Turtitele din porumb dulce sunt o gustare sau un antreu delicios si usor de realizat, intr-un timp scurt, servite reci sau fierbinti alaturi de o salata savuroasa si sos de smantana.
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron laptele cu sare, piper si sos Tabasco.
Daca porumbul e congelat il punem intr-o tigaie peste care adaugam amestecul de lapte si se fierb impreuna la foc mic 1-2 minute, scuturand usor tigaia.
Punem faina intr-un castron, facem o adancitura in centrul ei si spargem ouale in ea.
Amestecam ouale cu faina nu foarte mult.
Adaugam laptele racit, asezonat cu sare si piper apoi amestecam totul bine pana se leaga totul si devine un aluat smantanos gros.
Adaugam apoi porumbul decongelat in lapte sau porumbul din cutie scurs bine de lichid.
Compozitia obtinuta trebuie sa fie bine legata.
Intr-o tigaie incingem 1-2 linguri de ulei vegetal.
Cand sunt gata se scot pe hartie de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.
In acelasi mod continuam si cu restul de aluat, adaugand daca este necesar alte 1-2 linguri de ulei vegetal pentru prajit in tigaie.
Cand sunt gata ne ocupam de salata si dressing.
Salata se spala frunza cu frunza si se usuca pe servete de bucatarie prin tamponare. Ardeiul se spala, se curata de codita si seminte. Avocado se curata de coaja si se indeparteaza samburii.
Frunzele de laptuca (salata verde) se rup cu mana in bucati potrivite si se adauga intr-o salatiera. Ardeiul se taie in rondele si il adaugam peste salata, peste ele presaram sare si piper. Combinam uleiul de masline cu otetul si le adaugam in salata, amestecam si mai asezonam cu sare dupa caz daca mai este nevoie. Taiem avocado in felii si le adaugam peste salata, presaram peste el sare si putin piper. Adaugam avocado la urma pentru ca el se sfarma usor la amestecarea salatei cu ulei si otet.
Pentru dressing, se spala, se curata si se toaca marunt ceapa verde. Se spala si se toaca mararul pastrund un fir pentru ornat. Intr-un bol adaugam smantana, mararul tocat si ceapa verde,le amestecam si le asezonam cu sare dupa gust.
Se imparte salata in patru farfurii si adaugam cate 3-4 turtite de porumb in fiecare farfurie.
Se orneaza cu marar si se serveste cu dressingul din smantana separat.
Turtitele crocante din porumb dulce se servesc fierbinti, sau reci condimentate cu sos Tabasco si insotite de o salata savuroasa cu sos de smantana. Turtitele din porumb sunt delicioase, aromate si perfecte atat ca gustare sau antreu, dar ele pot fi servite dupa preferinte si la pranz sau cina.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron laptele cu sare, piper si sos Tabasco.
Daca porumbul e congelat il punem intr-o tigaie peste care adaugam amestecul de lapte si se fierb impreuna la foc mic 1-2 minute, scuturand usor tigaia.
Punem faina intr-un castron, facem o adancitura in centrul ei si spargem ouale in ea.
Amestecam ouale cu faina nu foarte mult.
Adaugam laptele racit, asezonat cu sare si piper apoi amestecam totul bine pana se leaga totul si devine un aluat smantanos gros.
Adaugam apoi porumbul decongelat in lapte sau porumbul din cutie scurs bine de lichid.
Compozitia obtinuta trebuie sa fie bine legata.
Intr-o tigaie incingem 1-2 linguri de ulei vegetal.
Cand sunt gata se scot pe hartie de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.
In acelasi mod continuam si cu restul de aluat, adaugand daca este necesar alte 1-2 linguri de ulei vegetal pentru prajit in tigaie.
Cand sunt gata ne ocupam de salata si dressing.
Salata se spala frunza cu frunza si se usuca pe servete de bucatarie prin tamponare. Ardeiul se spala, se curata de codita si seminte. Avocado se curata de coaja si se indeparteaza samburii.
Frunzele de laptuca (salata verde) se rup cu mana in bucati potrivite si se adauga intr-o salatiera. Ardeiul se taie in rondele si il adaugam peste salata, peste ele presaram sare si piper. Combinam uleiul de masline cu otetul si le adaugam in salata, amestecam si mai asezonam cu sare dupa caz daca mai este nevoie. Taiem avocado in felii si le adaugam peste salata, presaram peste el sare si putin piper. Adaugam avocado la urma pentru ca el se sfarma usor la amestecarea salatei cu ulei si otet.
Pentru dressing, se spala, se curata si se toaca marunt ceapa verde. Se spala si se toaca mararul pastrund un fir pentru ornat. Intr-un bol adaugam smantana, mararul tocat si ceapa verde,le amestecam si le asezonam cu sare dupa gust.
Se imparte salata in patru farfurii si adaugam cate 3-4 turtite de porumb in fiecare farfurie.
Se orneaza cu marar si se serveste cu dressingul din smantana separat.
Turtitele crocante din porumb dulce se servesc fierbinti, sau reci condimentate cu sos Tabasco si insotite de o salata savuroasa cu sos de smantana. Turtitele din porumb sunt delicioase, aromate si perfecte atat ca gustare sau antreu, dar ele pot fi servite dupa preferinte si la pranz sau cina.
Pofta mare!