AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateIntermediar

O reteta simpla de briose pufoase cu fructe proaspete sau congelate. Aluatul de briose este foarte pufos si fraged, iar datorita fructelor din interior si extrem de suculent, intr-un cuvant delicioase.
Poti servi briosele cu afine dimineata la micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea, le poti servi ca o gustare la petreceri sau ca desert, dupa masa, sau alaturi de o inghetata de vanilie. merita sa incercati aceasta reteta de briose cu afine pufoase si vanilate.

Randamente12 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

 150 gr afine
 1 baton vanilie, sau esenta de vanilie
 2 oua
 100 gr zahar
 1 praf de sare
 60 ml ulei floarea soarelui
 80 ml iaurt vanilie sau fructe de padure
 100 gr faina ( se poate folosi si tip 405)
 1 lingurita praf de copt
 50 gr amidon alimentar
 40 gr fulgi ciocolata
 40 gr migdale maruntite
in plus
 12 forme de copt din hartie
 zahar pudra pentru presarat

1

Mod de preparare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza. Cantarim migdalele, pregatim esenta de vanilie, sau daca folositi baton de vanilie il taiati pe lungime si razuiti semintele.

2

Spalam afinele, le zvantam si le sortam.

3

Intr-un bol cantarim sare, pregatim si praful de copt.

4

Cantarim zaharul.

5

Cantarim faina si o cernem.

6

Cantarim amidonul si il cernem.

7

Cantarim iaurtul si-l omogenizam.

8

Cantarim si uleiul. Punem formele de hartie in tava de briose si preincalzim cuptorul la 180 grade C.

9

Intr-un bol incalator, mixam ouale spuma cu zaharul si sarea.

10

Adaugam treptat uleiul si iaurtul, dar si semintele de vanilie sau esenta de vanilie.

11

Amestecam faina cu praful de copt si amidonul si cernem amestecul peste compozitia de ou.

12

Cand am incorporat toata faina adaugam fulgii de ciocolata si amestecam repede. La final, incorporam si afinele.

13

Turnam aluatul in forme pentru briose si presaram migdalele maruntite.

14

Dam brioselela cuptor pentru circa 30 de minute pe gratarul din mijloc al cuptorului.

15

Scoatem apoi briosele si le lasam sa se raceasca pentru 5 minute.

16

Le scoatem din forma de briose si le lasam sa se raceasca.

17

Cand s-au racit indepartam hartia re pe briose.

18

Inainte de servire, le vom presara cu zahar pudra.

19

Poti servi briosele cu afine dimineata la micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea, le poti servi ca o gustare la petreceri sau ca desert, dupa masa, sau alaturi de o inghetata de vanilie. Maerita sa incercati aceasta reteta de briose cu afine pufoase si vanilate.
Pofta buna!

Ingrediente

 150 gr afine
 1 baton vanilie, sau esenta de vanilie
 2 oua
 100 gr zahar
 1 praf de sare
 60 ml ulei floarea soarelui
 80 ml iaurt vanilie sau fructe de padure
 100 gr faina ( se poate folosi si tip 405)
 1 lingurita praf de copt
 50 gr amidon alimentar
 40 gr fulgi ciocolata
 40 gr migdale maruntite
in plus
 12 forme de copt din hartie
 zahar pudra pentru presarat

Indicații

1

Mod de preparare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza. Cantarim migdalele, pregatim esenta de vanilie, sau daca folositi baton de vanilie il taiati pe lungime si razuiti semintele.

2

Spalam afinele, le zvantam si le sortam.

3

Intr-un bol cantarim sare, pregatim si praful de copt.

4

Cantarim zaharul.

5

Cantarim faina si o cernem.

6

Cantarim amidonul si il cernem.

7

Cantarim iaurtul si-l omogenizam.

8

Cantarim si uleiul. Punem formele de hartie in tava de briose si preincalzim cuptorul la 180 grade C.

9

Intr-un bol incalator, mixam ouale spuma cu zaharul si sarea.

10

Adaugam treptat uleiul si iaurtul, dar si semintele de vanilie sau esenta de vanilie.

11

Amestecam faina cu praful de copt si amidonul si cernem amestecul peste compozitia de ou.

12

Cand am incorporat toata faina adaugam fulgii de ciocolata si amestecam repede. La final, incorporam si afinele.

13

Turnam aluatul in forme pentru briose si presaram migdalele maruntite.

14

Dam brioselela cuptor pentru circa 30 de minute pe gratarul din mijloc al cuptorului.

15

Scoatem apoi briosele si le lasam sa se raceasca pentru 5 minute.

16

Le scoatem din forma de briose si le lasam sa se raceasca.

17

Cand s-au racit indepartam hartia re pe briose.

18

Inainte de servire, le vom presara cu zahar pudra.

19

Poti servi briosele cu afine dimineata la micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea, le poti servi ca o gustare la petreceri sau ca desert, dupa masa, sau alaturi de o inghetata de vanilie. Maerita sa incercati aceasta reteta de briose cu afine pufoase si vanilate.
Pofta buna!

Briose cu afine, fulgi de ciocolata si migdale
(Visited 248 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *