AutorNicola ElenaCategorie, DificultateÎncepător

Dulceata de visine se prepara foarte usor, reteta este simpla, iar ingredientele sunt usor de adaptat in functie de cantitatea de fructe pe care le aveti, se pastreaza usor multi ani si poate fi consumata ca atare sau cu paine prajita la un ceai, la clatite, negresa, inghetata etc.

Randamente1 porție
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

 1,5 kg visine fara samburi si codite
 1 kg zahar
 zeama de la o lamaie mare sau 5 g de sare de lamaie

1

Mod de preparare:
Visinele se spala si se curata de codite si samburi.

2

Punem visinile intr-o sita apoi intr-un bol si le lasam la scurs peste noapte, in frigider.

3

A doua zi punem fructele scurse intr-o oala larga, pentru ca suprafata de evaporare sa fie mare si sa fie de fiert putin timp. Este foarte important sa fierbem cat mai putin timp dulceturile si gemurile pentru ca acestea sa-si pastreze culoarea si proprietatile. Siropul ramas il puteti bea sau il puteti folosi la obtinerea sosului de visine pentru friptura de rata.

4

Peste visine adaugam 1 kg de zahar si le mai lasam asa cam o ora.

5

Punem vasul pe foc, la foc mic, si amestecam usor pana cand se topeste zaharul. Fructele vor mai lasa lichid cu care se va forma sirop.

6

Adaugam apoi zeama de lamaie sau daca nu aveti puteti folosi sare de lamaie care este tot acid citric. Acidul citric din lamaie impiedica cristalizarea dulceturilor si gemurilor.

7

Pe parcurs vom aduna spuma formata la suprafata dulcetei.

8

Dulceata de visine se lasa la fiert la foc potrivit timp in care se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi de fundul vasului.

9

Pentru a stii daca dulceata de visine este gata, vom face testul picaturii. Se ia o lingurita din dulceata si picuram sirop pe o farfurie, daca picatura este ferma si are o culoare usor mai inchisa, atunci dulceata este gata. Daca dulceata se descompune usor, atunci mai trebuie lasata pentru cateva minute pe foc.
Cel mai simplu si corect este sa folosim un termometru de cofetarie si sa verificam temperatura daca aceasta ajunge la 105 C ne putem opri cu fierberea.

10

Cand dulceata este gata, se lasa la racit apoi se transfera in borcane curate, sterilizate si uscate, punem capacele dulceata este gata.

11

Borcanele cu dulceata de visine pot merge pe raftul din camara si poate fi pastrata mult timp.

12

Fructele raman tari, perfect confiate, iar siropul este bine legat, rubiniu, cu o aroma fantastica.
Dulceata de visine are un gust dulce acrisor si este perfecta cu waffles, clatite, paine prajita si unt, la negresa cu visine si in multe alte combinatii.
Spor si pofta mare!

Ingrediente

 1,5 kg visine fara samburi si codite
 1 kg zahar
 zeama de la o lamaie mare sau 5 g de sare de lamaie

Indicații

1

Mod de preparare:
Visinele se spala si se curata de codite si samburi.

2

Punem visinile intr-o sita apoi intr-un bol si le lasam la scurs peste noapte, in frigider.

3

A doua zi punem fructele scurse intr-o oala larga, pentru ca suprafata de evaporare sa fie mare si sa fie de fiert putin timp. Este foarte important sa fierbem cat mai putin timp dulceturile si gemurile pentru ca acestea sa-si pastreze culoarea si proprietatile. Siropul ramas il puteti bea sau il puteti folosi la obtinerea sosului de visine pentru friptura de rata.

4

Peste visine adaugam 1 kg de zahar si le mai lasam asa cam o ora.

5

Punem vasul pe foc, la foc mic, si amestecam usor pana cand se topeste zaharul. Fructele vor mai lasa lichid cu care se va forma sirop.

6

Adaugam apoi zeama de lamaie sau daca nu aveti puteti folosi sare de lamaie care este tot acid citric. Acidul citric din lamaie impiedica cristalizarea dulceturilor si gemurilor.

7

Pe parcurs vom aduna spuma formata la suprafata dulcetei.

8

Dulceata de visine se lasa la fiert la foc potrivit timp in care se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi de fundul vasului.

9

Pentru a stii daca dulceata de visine este gata, vom face testul picaturii. Se ia o lingurita din dulceata si picuram sirop pe o farfurie, daca picatura este ferma si are o culoare usor mai inchisa, atunci dulceata este gata. Daca dulceata se descompune usor, atunci mai trebuie lasata pentru cateva minute pe foc.
Cel mai simplu si corect este sa folosim un termometru de cofetarie si sa verificam temperatura daca aceasta ajunge la 105 C ne putem opri cu fierberea.

10

Cand dulceata este gata, se lasa la racit apoi se transfera in borcane curate, sterilizate si uscate, punem capacele dulceata este gata.

11

Borcanele cu dulceata de visine pot merge pe raftul din camara si poate fi pastrata mult timp.

12

Fructele raman tari, perfect confiate, iar siropul este bine legat, rubiniu, cu o aroma fantastica.
Dulceata de visine are un gust dulce acrisor si este perfecta cu waffles, clatite, paine prajita si unt, la negresa cu visine si in multe alte combinatii.
Spor si pofta mare!

Dulceata de visine
(Visited 121 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *