Ciorba de fasole boabe este o mancare apreciata de multi dintre noi, gustoasa, spornica si satioasa, se poate gati atat de post cat si cu afumaturi: ciolan, carnati, slaninute, kaiser, etc., dandu-i acesteia o savoare deosebita. Ciorba de fasole cu ciolan tine loc de supa si felul doi si se poate consuma atat la pranz cat si la cina.
Mod de preparare:
Fasolea se spala in apa rece, se indeparteaza boabele sparte sau innegrite.
Intr-un bol incapator punem fasolea la inmuiat in apa rece peste noapte.
Cand s-a inmuiat fasolea, o vom fierbe in cateva ape, pentru a elimina substanta care provoaca balonare. La prima apa se pot adauga 1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu sau un cartof in coaja. Vor fi de ajutor. Bicarbonatul ajuta si sa fiarba mai usor fasolea.
Pentru aceasta ciorba am ales sa cumpar ciolan afumat fara os.
Morcovul se taie bucati mici sau se poate da pe razatoarea mica, ardeii, patrunjelul si telina se taie in cubuleti mici.
Taiem ciolanul in cubulete potrivite, cat sa incapa in lingura.
Tocam ceapa solzisori, si rosia in cubulete mici sau o dati pe razatoare.
Dupa ce am trecut fasolea boabe prin mai multe ape in clocot, o putem pune in oala slow cooker.
Adaugam la mijloc bucatile de ciolan afumat.
Urmeaza apoi morcovul, telina, patrunjelul si ardeii.
Vom pune spre final ceapa si rosiile.
Condimentam cu sare, piper, cimbru boia de ardei dulce.
Peste toate vom adauga sosul de rosii.
La final se mai potriveste cu sare si piper daca mai este necesar, se poate orna apoi cu patrunjel verde si marar.
O portie de ciorba de fasole cu ciolan afumat se servestei cu smantana, tarhon si ceapa frecata cu sare si otet, sau ceapa cu sare.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Fasolea se spala in apa rece, se indeparteaza boabele sparte sau innegrite.
Intr-un bol incapator punem fasolea la inmuiat in apa rece peste noapte.
Cand s-a inmuiat fasolea, o vom fierbe in cateva ape, pentru a elimina substanta care provoaca balonare. La prima apa se pot adauga 1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu sau un cartof in coaja. Vor fi de ajutor. Bicarbonatul ajuta si sa fiarba mai usor fasolea.
Pentru aceasta ciorba am ales sa cumpar ciolan afumat fara os.
Morcovul se taie bucati mici sau se poate da pe razatoarea mica, ardeii, patrunjelul si telina se taie in cubuleti mici.
Taiem ciolanul in cubulete potrivite, cat sa incapa in lingura.
Tocam ceapa solzisori, si rosia in cubulete mici sau o dati pe razatoare.
Dupa ce am trecut fasolea boabe prin mai multe ape in clocot, o putem pune in oala slow cooker.
Adaugam la mijloc bucatile de ciolan afumat.
Urmeaza apoi morcovul, telina, patrunjelul si ardeii.
Vom pune spre final ceapa si rosiile.
Condimentam cu sare, piper, cimbru boia de ardei dulce.
Peste toate vom adauga sosul de rosii.
La final se mai potriveste cu sare si piper daca mai este necesar, se poate orna apoi cu patrunjel verde si marar.
O portie de ciorba de fasole cu ciolan afumat se servestei cu smantana, tarhon si ceapa frecata cu sare si otet, sau ceapa cu sare.
Pofta buna!