Gogosile cu capsuni sunt usor de realizat, intr-un timp foarte scurt, pufoase chiar daca nu se foloseste drojdie, si perfecte pentru acest sezon in care au inceput sa apara capsunile pe piata. In plus, datorita topping-ului de branza si a feliilor de capsuni, aceste gogosi par mai mult prajituri.
Mod de preparare:
Cantarim ingredientele. Cernem faina.
Capsunile se spala, se taie in bucati.
Amestecam branza cu dulceata de capsuni.
Adaugam zaharul si cele doua pliculete de zahar vanilat.
Mixam bine compozitia sa se topeasca zaharul.
Adaugam apoi oul si il incorporam in compozitia de branza.
Vom adauga si bucatile de capsuni.
Bucatile de capsuni fie le faceti piure separat cu un blender si apoi le adaugati in compozitia de branza si ou, fie le adaugati direct in compozitia de branza si le mixati cu un blender.
La final adugam sare, bicarbonat si faina si le amestecam cu o spatula.
Trebuie sa obtinem un aluat moale si nelipicios ca la taiteii de casa. Mie mi-a intrat mai mult de 250 g de faina, probabil pentru ca au fost capsunile foarte zemoase.
Am prajit gogoselele in ulei incins, la foc mediu spre mic.
Intre timp am pregatit crema de branza dulce astfel: am mixat branza dulce, cu smantana, zaharul pudra si esenta de vanilie.
Am introdus apoi fiecare gogoasa in crema de branza pe una din laterale.
La final le-am ornat cu felii de capsuni.
Usor de realizat si extrem de gustoase, au fost devorate, nu a mai ramas niciuna.
Desi nu am folosit drojdie, uitati cat de bine sunt crescute de la bicarbonatul de sodiu.
O idee gustoasa de gogosi, fara drojdie si perfecte in aceasta perioada in care au inceput sa apara capsunile.
Sper sa va placa!
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cantarim ingredientele. Cernem faina.
Capsunile se spala, se taie in bucati.
Amestecam branza cu dulceata de capsuni.
Adaugam zaharul si cele doua pliculete de zahar vanilat.
Mixam bine compozitia sa se topeasca zaharul.
Adaugam apoi oul si il incorporam in compozitia de branza.
Vom adauga si bucatile de capsuni.
Bucatile de capsuni fie le faceti piure separat cu un blender si apoi le adaugati in compozitia de branza si ou, fie le adaugati direct in compozitia de branza si le mixati cu un blender.
La final adugam sare, bicarbonat si faina si le amestecam cu o spatula.
Trebuie sa obtinem un aluat moale si nelipicios ca la taiteii de casa. Mie mi-a intrat mai mult de 250 g de faina, probabil pentru ca au fost capsunile foarte zemoase.
Am prajit gogoselele in ulei incins, la foc mediu spre mic.
Intre timp am pregatit crema de branza dulce astfel: am mixat branza dulce, cu smantana, zaharul pudra si esenta de vanilie.
Am introdus apoi fiecare gogoasa in crema de branza pe una din laterale.
La final le-am ornat cu felii de capsuni.
Usor de realizat si extrem de gustoase, au fost devorate, nu a mai ramas niciuna.
Desi nu am folosit drojdie, uitati cat de bine sunt crescute de la bicarbonatul de sodiu.
O idee gustoasa de gogosi, fara drojdie si perfecte in aceasta perioada in care au inceput sa apara capsunile.
Sper sa va placa!
Pofta buna!