AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateIntermediar

Am testat o reteta de aripioare crocante fara fulgi de cartofi sau fulgi de porumb si au iesit super gustoase, aripioarele gatite in acest mod nu le puteti rezista niciodata, mai ales daca vin alaturi de o portie de cartofi prajiti, sos barbeque, ketchup sau nelipsita maioneza cu usturoi.

Randamente4 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 20 minuteTimp total1 oră 35 minute

Pentru marinare
 1 kg aripioare
 400 ml iaurt
 1 lingurita de sare
 2 lingurite praf de usturoi
 1 lingurita de boia de ardei dulce
 2 - 3 lingurite de boia de ardei iute ( daca va place picant)
 1 lingurita de piper negru
Pentru prajit
 400 gr - 500 faina
 2 lingurite de usturoi
 1 lingurte boia dulce
 2 -3 lingurite de boia iute
 1 lingurita de piper
 1 lingurita sare
pentru sos de usturoi
 maioneza
 mustar
 usturoi
 piper
 un praf de sare

1

Mod de preparare:
Intr-un bol incapator turnam iaurtul si adaugam condimentele.

2

Spalam carnea de pui cu apa rece, desfacem aripioarele in bucati in cazul in care nu le-ati cumparat deja desfacute.

3

Punem aripioarele in amestecul de condimente cu iaurt si dam la marinat pentru o ora, sau cel mai indicat si pentru un gust mai bun sa fie tinute la rece in frigider peste noapte.

4

Aripioarele sa fie acoperite de iaurt.

5

Cand s-au marinat, pregatim un vas cu 400-500 g de faina peste care adaugam aceleasi cantitati de condimente ca la marinare (sare, boia dulce si iute, piper, praf de usturoi).

6

Scoatem bolul cu carnea marinata de la rece si il tinem aproape de vasul de faina, ca sa ne miscam repede.

7

In vasul de faina condimentata, mai adaugam doua linguri din iaurtul in care s-a marinat carnea, si cu degetele vom amesteca astfel incat sa facem fulgi fini din faina care se vor lipi de prima bucata de carne. La urmatoarele bucati de carne nu va mai fi necesar acest procedeu pentru ca va ramane suficient iaurt in faina.

8

Adaugam bucata de aripioara in faina, nu trebuie scursa de iaurt, e bine sa aiba cat mai mult ca sa se lipeasca fulgii de faina pe carne, ei vor forma crusta.

9

Intr-o cratita sau wok adaugam mult ulei pentru prajit, si-l vom incinge. In uleiul incins vom adauga bucatile de aripioare cu fulgi de faina. De mentionat ca aripioarele trebuie sa pluteasca in ulei, nu trebuie sa puneti foarte multe ca sa se atinga intre ele, in felul acesta ele isi vor pastra fulgii de faina, in plus se va forma acea crusta crocanta si gustoasa si vor avea un aspect frumos.

10

Pentru ca ele tind sa stea deasupra, eu le-am intors pe fiecare parte.

11

Se vor praji la foc mic spre mediu ca sa nu se arda la suprafata si sa aiba timp carnea sa se gateasca.

12

Uitati cat de bine arata, crocante la exterior dar suculente la interior.

13

Nu am sa fac afirmatii de genul ca la Kfc, spun atat mananci fara sa respiri, sunt minunate.

14

La sosul de usturoi nu am adaugat cantitatile pentru ca fiecare stie cat sos consuma in mod normal la pui crispy, mai mult sau mai putin.

15

Aripioarele crispy se pot servi atat calde cat si reci alaturi de garnitura de cartofi prajiti sau la cuptor si cu sosuri de ketchup dulce/ iute, maioneza, sos de usturoi.
Pofta buna!

Ingrediente

Pentru marinare
 1 kg aripioare
 400 ml iaurt
 1 lingurita de sare
 2 lingurite praf de usturoi
 1 lingurita de boia de ardei dulce
 2 - 3 lingurite de boia de ardei iute ( daca va place picant)
 1 lingurita de piper negru
Pentru prajit
 400 gr - 500 faina
 2 lingurite de usturoi
 1 lingurte boia dulce
 2 -3 lingurite de boia iute
 1 lingurita de piper
 1 lingurita sare
pentru sos de usturoi
 maioneza
 mustar
 usturoi
 piper
 un praf de sare

Indicații

1

Mod de preparare:
Intr-un bol incapator turnam iaurtul si adaugam condimentele.

2

Spalam carnea de pui cu apa rece, desfacem aripioarele in bucati in cazul in care nu le-ati cumparat deja desfacute.

3

Punem aripioarele in amestecul de condimente cu iaurt si dam la marinat pentru o ora, sau cel mai indicat si pentru un gust mai bun sa fie tinute la rece in frigider peste noapte.

4

Aripioarele sa fie acoperite de iaurt.

5

Cand s-au marinat, pregatim un vas cu 400-500 g de faina peste care adaugam aceleasi cantitati de condimente ca la marinare (sare, boia dulce si iute, piper, praf de usturoi).

6

Scoatem bolul cu carnea marinata de la rece si il tinem aproape de vasul de faina, ca sa ne miscam repede.

7

In vasul de faina condimentata, mai adaugam doua linguri din iaurtul in care s-a marinat carnea, si cu degetele vom amesteca astfel incat sa facem fulgi fini din faina care se vor lipi de prima bucata de carne. La urmatoarele bucati de carne nu va mai fi necesar acest procedeu pentru ca va ramane suficient iaurt in faina.

8

Adaugam bucata de aripioara in faina, nu trebuie scursa de iaurt, e bine sa aiba cat mai mult ca sa se lipeasca fulgii de faina pe carne, ei vor forma crusta.

9

Intr-o cratita sau wok adaugam mult ulei pentru prajit, si-l vom incinge. In uleiul incins vom adauga bucatile de aripioare cu fulgi de faina. De mentionat ca aripioarele trebuie sa pluteasca in ulei, nu trebuie sa puneti foarte multe ca sa se atinga intre ele, in felul acesta ele isi vor pastra fulgii de faina, in plus se va forma acea crusta crocanta si gustoasa si vor avea un aspect frumos.

10

Pentru ca ele tind sa stea deasupra, eu le-am intors pe fiecare parte.

11

Se vor praji la foc mic spre mediu ca sa nu se arda la suprafata si sa aiba timp carnea sa se gateasca.

12

Uitati cat de bine arata, crocante la exterior dar suculente la interior.

13

Nu am sa fac afirmatii de genul ca la Kfc, spun atat mananci fara sa respiri, sunt minunate.

14

La sosul de usturoi nu am adaugat cantitatile pentru ca fiecare stie cat sos consuma in mod normal la pui crispy, mai mult sau mai putin.

15

Aripioarele crispy se pot servi atat calde cat si reci alaturi de garnitura de cartofi prajiti sau la cuptor si cu sosuri de ketchup dulce/ iute, maioneza, sos de usturoi.
Pofta buna!

Note

Aripioare crispy – fara fulgi de cartofi
(Visited 5.797 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *