Dulci sau sarate, in stil frantuzesc sau american, clatitele sunt un preparat simplu si rapid, fiind totodata foarte gustoase. Clatitele preparatul si desertul cel delicios usor de pregatit intr-un timp foarte scurt, iar daca alegi sa le faci in doua culori acestea vor fi cu un aspect frumos si apetisant, vor avea o nota de originalitate, e ca si cum ai manca doua clatite intr-una singura datorita gustului diferit si poate si umpluturii diferite daca ati ales asta.
Randamente20 de porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute
1kgfaina
1500mlapa minerala
4oua
50grcacao
2lingurite esenta de rom
2lingurite esenta de vanilie
2lingurite coaja rasa de lamaie
topping caramel sau ciocolata
nutella, dulceata
1pachet biscuiti mare
capsuni
sare, ulei
1
Mod de preparare:
Se bat 3-4 oua intr-un bol.
Se adauga apa minerala si faina, un varf de cutit de sare, estenta de rom si de vanilie, coaja rasa de lamaie si putin ulei. Se amesteca cu mixerul bine si se imparte compozitia in doua parti egale.
Intr-o parte compozitia ramane simpla, iar in cealalta parte se adauga cacao.
2
Pe tigaia putin unsa cu ulei se pune pe jumatate compozitie simpla, iar pe cealala jumatate, compozitia cu cacao, astfel iesind o clatita in doua culori.
3
Dupa ce sunt gata, clatitele se umplu cu gem, dulceata sau nutella si biscuiti dati pe razatoare. Puteti de asemenea sa puneti umpluturi diferite si apoi rulati, clatitele.
4
Se ruleaza se adauga toppingul de ciocolata sau caramel dupa preferinte.
5
Se orneaza cu fructe de padure sau capsuni.
6
Clatitele in doua culor sunt extrem de gustoase, parfumate si dau o nota speciala desertului astfel pregatit.
Pofta buna!
Ingrediente
1kgfaina
1500mlapa minerala
4oua
50grcacao
2lingurite esenta de rom
2lingurite esenta de vanilie
2lingurite coaja rasa de lamaie
topping caramel sau ciocolata
nutella, dulceata
1pachet biscuiti mare
capsuni
sare, ulei
Indicații
1
Mod de preparare:
Se bat 3-4 oua intr-un bol.
Se adauga apa minerala si faina, un varf de cutit de sare, estenta de rom si de vanilie, coaja rasa de lamaie si putin ulei. Se amesteca cu mixerul bine si se imparte compozitia in doua parti egale.
Intr-o parte compozitia ramane simpla, iar in cealalta parte se adauga cacao.
2
Pe tigaia putin unsa cu ulei se pune pe jumatate compozitie simpla, iar pe cealala jumatate, compozitia cu cacao, astfel iesind o clatita in doua culori.
3
Dupa ce sunt gata, clatitele se umplu cu gem, dulceata sau nutella si biscuiti dati pe razatoare. Puteti de asemenea sa puneti umpluturi diferite si apoi rulati, clatitele.
4
Se ruleaza se adauga toppingul de ciocolata sau caramel dupa preferinte.
5
Se orneaza cu fructe de padure sau capsuni.
6
Clatitele in doua culor sunt extrem de gustoase, parfumate si dau o nota speciala desertului astfel pregatit.
Pofta buna!