AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Prajitura Trifle este un desert inventat de englezi care a castigat popularitate in ultimii ani penyru ca este un desert fara coacere, gustos, cu arome diferite, facut din fructe, crema, aluat pufos, frisca si eventual jeleu, aranjate in straturi.

Randamente6 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute

 300 gr cozonac sau pandispan
 200 ml sirop aromat cu esenta de rom
 1 plic de budinca de capsuni
 350 gr capsuni proaspete
 100 gr ciocolata menaj
 200 ml frisca lichida

1

Mod de preparare:
Pentru aceasta prajitura, eu nu am respectat intocmai reteta clasica insa asa cum am creat-o a iesit absolut delicioasa.
Asadar, din cozonacul vechi sau pandispan putem pregati prajitura trifle, un desert englezesc in straturi, ce contine blat din cozonac primul strat, pe care eu l-am insiropat cu jumatate din siropul de rom.

2

Decoram marginile vasului cu felii de capsuni.

3

Am adaugat jumatate din crema de budinca de capsuni.

4

Apoi am nivelat crema cu o spatula.

5

A urmat un nou strat de cozonac pe care l-am insiropat cu restul de sirop din esenta de rom.

6

Am turnat ciocolata topita, si am nivelat cu grija pe toata suprafata.

7

Am pus apoi restul de budinca si sos de caramel.
Am continuat cu un nou strat de felii de capsuni pe marginea vasului.

8

La final am pus frisca lichida batuta.

9

Am decorat cu fructe: capsuni si zmeura, si am dat prajitura la rece.

10

Dupa cum vedeti, aveti ocazia de a transforma pandispanul sau cozonacul pe care nimeni nu le mai mananca intr-un desert cochet si delicios.
Pofta mare!

Ingrediente

 300 gr cozonac sau pandispan
 200 ml sirop aromat cu esenta de rom
 1 plic de budinca de capsuni
 350 gr capsuni proaspete
 100 gr ciocolata menaj
 200 ml frisca lichida

Indicații

1

Mod de preparare:
Pentru aceasta prajitura, eu nu am respectat intocmai reteta clasica insa asa cum am creat-o a iesit absolut delicioasa.
Asadar, din cozonacul vechi sau pandispan putem pregati prajitura trifle, un desert englezesc in straturi, ce contine blat din cozonac primul strat, pe care eu l-am insiropat cu jumatate din siropul de rom.

2

Decoram marginile vasului cu felii de capsuni.

3

Am adaugat jumatate din crema de budinca de capsuni.

4

Apoi am nivelat crema cu o spatula.

5

A urmat un nou strat de cozonac pe care l-am insiropat cu restul de sirop din esenta de rom.

6

Am turnat ciocolata topita, si am nivelat cu grija pe toata suprafata.

7

Am pus apoi restul de budinca si sos de caramel.
Am continuat cu un nou strat de felii de capsuni pe marginea vasului.

8

La final am pus frisca lichida batuta.

9

Am decorat cu fructe: capsuni si zmeura, si am dat prajitura la rece.

10

Dupa cum vedeti, aveti ocazia de a transforma pandispanul sau cozonacul pe care nimeni nu le mai mananca intr-un desert cochet si delicios.
Pofta mare!

Note

Trifle
(Visited 420 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *