Aceasta reteta de ciocanele de pui in sos de rosii la cuptor este o reteta inedita si savuroasa. E acel tip de mancare care se pregateste extrem de usor si cu minimum de efort. Ciocanelele de pui pot fi servite la pranz sau la cina alaturi de piureuri sau legume fierte ori coapte, salate, muraturi dar si simple cu mamaliguta calda.
Mod de preparare:
Ciocanelele de pui se curata de eventualii fulgi, se spala si se cresteaza, apoi le vom pune intr-o oala cu apa fierbinte si le vom da intr-un clocot pana face spuma. Spuma se indeparteaza cu o paleta, nu aruncam supa pentru ca o sa folosim din ea cand vom da cicanelele de pui la cuptor. Scoatem apoi ciocanelele din supa si le lasam un pic la scurs intr-o sita.
Intr-o cratita adaugam ulei pentru prajit si il lasam sa se incinga, apoi adaugam ciocanelele de pui, le vom praji foarte putin cat sa prinda o culoare aurie pe fiecare parte.
Cat timp ciocanelele de pui sunt la prajit, pregatim legumele. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt. Rosiile cherry se spala, se vor taia in doua. Ardeiul kapia se curata de codita si seminte, se spala, se toaca marunt. Usturoiul se curata de coaja. Incingem cuptorul la 180 grade C.
Cand ciocanelele s-au aurit pe fiecare parte adaugam legumele si le lasam 2-3 minute in tigaie cat sa se inmoaie si sa se lase dulceata si aroma in ulei. Eu am ridicat pe rand ciocanelele ca sa permit legumelor sa cada in ulei, am evitat sa amestec ca sa nu cumva sa cada carnea de pe ciocanelele de pui.
Cand legumele s-au inmuiat, transferam totul intr-un vas rezistent la cuptor. Condimentam cu sare si piper, turmeric, boia iute si boia dulce, adaugam apoi 2-3 polonice de supa in care le-am oparit si dam totul la cuptor.
Cand ciocanelele s-au rumenit, scoatem tava, le intoarcem si adaugam sosul de rosii passate, pe care il distribuim printre ciocanele cu o pensula de silicon sau lingurita. Mai condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi cu pensula sau lingurita ungem / stropim ciocanelele de pui cu sosul din tava dupa care adaugam cateii de usturoi intregi si dam la cuptor.
Intre timp curatam de coaja cartofii, ii spalam si ii adaugam in vasul pentru fierbere, adaugam apoi sfecla curatata de coaja si spanacul rondele congelate.
Cand legumele s-au fiert pregatim piureul. Mai intai vom da prin blender spanacul cu 10 ml de lapte cat sa fie maruntit foarte fin. Cu pisalogul pentru cartofi vom marunti doi cartofi apoi adaugam spanacul maruntit fin, unt, sare, un praf de usturoi si o lingura de ulei.
Vom amesteca totul pana obtinem un piure fin si legat.
La fel vom proceda si cu piureul colorat cu sfecla. Mai intai maruntim sfecla prin blender adaugand si putin lapte. Cu pisalogul pentru cartofi vom marunti alti doi cartofi apoi adaugam sfecla maruntita fin, unt, sare, un praf de usturoi si o lingura de ulei.
Vom amesteca totul pana obtinem un piure fin si legat.
Cu pisalogul pentru cartofi vom marunti si ultimii doi cartofi apoi adaugam lapte unt, sare, un praf de usturoi si o lingura de ulei. Vom amesteca totul pana obtinem un piure fin si legat.
Pregatim salata de varza dulce: tocam varza cat mai fin, o frecam cu sare ca sa se inmoaie, adaugam dupa preferinte marar verde tocat, ori morcov ras sau puteti sa o lasati asa simpla daca nu va place cu marar sau morcov. Se toarna peste ea ulei si otet dupa gust apoi se amesteca totul. Puteti de asemenea sa adaugati castraveti rondele, ardei kapia, rosii sau rosii cherry dupa preferintele fiecaruia.
Cand ciocanelele au prins o usoara crusta, se scot din cuptor si pot fi servite.
Recomand sa asezati mai intai piureul in farfurie, decor dupa imaginatia fiecaruia.
Apoi adaugati ciocanelele de pui apoi turnati sos din tava peste ele.
Ciocanelele de pui in sos de rosii se servesc calde, alaturi de piure, legume fierte sau coapte, mamaliguta, salate sau muraturi.
La aceste ciocanele puteti alege orice garnitura si salate sau muraturi preferati.
Au iesit extraordinar de delicioase si aromate, iar piureurile colorate au dat o nota speciala acestei mancari.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Ciocanelele de pui se curata de eventualii fulgi, se spala si se cresteaza, apoi le vom pune intr-o oala cu apa fierbinte si le vom da intr-un clocot pana face spuma. Spuma se indeparteaza cu o paleta, nu aruncam supa pentru ca o sa folosim din ea cand vom da cicanelele de pui la cuptor. Scoatem apoi ciocanelele din supa si le lasam un pic la scurs intr-o sita.
Intr-o cratita adaugam ulei pentru prajit si il lasam sa se incinga, apoi adaugam ciocanelele de pui, le vom praji foarte putin cat sa prinda o culoare aurie pe fiecare parte.
Cat timp ciocanelele de pui sunt la prajit, pregatim legumele. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt. Rosiile cherry se spala, se vor taia in doua. Ardeiul kapia se curata de codita si seminte, se spala, se toaca marunt. Usturoiul se curata de coaja. Incingem cuptorul la 180 grade C.
Cand ciocanelele s-au aurit pe fiecare parte adaugam legumele si le lasam 2-3 minute in tigaie cat sa se inmoaie si sa se lase dulceata si aroma in ulei. Eu am ridicat pe rand ciocanelele ca sa permit legumelor sa cada in ulei, am evitat sa amestec ca sa nu cumva sa cada carnea de pe ciocanelele de pui.
Cand legumele s-au inmuiat, transferam totul intr-un vas rezistent la cuptor. Condimentam cu sare si piper, turmeric, boia iute si boia dulce, adaugam apoi 2-3 polonice de supa in care le-am oparit si dam totul la cuptor.
Cand ciocanelele s-au rumenit, scoatem tava, le intoarcem si adaugam sosul de rosii passate, pe care il distribuim printre ciocanele cu o pensula de silicon sau lingurita. Mai condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi cu pensula sau lingurita ungem / stropim ciocanelele de pui cu sosul din tava dupa care adaugam cateii de usturoi intregi si dam la cuptor.
Intre timp curatam de coaja cartofii, ii spalam si ii adaugam in vasul pentru fierbere, adaugam apoi sfecla curatata de coaja si spanacul rondele congelate.
Cand legumele s-au fiert pregatim piureul. Mai intai vom da prin blender spanacul cu 10 ml de lapte cat sa fie maruntit foarte fin. Cu pisalogul pentru cartofi vom marunti doi cartofi apoi adaugam spanacul maruntit fin, unt, sare, un praf de usturoi si o lingura de ulei.
Vom amesteca totul pana obtinem un piure fin si legat.
La fel vom proceda si cu piureul colorat cu sfecla. Mai intai maruntim sfecla prin blender adaugand si putin lapte. Cu pisalogul pentru cartofi vom marunti alti doi cartofi apoi adaugam sfecla maruntita fin, unt, sare, un praf de usturoi si o lingura de ulei.
Vom amesteca totul pana obtinem un piure fin si legat.
Cu pisalogul pentru cartofi vom marunti si ultimii doi cartofi apoi adaugam lapte unt, sare, un praf de usturoi si o lingura de ulei. Vom amesteca totul pana obtinem un piure fin si legat.
Pregatim salata de varza dulce: tocam varza cat mai fin, o frecam cu sare ca sa se inmoaie, adaugam dupa preferinte marar verde tocat, ori morcov ras sau puteti sa o lasati asa simpla daca nu va place cu marar sau morcov. Se toarna peste ea ulei si otet dupa gust apoi se amesteca totul. Puteti de asemenea sa adaugati castraveti rondele, ardei kapia, rosii sau rosii cherry dupa preferintele fiecaruia.
Cand ciocanelele au prins o usoara crusta, se scot din cuptor si pot fi servite.
Recomand sa asezati mai intai piureul in farfurie, decor dupa imaginatia fiecaruia.
Apoi adaugati ciocanelele de pui apoi turnati sos din tava peste ele.
Ciocanelele de pui in sos de rosii se servesc calde, alaturi de piure, legume fierte sau coapte, mamaliguta, salate sau muraturi.
La aceste ciocanele puteti alege orice garnitura si salate sau muraturi preferati.
Au iesit extraordinar de delicioase si aromate, iar piureurile colorate au dat o nota speciala acestei mancari.
Pofta mare!