Ciorba de oase de porc acrita cu zeama de varza murata este perfecta pentru acest sezon friguros, in plus are gustul copilariei noastre.
Mod de preparare:
Carnea se spala, cartofii se curata, se spala, ceapa se curata de coaja si codite, se spala, ardeiul se curata de codita si seminte si se spala, telina se curata, se spala, radacina de pastarnac si patrunjel se curata se spala, varza murata se clateste cu apa rece pentru desarare, morcovul se curata, se spala, rosia se spala.
Intr-o oala incalzim apa si adaugam oasele de porc, le lasam sa dea in 2-3 clocote apoi stingem focul scoate oasele si le clatim cu apa rece.
Cartofii ii taiem in bucati, cat sa poata fi luati cu lingura la servire fara a fi nevoit sa se taie in farfurie.
Morcovii ii taiem marunt, sau ii dam pe razatoarea mica, ceapa o tocam solzisori, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina ii taiem in bucati mici sau ii dam pe razatoarea mica. Rosia o taiem bucati, ardeiul la fel, varza murata o tocam marunt.
Dupa ce s-au dat in clocot oasele si s-au clatit cu apa rece, le vom pune pe fundul oalei slow cooker.
Adaugam apoi legumele maruntite, rosia, ardeiul, radacinoasele, ceapa.
Continuam asezarea legumelor in oala cu varza murata si cartofii .
La final adaugam zeama de varza pana la limita maxima a oalei. Punem capacul si setam oala.
Setam oala pentru 6 ore high. Eu am setat-o la 7 ore, pentru ca nu stiam cat trebuie exact sa o tin, plus ca am luat in calcul faptul ca oalei ii va lua 30 de minute sa incalzeasca totul si faptul ca daca mai ridic capacul pentru verificare trebuie marit timpul de prelucrare termica cu 20 de minute pentru fiecare ridicare de capac.
Cand toate ingredientele au fiert, se asezoneaza ciorba cu patrunjel verde si daca mai e necesar cu zeama de varza murata. Eu a trebuit sa o mut intr-o oala mai mare si sa o finalizez pe focul de la aragaz pentru ca erau multe legume si zeama putina. Ciorba de oase gatita astfel, este delicioasa, sanatoasa, se poate servi simpla sau cu chifle, lipii, paine, impreuna cu ardei iuti verzi sau murati, smantana, etc.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Carnea se spala, cartofii se curata, se spala, ceapa se curata de coaja si codite, se spala, ardeiul se curata de codita si seminte si se spala, telina se curata, se spala, radacina de pastarnac si patrunjel se curata se spala, varza murata se clateste cu apa rece pentru desarare, morcovul se curata, se spala, rosia se spala.
Intr-o oala incalzim apa si adaugam oasele de porc, le lasam sa dea in 2-3 clocote apoi stingem focul scoate oasele si le clatim cu apa rece.
Cartofii ii taiem in bucati, cat sa poata fi luati cu lingura la servire fara a fi nevoit sa se taie in farfurie.
Morcovii ii taiem marunt, sau ii dam pe razatoarea mica, ceapa o tocam solzisori, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina ii taiem in bucati mici sau ii dam pe razatoarea mica. Rosia o taiem bucati, ardeiul la fel, varza murata o tocam marunt.
Dupa ce s-au dat in clocot oasele si s-au clatit cu apa rece, le vom pune pe fundul oalei slow cooker.
Adaugam apoi legumele maruntite, rosia, ardeiul, radacinoasele, ceapa.
Continuam asezarea legumelor in oala cu varza murata si cartofii .
La final adaugam zeama de varza pana la limita maxima a oalei. Punem capacul si setam oala.
Setam oala pentru 6 ore high. Eu am setat-o la 7 ore, pentru ca nu stiam cat trebuie exact sa o tin, plus ca am luat in calcul faptul ca oalei ii va lua 30 de minute sa incalzeasca totul si faptul ca daca mai ridic capacul pentru verificare trebuie marit timpul de prelucrare termica cu 20 de minute pentru fiecare ridicare de capac.
Cand toate ingredientele au fiert, se asezoneaza ciorba cu patrunjel verde si daca mai e necesar cu zeama de varza murata. Eu a trebuit sa o mut intr-o oala mai mare si sa o finalizez pe focul de la aragaz pentru ca erau multe legume si zeama putina. Ciorba de oase gatita astfel, este delicioasa, sanatoasa, se poate servi simpla sau cu chifle, lipii, paine, impreuna cu ardei iuti verzi sau murati, smantana, etc.
Pofta buna!