AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Quinoa cu legume este o reteta vegana, se poate manca in post, dar si ca garnitura la preparate din carne, se prepara asemanator cu orezul, doar ca timpul de preparare este mult mai mic. Quinoa este o adevarata sursa de calciu, magneziu, vitamine B, vitamina E si fibre, este usor de gatit, gustoasa si versatila.

servire

Randamente4 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

 200 gr seminte de quinoa
 1 ardei rosu
 1 ardei galben
 1 ceapa
 1 morcov
 100 gr vanata
 100 gr dovlecel
 sare, piper
 3 linguri ulei
 1 lingurita boia dulce
 1 lingurita amestec de turmeric, coriandru, chimion
 patrunjeel verde

1

Mod de preparare:
Semintele de Quinoa se pun intr-o sita, se spala in apa rece 2 minute. Este important sa clatim bine in apa rece boabele de quinoa deoarece stratul lor exterior care se numeste saponina, da un gust amarui.

quinoa

2

Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mica. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt.

ceapa morcov

3

Tocam marunt dovlecelul si vanata.

dovlecel si vanata

4

Ardeii se curata de codita si seminte, se spala, se toaca marunt.

ardei

5

Intr-o oala punem apa la fiert cu sare. Cand da in clocot punem semintele de quinoa si acoperim cu un capac, le vom lasa cam 12 minute.

fierbere quinoa

6

Intr-un wok, am pus ulei si am calit un pic ceapa, 1-2 minute.

calim ceapa

7

Peste ceapa adaugam vanata cu dovlecelul si le vom lasa 5 minute sa se inmoaie si acestia.

vanata si dovlecel

8

Adaugam apoi ardeiul, amestecam si le mai lasam 2 minute sa se inabuse sub capac.

adaugare ardei

9

Am adaugat morcovul ras, sare, piper, am amestecat totul si le-am lasat inca 3-4 minute pana cand s-a inmuiat si acesta.

morcov

10

Am adaugat si restul de condimentele apoi am mai lasat 1 minut pentru a se combina aromele.

amestecam

11

Am pus si quinoa si am amestecat totul.

adaugam quinoa

12

Se poate servi atat calda cat si rece, cu patrunjel verde tocat. Aceasta mancare de quinoa cu legume este foarte sanatoasa, se face in doar 25 de minute si este perfecta pentru pranz sau cina, cat si ca garnitura la diverse preparare din carne.
Pofta buna!

servire

Ingrediente

 200 gr seminte de quinoa
 1 ardei rosu
 1 ardei galben
 1 ceapa
 1 morcov
 100 gr vanata
 100 gr dovlecel
 sare, piper
 3 linguri ulei
 1 lingurita boia dulce
 1 lingurita amestec de turmeric, coriandru, chimion
 patrunjeel verde

Indicații

1

Mod de preparare:
Semintele de Quinoa se pun intr-o sita, se spala in apa rece 2 minute. Este important sa clatim bine in apa rece boabele de quinoa deoarece stratul lor exterior care se numeste saponina, da un gust amarui.

quinoa

2

Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mica. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt.

ceapa morcov

3

Tocam marunt dovlecelul si vanata.

dovlecel si vanata

4

Ardeii se curata de codita si seminte, se spala, se toaca marunt.

ardei

5

Intr-o oala punem apa la fiert cu sare. Cand da in clocot punem semintele de quinoa si acoperim cu un capac, le vom lasa cam 12 minute.

fierbere quinoa

6

Intr-un wok, am pus ulei si am calit un pic ceapa, 1-2 minute.

calim ceapa

7

Peste ceapa adaugam vanata cu dovlecelul si le vom lasa 5 minute sa se inmoaie si acestia.

vanata si dovlecel

8

Adaugam apoi ardeiul, amestecam si le mai lasam 2 minute sa se inabuse sub capac.

adaugare ardei

9

Am adaugat morcovul ras, sare, piper, am amestecat totul si le-am lasat inca 3-4 minute pana cand s-a inmuiat si acesta.

morcov

10

Am adaugat si restul de condimentele apoi am mai lasat 1 minut pentru a se combina aromele.

amestecam

11

Am pus si quinoa si am amestecat totul.

adaugam quinoa

12

Se poate servi atat calda cat si rece, cu patrunjel verde tocat. Aceasta mancare de quinoa cu legume este foarte sanatoasa, se face in doar 25 de minute si este perfecta pentru pranz sau cina, cat si ca garnitura la diverse preparare din carne.
Pofta buna!

servire

Note

Quinoa cu legume
(Visited 1.033 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *