Pastele fusilli cu pesto de leurda au un gust delicios si o culoare frumoasa, sunt aromate si foarte usor de preparat. Leurda este o planta de primavara si poate fi gasita in lunile aprilie- iunie. Este raspandita in cea mai mare parte a Europei si creste in padurile cu soluri umede, preferand conditii usor acide. Cu un gust foarte asemanator usturoiului, dar cu o prospetime aparte, leurda este numită Allium ursinum sau Usturoiul ursului.
Mod de preparare:
Punem intr-o oala apa la fiert in care adaugam si o lingura de sare. Spalam leurda si o zvantam cu un servet de hartie, apoi o tocam in bucati mari. Cantarim pastele.
Pana fierbe apa pentru paste ne vom ocupa de pesto din leurda. Adugam intr-un blender toate ingredientele: leurda, uleiul de masline, mugurii sau semintele, parmezanul. Daca doriti paste de post puteti omite parmezanul.
Mixam bine cu blenderul pana cand obtinem o pasta fina si omogena iar apoi pesto e gata.
Cand apa da in clocot adaugam pastele si le vom fierbe conform indicatiilor de pe pachet, important sa nu le fierbem foarte tare, ci sa fie al dente.
Cand pastele au fiert scurgem apa din oala, sau le trecem printr-o sita, nu este necesar sa clatim pastele sub jet de apa rece.
Punem pastele intr-un bol in care vom turna pesto de leurda.
Amestecam bine pastele si in functie de gust si preferinte puteti adauga mai mult sau mai putin pesto, in ambele cazuri ies absolut delicioase.
Usor de pregatit, rapid, aromate si perfecte pentru orice masa de pranz sau cina. Pastele se servesc ca atare, calde dar sunt bune si reci, tot la servire puteti adauga in plus parmezan ras, branza rasa, muguri de pin sau miez de nuca macinat etc.
Daca va mai ramane pesto de leurda nu-l aruncati, il puteti pastra la rece in frigider si cu el puteti unge bruschette sau paine prajita si veti avea un mic dejun sau gustare dintre mese aromata si delicioasa.
Pentru ca este sezonul leurdei, una dintre cele mai sanatoase dintre verdeturile de primavara, nu ezitati s-o includeti cat mai des in alimentatie.
Spor si pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Punem intr-o oala apa la fiert in care adaugam si o lingura de sare. Spalam leurda si o zvantam cu un servet de hartie, apoi o tocam in bucati mari. Cantarim pastele.
Pana fierbe apa pentru paste ne vom ocupa de pesto din leurda. Adugam intr-un blender toate ingredientele: leurda, uleiul de masline, mugurii sau semintele, parmezanul. Daca doriti paste de post puteti omite parmezanul.
Mixam bine cu blenderul pana cand obtinem o pasta fina si omogena iar apoi pesto e gata.
Cand apa da in clocot adaugam pastele si le vom fierbe conform indicatiilor de pe pachet, important sa nu le fierbem foarte tare, ci sa fie al dente.
Cand pastele au fiert scurgem apa din oala, sau le trecem printr-o sita, nu este necesar sa clatim pastele sub jet de apa rece.
Punem pastele intr-un bol in care vom turna pesto de leurda.
Amestecam bine pastele si in functie de gust si preferinte puteti adauga mai mult sau mai putin pesto, in ambele cazuri ies absolut delicioase.
Usor de pregatit, rapid, aromate si perfecte pentru orice masa de pranz sau cina. Pastele se servesc ca atare, calde dar sunt bune si reci, tot la servire puteti adauga in plus parmezan ras, branza rasa, muguri de pin sau miez de nuca macinat etc.
Daca va mai ramane pesto de leurda nu-l aruncati, il puteti pastra la rece in frigider si cu el puteti unge bruschette sau paine prajita si veti avea un mic dejun sau gustare dintre mese aromata si delicioasa.
Pentru ca este sezonul leurdei, una dintre cele mai sanatoase dintre verdeturile de primavara, nu ezitati s-o includeti cat mai des in alimentatie.
Spor si pofta mare!