Va place porumbul fiert si laptos sau copt si afumat? Stiati ca il puteti manca si altfel, decat simplu, cu sare presarata deasupra? Daca nu, va invit sa faceti aceasta reteta de porumb in stil mexican. Mie imi place sa ma bucur de porumb dulce proaspat vara cand vine sezonul lui, de obicei il mananc fiert doar cu sare sau cu putin unt si sare. Cu toate acestea, am incercat si aceasta reteta mexicana de porumb stradal care va fi si preferata mea! Are sos cremos, usor picant, branza sfaramicioasa si o nota de condiment. Imi lasa gura apa doar cand scriu aceasta reteta. Trebuie sa incercati macar o data aceasta reteta, inainte de sfarsitul sezonului de porumb moale si dulce.
Cat timp porumbul se fierbe in frunza, pregatim ingredientele pentru sosul de smantana picant. Maruntim branza feta sau cotija, stoarcem zeama de la o jumatate de lime, razuim coaja de lamaie si tocam marunt frunzele de coriandru sau de patrunjel verde.
Intr-un bol turnam smantana, adaugam apoi branza feta maruntita sau branza Cotija mexicana si le omogenizam pana cand obtinem o pasta fina.
Principala diferenta dintre cotija si feta este ca branza cotija se face din lapte de vaca, in timp ce feta se face in mod traditional din lapte de oaie sau o combinatie de lapte de oaie si capra.
Atat branzeturile cotija, cat si cele feta sunt sarate. Cotija are o aroma laptoasa in timp ce feta este descrisa ca fiind acidulata si mai cremoasa.
Nici branza cotija, nici branza feta nu se topesc. Acest lucru le fac perfecte ca toppinguri. Cotija fiind o varietate de branza mexicana si feta provenind din Grecia, nu este surprinzator faptul ca aceste branzeturi sunt ingrediente de baza in bucatariile mexicane respectiv grecesti.
Peste smantana cu branza rajnim fulgi de chilli, adaugam sare, piper dupa gust, usturoi pudra si zeama de lime, amestecam totul si dam bolul deoparte.
Cand porumbul s-a fiert il scoatem din apa sau din vasul steamer-ului si-l lasam cateva minute sa se raceasca.
La aceasta reteta stiuletii de porumb se pot pregati direct pe grill fara sa-i fierbem in prealabil, caz in care ei se tin intr-un vas cu apa cu tot cu frunze pentru 30-40 de minute pentru a scoate eventualele insecte din ei si pentru hidratare ca i ei se vor usca in timpul gatirii pe gratar. Eu ii prefer mai intai fierti apoi pe gratar.
Luam fiecare stiulete de porumb si tragem cu grija frunzele inapoi fara sa le desprindem de pe stiulete apoi indepărtam toate firele de matase de pe frunze si porumb.
Ungem apoi stiuletii de porumb cu unt si pliem frunzele la loc.
Incingem o tigaie grill. Puteti gati si pe gratarul cu jar daca doriti sa fie mai aromat de la fumul de carbuni.
Scoatem frunzele de pe stiuleti sau le colectam in partea de jos, eu le-am impletit, arata mai bine si pot fi usor manevrati.
Porumbul se serveste direct de pe stiuleti cu dressing din sos de smantana, pregatit mai devreme, peste care presaram coriandru sau patrunjel proaspat tocat marunt, fulgi de ardei iute si coaja rasa de lamaie.
Nu se recomanda pastrarea sau congelarea porumbului preparat, acestia au un gust mai bun atunci cand sunt savurati proaspeti.
Depozitare: Pastrati porumbul fiert sau copt la frigider pana la 3 zile. Reincalziti in cuptor sau cuptorul cu microunde si adaugati toppinguri dupa cum doriti.
Congelare: Congelati porumbul fiert sau copt timp de pana la 6 luni.
Acesta este cel mai bun porumb pe care eu l-am incercat vreodata! Nu contine maioneza iar sosul racoros si acidulat este perfect pentru aceasta perioada calda de vara. Serviti-l de asemenea si cu tacos, caserola Doritos si cartofi prajiti va fi un devarat rasfat.
Spor si pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Cat timp porumbul se fierbe in frunza, pregatim ingredientele pentru sosul de smantana picant. Maruntim branza feta sau cotija, stoarcem zeama de la o jumatate de lime, razuim coaja de lamaie si tocam marunt frunzele de coriandru sau de patrunjel verde.
Intr-un bol turnam smantana, adaugam apoi branza feta maruntita sau branza Cotija mexicana si le omogenizam pana cand obtinem o pasta fina.
Principala diferenta dintre cotija si feta este ca branza cotija se face din lapte de vaca, in timp ce feta se face in mod traditional din lapte de oaie sau o combinatie de lapte de oaie si capra.
Atat branzeturile cotija, cat si cele feta sunt sarate. Cotija are o aroma laptoasa in timp ce feta este descrisa ca fiind acidulata si mai cremoasa.
Nici branza cotija, nici branza feta nu se topesc. Acest lucru le fac perfecte ca toppinguri. Cotija fiind o varietate de branza mexicana si feta provenind din Grecia, nu este surprinzator faptul ca aceste branzeturi sunt ingrediente de baza in bucatariile mexicane respectiv grecesti.
Peste smantana cu branza rajnim fulgi de chilli, adaugam sare, piper dupa gust, usturoi pudra si zeama de lime, amestecam totul si dam bolul deoparte.
Cand porumbul s-a fiert il scoatem din apa sau din vasul steamer-ului si-l lasam cateva minute sa se raceasca.
La aceasta reteta stiuletii de porumb se pot pregati direct pe grill fara sa-i fierbem in prealabil, caz in care ei se tin intr-un vas cu apa cu tot cu frunze pentru 30-40 de minute pentru a scoate eventualele insecte din ei si pentru hidratare ca i ei se vor usca in timpul gatirii pe gratar. Eu ii prefer mai intai fierti apoi pe gratar.
Luam fiecare stiulete de porumb si tragem cu grija frunzele inapoi fara sa le desprindem de pe stiulete apoi indepărtam toate firele de matase de pe frunze si porumb.
Ungem apoi stiuletii de porumb cu unt si pliem frunzele la loc.
Incingem o tigaie grill. Puteti gati si pe gratarul cu jar daca doriti sa fie mai aromat de la fumul de carbuni.
Scoatem frunzele de pe stiuleti sau le colectam in partea de jos, eu le-am impletit, arata mai bine si pot fi usor manevrati.
Porumbul se serveste direct de pe stiuleti cu dressing din sos de smantana, pregatit mai devreme, peste care presaram coriandru sau patrunjel proaspat tocat marunt, fulgi de ardei iute si coaja rasa de lamaie.
Nu se recomanda pastrarea sau congelarea porumbului preparat, acestia au un gust mai bun atunci cand sunt savurati proaspeti.
Depozitare: Pastrati porumbul fiert sau copt la frigider pana la 3 zile. Reincalziti in cuptor sau cuptorul cu microunde si adaugati toppinguri dupa cum doriti.
Congelare: Congelati porumbul fiert sau copt timp de pana la 6 luni.
Acesta este cel mai bun porumb pe care eu l-am incercat vreodata! Nu contine maioneza iar sosul racoros si acidulat este perfect pentru aceasta perioada calda de vara. Serviti-l de asemenea si cu tacos, caserola Doritos si cartofi prajiti va fi un devarat rasfat.
Spor si pofta mare!