cu continut scazut de carbohidrati, keto si sanatos fara paine.
Se realizeaza usor si rapid, este crocant si suculent, perfect pentru micul dejun sau ca gustare dintre mese, in plus il puteti umple dupa bunul plac cu diverse preparate din carne sau branzeturi si topping-uri dupa prefereinte.
Oua ochi in avocado – la cuptor
Oua ochi in avocado la cuptor este un preparat usor de gatit si cu un aspect placut, gustul nu este rau dar nici nu este deosebit de spectaculos si cu siguranta avocado consumat crud este mult mai delicios decat gatit termic.
Oua posate cu guacamole
Ouale sunt minunate pentru ca se gasesc pe mesele noastre de zi cu zi, se prepara rapid, sunt sanatoase si contin proteine de buna calitate si grasimi sanatoase, inclusiv omega 3. Oul reprezinta unul dintre cele mai importante alimente pentru orice tip de bucatarie din lume. Traditional ouale posate sunt cunoscute ca „ochiuri romanesti”, insa termenul de posat este folosit mult mai des in ultima perioada si inseamna gatire in lichid fierbinte.
Guacamole e delicios, nu contine nici urma de colesterol, doar grasimi sanatoase, calciu si fier plus un belșug din vitaminele A, C, D, E, K , B6 și B12 si multe altele. Impreuna cele doua preparate vor da o masa minunata, consistenta si deliciosa.
Guacamole
Guacamole este un sos mexican ce se prepara din avocado crud si este foarte gustos si sanatos. Numele se traduce prin „sos de avocado” si vine din aztecul ahuacamolli, un termen compus format din cuvintele ahuacatl (avocado) si molli (sos). In retetele traditionale, guacamole se prepara doar din pulpa de avocado, zdrobita si amestecata cu sare de mare. Guacamole se poate combina cu aproape orice fel de aliment si se consuma la fiecare masa a zilei.
Unt vegan
Untul vegan de casa se prepara simplu si extrem de usor, trebuie doar sa alegeti ingredientele si tipul de unt vegan pe care il doriti, pentru ca sunt destule retete pentru acest produs. Un ingredient comun veti regasi in toate retetele de unt vegan si anume uleiul de cocos de preferat dezodorizat – fara gust de cocos. Uleiul de cocos se solidifica usor si va da fix consistenta de unt, insa spre deosebire de untul lactat, untul vegan se intinde mult mai usor pe felia de paine si cu numeroase beneficii pentru organism.