Archives Specialitati

Corn dogs / Crenvursti in aluat de faina cu malai

Corn dogs sunt de origine americana, serviti adesea ca mancare stradala sau ca mancare fast-food. Unii vanzatorii ambulanti ii pregatesc proaspat si ii prajesc in fata clientilor, altii vand corn dogs congelati prefabricati, care sunt apoi dezghetati si prajiti din nou sau rumeniti in cuptor. Corn dogs pot fi gasiti, de asemenea, in aproape orice supermarket si magazin din America de Nord, sub forma de alimente congelate, precum si serviti fierbinti si gata de mancare. Prefabricatele congelate de corn dogs pot fi, de asemenea, incalzitite intr-un cuptor cu microunde, dar stratul de deasupra al aluatului din porumb nu va mai fi crocant.

Read More

Dulceata de visine

Dulceata de visine se prepara foarte usor, reteta este simpla, iar ingredientele sunt usor de adaptat in functie de cantitatea de fructe pe care le aveti, se pastreaza usor multi ani si poate fi consumata ca atare sau cu paine prajita la un ceai, la clatite, negresa, inghetata etc.

Read More

Porumb dulce la gratar cu sos picant – reteta mexicana

Va place porumbul fiert si laptos sau copt si afumat? Stiati ca il puteti manca si altfel, decat simplu, cu sare presarata deasupra? Daca nu, va invit sa faceti aceasta reteta de porumb in stil mexican. Mie imi place sa ma bucur de porumb dulce proaspat vara cand vine sezonul lui, de obicei il mananc fiert doar cu sare sau cu putin unt si sare. Cu toate acestea, am incercat si aceasta reteta mexicana de porumb stradal care va fi si preferata mea! Are sos cremos, usor picant, branza sfaramicioasa si o nota de condiment. Imi lasa gura apa doar cand scriu aceasta reteta. Trebuie sa incercati macar o data aceasta reteta, inainte de sfarsitul sezonului de porumb moale si dulce.

Read More

Rulada sultanului cu zmeura si capsuni

Rulada sultanului cu zmeura si capsuni, este inspirata si personalizata dupa un super desert turcesc care la origine consta dintr-o budinca de cacao peste care se adauga un strat de frisca si care se ruleaza cat sa se obtina o mini-rulada.
Rulada sultanului personalizata de mine cu zmeura si capsuni nu e deloc greu de facut, nu necesita coacere la cuptor si se pregateste rapid, rezultand un desert foarte cremos, fin, gustos si aromat cu care veti cuceri si impresiona pe oricine.

Read More

Chowder de porumb

Chowder este o supa groasa, preparata din fructe, legume sau fructe de mare. Termenul provine din frantuzescul chaudière care se traduce “vas de incalzit”, un vas in care pescarii faceau supa cu ingrediente luate direct din mare.
Reteta de supa groasa si cremoasa de porumb si pancetta sau slaninuta crocanta e una din cele mai bune pe care le veti incerca pana acum. Cum sezonul porumbului se apropie, trebuie sa incercati aceasta supa consistenta, plina de contraste si absolut delicioasa.

Read More

Vita in sos de stridii – reteta asiatica

Vita cu sos de stridii este un preparat al bucatariei chineze extrem de gustos datorita aromei unice a sosului de stridii denumit Oyster care completeaza prefect gustul carnii de vita. Sosul de stridii are un gust dulceag-sarat, el se foloseste, in general, pentru preparate din carne de vita, pui, peste, crevet preparate la wok lamfoc iute, dar si pentru a condimenta unele sosuri, supe, la marinarea carnii rosii sau de pui.

Read More

Salata de ciuperci urechi de lemn – reteta asiatica

Ciupercile urechi de lemn sunt un tip gustos si unic de ciuperci comestibile care sunt cunoscute sub o serie de nume diferite, inclusiv drept ciuperci chinezesti de urechi de lemn, ciuperci negre, ciuperci urechi de jeleu sau numele lor stiintific, Auricularia auricula-iudae.
Cunoscute la noi din preparatele chinezesti, urechile de lemn au un gust special, sunt crocante ai foarte bune in salate, fapt pentru care mai jos va voi prezenta o reteta de salata delicioasa, perfecta atat ca aperitiv dar si in combinatii cu diferite alte preparate.

Read More

Vinete umplute cu carne tocata de porc – reteta libiana

Aceasta reteta de vinete umplute cu carne tocata este de inspiratie libiana si se refera mai exact la modul cum sunt umplute feliile de vanata cu carne tocata.
In Libia se numeste “Mbatan batata” si este un fel de mancare constand din felii de cartofi prajiți ( vinete sau conopida) care sunt umplute cu o combinatie de ingrediente aromate. Umplutura consta de obicei din carne tocata (vita sau miel), ceapa, pesmet, patrunjel, usturoi, ardei iute, oua si unt. Cartofii se taie mai intai in jumatate, cu cele doua felii unite intre ele la baza pentru a putea fi incarcati cu umplutura. Acestea sunt apoi acoperite cu oua și pesmet si prajite in ulei incins. Acest fel de mancare gustos este de obicei servit ca aperitiv si este deosebit de popular in timpul Ramadanului. Desi unora le place sa stropeasca un sos de rosii picant peste cartofi inainte de a fi prajiti, acestia sunt mult mai gustosi si mai crocanti atunci cand sunt prajiti simplu.

Read More

Pulpe de pui pane – reteta asiatica

Pulpele de pui pane in stil asiatic este o alternativa delicioasa si aromata pentru atunci cand esti in pana de iedei si nu stiti ce sa mai gatiti, fiind perfecte atat pentru masa de pranz cat si cina. Pulpele de pui pane se gatesc usor, simplu si rapid, asa ca nu e necesar sa petreceti foarte mult timp in bucatarie, in plus ele pot fi insotite de orice fel de garnituri preferate, salate, sosuri. Aceste pulpe sunt absolut senzationale, au o crusta crocanta si gustoasa, iar interiorul lor este fraged si usor suculent, cu ele veti obtine o masa ca la restaurant.

Read More

Cotlet de porc aromatizat in pesto de patrunjel

Cotletul de porc aromatizat cu pesto de patrunjel e un preparat foarte simplu si gustos, deosebit de aromat si de fraged. Cotletul de porc are o carnita frageda si extrem de gustoasa, dar trebuie gatita cu atentie, altfel iese seca si uscata. Aromatizarea cu sosul pesto de patrunjel este alegerea perfecta pentru feliile de cotlet de porc gatite simplu si rapid.

Read More