AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateIntermediar

Fasolea scazuta este un preparat gustos si satios. Este una dintre cele mai des intalnite mancaruri de fasole. Va invit cu drag sa o preparati si voi, pentru mine e cea mai buna fasole cu carnati pe care am facut-o eu pana acum, seamana foarte mult la gust cu fasolea gatita de bunica si mama mea.

Randamente4 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare3 ore 30 minuteTimp total3 ore 45 minute

 500 gr fasole alba
 2 cepe mari
 3 morcovi
 1 pastarnac
 3 catei de usturoi
 1 - 2 frunze se dafin
 200 ml sos de rosii passate
 4 linguri de ulei
 sare, piper
 1 lingura de zahar
 5 - 6 carnaciori

1

Mod de preparare:
Fasolea se spala si se lasa la hidratat (la mine a fost lasata peste noapte).

2

Fasolea se fierbe in mai multe ape ( eu in 3 ape schimband de fiecare data apa cu una calda).
Punem fasolea la fiert in oala slow cooker (timp de 3 ore high), impreuna cu un morcov, o ceapa si o lingura de zahar. Obisnuiesc sa folosesc aceasta oala pentru ca ii pot seta timpul de gatire si nu e necesar sa amestec sau sa stau cu grija ei.

3

Morcovii se curata de coaja, se spala.

4

Vom taia morcovii in cubulete mici.

5

Pastarnacul se curata de coaja, se spala, se taie cubulete mici.

6

Ceapa se curata, se spala, obisnuiesc sa tin ceapa 10 minute in congelator ca sa nu ma usture ochii cand o voi taia.

7

Tocam ceapa marunt.

8

Intr-o oala incapatoare se incinge uleiul si se rumenesc scurt carnatii pe toate partile. Se scot carnatii pe o farfurie si se adauga in grasimea ramasa ceapa, pe care o vom cali usor cat sa devina aurie.

9

Usturoiul se curata de coaja, se taie in cubulete mici.

10

Peste ceapa calita adaugam radacinoasele (morcovi si pastarnac) curatate si tocate, impreuna cu usturoiul tocat foarte fin.

11

Se presara un praf de sare si se calesc legumele pana cand aceste incep sa se inmoaie.

12

Adaugam apoi sos de rosii passate si lasam sa fiarba 5 minute pana cand sosul de rosii se deschide la culoare.

13

Adaugam acest sos peste fasole pentru a fi fierte pe aragaz sau toate se vor pune in oala slow cooker, adaugam frunzele de dafin acoperim si mai fierbem circa o ora high la slow cooker ( cu precizarea ca nu am folosit mult lichid, la slow cooker lichidul nu scade usor).

.

14

Sau se poate fierbe si pe aragaz pana cand zeama din fasolea va scadea.

15

Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, amestecam si mai lasam cateva minute.

16

La final presaram cu verdeata si adaugam in farfurii cate un carnacior.

17

Se serveste cu paine si o salata de ceapa rosie si este pur si simplu delicioasa.
Pofta buna!

Ingrediente

 500 gr fasole alba
 2 cepe mari
 3 morcovi
 1 pastarnac
 3 catei de usturoi
 1 - 2 frunze se dafin
 200 ml sos de rosii passate
 4 linguri de ulei
 sare, piper
 1 lingura de zahar
 5 - 6 carnaciori

Indicații

1

Mod de preparare:
Fasolea se spala si se lasa la hidratat (la mine a fost lasata peste noapte).

2

Fasolea se fierbe in mai multe ape ( eu in 3 ape schimband de fiecare data apa cu una calda).
Punem fasolea la fiert in oala slow cooker (timp de 3 ore high), impreuna cu un morcov, o ceapa si o lingura de zahar. Obisnuiesc sa folosesc aceasta oala pentru ca ii pot seta timpul de gatire si nu e necesar sa amestec sau sa stau cu grija ei.

3

Morcovii se curata de coaja, se spala.

4

Vom taia morcovii in cubulete mici.

5

Pastarnacul se curata de coaja, se spala, se taie cubulete mici.

6

Ceapa se curata, se spala, obisnuiesc sa tin ceapa 10 minute in congelator ca sa nu ma usture ochii cand o voi taia.

7

Tocam ceapa marunt.

8

Intr-o oala incapatoare se incinge uleiul si se rumenesc scurt carnatii pe toate partile. Se scot carnatii pe o farfurie si se adauga in grasimea ramasa ceapa, pe care o vom cali usor cat sa devina aurie.

9

Usturoiul se curata de coaja, se taie in cubulete mici.

10

Peste ceapa calita adaugam radacinoasele (morcovi si pastarnac) curatate si tocate, impreuna cu usturoiul tocat foarte fin.

11

Se presara un praf de sare si se calesc legumele pana cand aceste incep sa se inmoaie.

12

Adaugam apoi sos de rosii passate si lasam sa fiarba 5 minute pana cand sosul de rosii se deschide la culoare.

13

Adaugam acest sos peste fasole pentru a fi fierte pe aragaz sau toate se vor pune in oala slow cooker, adaugam frunzele de dafin acoperim si mai fierbem circa o ora high la slow cooker ( cu precizarea ca nu am folosit mult lichid, la slow cooker lichidul nu scade usor).

.

14

Sau se poate fierbe si pe aragaz pana cand zeama din fasolea va scadea.

15

Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, amestecam si mai lasam cateva minute.

16

La final presaram cu verdeata si adaugam in farfurii cate un carnacior.

17

Se serveste cu paine si o salata de ceapa rosie si este pur si simplu delicioasa.
Pofta buna!

Note

Fasole scazuta cu carnaciori
(Visited 193 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *