Ciorba de fasole boabe este o mancare apreciata de multi dintre noi, gustoasa, spornica si satioasa, se poate gati atat de post cat si cu afumaturi: ciolan, carnati, slaninute, kaiser, etc., dandu-i acesteia o savoare deosebita. Ciorba de fasole cu ciolan tine loc de supa si felul doi si se poate consuma atat la pranz cat si la cina.
Randamente6 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare7 oreTimp total7 ore 20 minute
250grfasole alba
250grfasole bruna
600grciolan afumat fara os
2cepe
1morcov mare
2ardei colorati (rosu, verde sau galben)
1radacina de patrunjel
un sfert de telina radacina
3rosii
sare, piper
2lingurita boia dulce
200mlsos de rosii passate
1lingurita de cimbru uscat
1
Mod de preparare:
Fasolea se spala in apa rece, se indeparteaza boabele sparte sau innegrite.
2
Intr-un bol incapator punem fasolea la inmuiat in apa rece peste noapte.
Cand s-a inmuiat fasolea, o vom fierbe in cateva ape, pentru a elimina substanta care provoaca balonare. La prima apa se pot adauga 1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu sau un cartof in coaja. Vor fi de ajutor. Bicarbonatul ajuta si sa fiarba mai usor fasolea.
3
Ceapa se curata, se spala, se baga la congelator pentru 10 minute (in felul acesta nu va mai da usturime la ochi atunci cand este taiata), telina se curata se spala, patrunjelul, se curata se spala, ardeii se curata de codita si seminte, se spala, morcovul se curata se spala.
4
Pentru aceasta ciorba am ales sa cumpar ciolan afumat fara os.
5
Morcovul se taie bucati mici sau se poate da pe razatoarea mica, ardeii, patrunjelul si telina se taie in cubuleti mici.
6
Taiem ciolanul in cubulete potrivite, cat sa incapa in lingura.
7
Tocam ceapa solzisori, si rosia in cubulete mici sau o dati pe razatoare.
8
Dupa ce am trecut fasolea boabe prin mai multe ape in clocot, o putem pune in oala slow cooker.
9
Adaugam la mijloc bucatile de ciolan afumat.
10
Urmeaza apoi morcovul, telina, patrunjelul si ardeii.
11
Vom pune spre final ceapa si rosiile.
12
Condimentam cu sare, piper, cimbru boia de ardei dulce.
13
Peste toate vom adauga sosul de rosii.
14
Completam cu apa rece, si vom seta oala pentru 7 ore pe treapta high.
15
La final se mai potriveste cu sare si piper daca mai este necesar, se poate orna apoi cu patrunjel verde si marar.
16
O portie de ciorba de fasole cu ciolan afumat se servestei cu smantana, tarhon si ceapa frecata cu sare si otet, sau ceapa cu sare.
Pofta buna!
Ingrediente
250grfasole alba
250grfasole bruna
600grciolan afumat fara os
2cepe
1morcov mare
2ardei colorati (rosu, verde sau galben)
1radacina de patrunjel
un sfert de telina radacina
3rosii
sare, piper
2lingurita boia dulce
200mlsos de rosii passate
1lingurita de cimbru uscat
Indicații
1
Mod de preparare:
Fasolea se spala in apa rece, se indeparteaza boabele sparte sau innegrite.
2
Intr-un bol incapator punem fasolea la inmuiat in apa rece peste noapte.
Cand s-a inmuiat fasolea, o vom fierbe in cateva ape, pentru a elimina substanta care provoaca balonare. La prima apa se pot adauga 1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu sau un cartof in coaja. Vor fi de ajutor. Bicarbonatul ajuta si sa fiarba mai usor fasolea.
3
Ceapa se curata, se spala, se baga la congelator pentru 10 minute (in felul acesta nu va mai da usturime la ochi atunci cand este taiata), telina se curata se spala, patrunjelul, se curata se spala, ardeii se curata de codita si seminte, se spala, morcovul se curata se spala.
4
Pentru aceasta ciorba am ales sa cumpar ciolan afumat fara os.
5
Morcovul se taie bucati mici sau se poate da pe razatoarea mica, ardeii, patrunjelul si telina se taie in cubuleti mici.
6
Taiem ciolanul in cubulete potrivite, cat sa incapa in lingura.
7
Tocam ceapa solzisori, si rosia in cubulete mici sau o dati pe razatoare.
8
Dupa ce am trecut fasolea boabe prin mai multe ape in clocot, o putem pune in oala slow cooker.
9
Adaugam la mijloc bucatile de ciolan afumat.
10
Urmeaza apoi morcovul, telina, patrunjelul si ardeii.
11
Vom pune spre final ceapa si rosiile.
12
Condimentam cu sare, piper, cimbru boia de ardei dulce.
13
Peste toate vom adauga sosul de rosii.
14
Completam cu apa rece, si vom seta oala pentru 7 ore pe treapta high.
15
La final se mai potriveste cu sare si piper daca mai este necesar, se poate orna apoi cu patrunjel verde si marar.
16
O portie de ciorba de fasole cu ciolan afumat se servestei cu smantana, tarhon si ceapa frecata cu sare si otet, sau ceapa cu sare.
Pofta buna!