Supa crema de urzici este perfecta atunci cand vine primavara si recomandata pe timpul postului, atat pentru ca este plina de vitamine si gust, cat si pentru numeroasele beneficii aduse organismului nostru. Indiferent prin ce metoda alegeti sa o gatiti, aceasta supa este absolut deliciosa.

Randamente4 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare4 oreTimp total4 ore 15 minute

 10 gramajoare de urzici ( sau mai multe pentru gust mai intens)
 1 morcov
 1 telina mica
 1 radacina de patrunjel
 1 radacina de pastarnac
 1 ceapa ( sau o legatura de ceapa verde, ori 1 praz)
 3 catei de usturoi
 2-3 cartofi
 patrunjel verde
 sare, piper
 1 cubulet de unt / unt vegetal / sau 2 linguri de ulei
 1 cana lapte de soia ( optional)
  crutoane de paine cand servim
 caju la servire ( optional)

1

Mod de preparare:
Inmuiem urzicile intr-un vas, le clatim bine si le curatam cu atentie, apoi le lasam sa mai stea 10 minute in apa cu 2 linguri de otet. Se spala in mai multe ape, pentru inlaturarea impuritatilor.

2

Spalam, curatam legumele si le punem la fiert impreuna cu untul ( sau ulei, sau unt vegetal daca tineti post), in oala slow cooker cu aproximativ 1-2 litri de apa, in functie de cat de lichida va doriti supa.
Usturoiul l-am pus in oala mai spre final. Condimentare cu sare si piper o recomand spre final de gatit. Setam oala slow cooker la 3 ore high, Duraceramic CP 5l.
Supa de urzici o puteti pregati si pe aragaz, eu am ales metoda asta cu slow cooker din lipsa de timp.

3

Separat punem intr-o oala apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba adaugam urzicile si le lasam pe foc aproximativ 5 minute.

4

Le scoatem cu o paleta si le vom pune intr-un bol cu apa rece, in felul acesta urzicile isi vor pastra culoarea de verde intens.

5

Scurgem urzicile din apa si le punem intr-un vas pentru a le marunti cu blenderul.

6

Incercati sa maruntiti cat mai fin urzicile pentru a obtine o supa crema fina.

7

Cand legumele s-au fiert le maruntim prin blender adaugand treptat din lichidul in care au fiert. Daca doriti supa mai cremoasa jumatate din supa o puteti inlocui cu lapte de soia.

8

Peste crema de legume adaugam urzicile maruntite fin, sare si piper dupa gust daca mai e necesar, usturoi pisat, amestecam si mai lasam in oala cca o ora high.

9

Supa se serveste calda, in boluri, cu crutoane de paine si patrunjel verde.

10

Noi am servit cu caju si crutoane perlute speciale pentru supa luate din comert. Daca nu tineti post puteti adauga smantana sau iaurt mai gras.
A iesit foarte gustoasa!
Pofta buna!

11

Beneficiile urzicilor:
Urzicile nu trebuie sa lipseasca primavara din alimentatia noastra, ele avand o influenta benefica asupra organismului. Elimina starea de anemie, curata sangele, combat tusea, prin fluidificarea secretiilor bronsice, stimuleaza metabolismul, secretia bilei, actioneaza impotriva viermilor intestinali au un rol
important in ameliorarea afectiunilor renale si circulatorii, si sa ne amintim de leacul bunicilor care pentru un par stralucitor si des ne spunea sa ne spalam parul cu ceai de urzici.

Ingrediente

 10 gramajoare de urzici ( sau mai multe pentru gust mai intens)
 1 morcov
 1 telina mica
 1 radacina de patrunjel
 1 radacina de pastarnac
 1 ceapa ( sau o legatura de ceapa verde, ori 1 praz)
 3 catei de usturoi
 2-3 cartofi
 patrunjel verde
 sare, piper
 1 cubulet de unt / unt vegetal / sau 2 linguri de ulei
 1 cana lapte de soia ( optional)
  crutoane de paine cand servim
 caju la servire ( optional)

Indicații

1

Mod de preparare:
Inmuiem urzicile intr-un vas, le clatim bine si le curatam cu atentie, apoi le lasam sa mai stea 10 minute in apa cu 2 linguri de otet. Se spala in mai multe ape, pentru inlaturarea impuritatilor.

2

Spalam, curatam legumele si le punem la fiert impreuna cu untul ( sau ulei, sau unt vegetal daca tineti post), in oala slow cooker cu aproximativ 1-2 litri de apa, in functie de cat de lichida va doriti supa.
Usturoiul l-am pus in oala mai spre final. Condimentare cu sare si piper o recomand spre final de gatit. Setam oala slow cooker la 3 ore high, Duraceramic CP 5l.
Supa de urzici o puteti pregati si pe aragaz, eu am ales metoda asta cu slow cooker din lipsa de timp.

3

Separat punem intr-o oala apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba adaugam urzicile si le lasam pe foc aproximativ 5 minute.

4

Le scoatem cu o paleta si le vom pune intr-un bol cu apa rece, in felul acesta urzicile isi vor pastra culoarea de verde intens.

5

Scurgem urzicile din apa si le punem intr-un vas pentru a le marunti cu blenderul.

6

Incercati sa maruntiti cat mai fin urzicile pentru a obtine o supa crema fina.

7

Cand legumele s-au fiert le maruntim prin blender adaugand treptat din lichidul in care au fiert. Daca doriti supa mai cremoasa jumatate din supa o puteti inlocui cu lapte de soia.

8

Peste crema de legume adaugam urzicile maruntite fin, sare si piper dupa gust daca mai e necesar, usturoi pisat, amestecam si mai lasam in oala cca o ora high.

9

Supa se serveste calda, in boluri, cu crutoane de paine si patrunjel verde.

10

Noi am servit cu caju si crutoane perlute speciale pentru supa luate din comert. Daca nu tineti post puteti adauga smantana sau iaurt mai gras.
A iesit foarte gustoasa!
Pofta buna!

11

Beneficiile urzicilor:
Urzicile nu trebuie sa lipseasca primavara din alimentatia noastra, ele avand o influenta benefica asupra organismului. Elimina starea de anemie, curata sangele, combat tusea, prin fluidificarea secretiilor bronsice, stimuleaza metabolismul, secretia bilei, actioneaza impotriva viermilor intestinali au un rol
important in ameliorarea afectiunilor renale si circulatorii, si sa ne amintim de leacul bunicilor care pentru un par stralucitor si des ne spunea sa ne spalam parul cu ceai de urzici.

Supa crema de urzici
(Visited 371 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *