Supa crema de fasole alba se pregateste intr-un timp foarte scurt, deci este ideala atunci cand nu aveti prea mult timp la dispozitie si va doriti o supa consistenta, calda, delicioasa. Supa crema de fasole alba are un gust dulce, este bogata in proteine vegetale de calitate si preparata sanatos, fara prajeli, asezonata cu patrunjel verde crud, pentru un plus de vitamina C si crutoane.
Mod de preparare:
Se pune fasolea intr-un bol cu apa calda si se lasa de seara pana dimineata sa se inmoaie. Se pune sa fiarba in 2-3 ape pentru a elimina toxinele si apoi se pune la fiert.
Dapa ce s-au fiert boabele, se pun intr-o sita si se acopera cu un capac.
Separat, se curata toate legumele si se pun sa fiarba intregi intr-o oala cu apa rece si putina sare. Se acopera cu un capac si se verifica daca s-au fiert.
Dupa ce s-au fiert legumele, se scot cu spumiera intr-un bol.
Legumele se paseaza apoi cu blenderul.
Se mixeaza pana capata consistenta unei paste.
La fel se procedeaza si cu fasolea fiarta.
Dupa ce s-au obtinut cele doua paste, se amesteca cu zeama in care au fiert legumele si se lasa sa mai dea in 2-3 clocote. Se potriveste dupa gust cu sare si piper, se pune uleiul si se mai lasa sa fiarba in 2-3 clocote sa-si imprumute aromele.
Intre timp se pregatesc si crutoanele. Puteti servi cu crutoane perle din comert, sau daca preferati crutoane din paine stropiti-le cu ulei de masline oregano si praf de usturoi.
Supa crema de fasole alba se serveste calda.
Supa crema de fasole o puteti orna cu rondele de morcovi, patrunjel verde, crutoane perle sau crutoane de paine sau cu cereale si parmezan ras (daca nu tineti post).
Dupa preferinte puteti sa o serviti si alaturi de o salata de ceapa rosie cu otet.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Se pune fasolea intr-un bol cu apa calda si se lasa de seara pana dimineata sa se inmoaie. Se pune sa fiarba in 2-3 ape pentru a elimina toxinele si apoi se pune la fiert.
Dapa ce s-au fiert boabele, se pun intr-o sita si se acopera cu un capac.
Separat, se curata toate legumele si se pun sa fiarba intregi intr-o oala cu apa rece si putina sare. Se acopera cu un capac si se verifica daca s-au fiert.
Dupa ce s-au fiert legumele, se scot cu spumiera intr-un bol.
Legumele se paseaza apoi cu blenderul.
Se mixeaza pana capata consistenta unei paste.
La fel se procedeaza si cu fasolea fiarta.
Dupa ce s-au obtinut cele doua paste, se amesteca cu zeama in care au fiert legumele si se lasa sa mai dea in 2-3 clocote. Se potriveste dupa gust cu sare si piper, se pune uleiul si se mai lasa sa fiarba in 2-3 clocote sa-si imprumute aromele.
Intre timp se pregatesc si crutoanele. Puteti servi cu crutoane perle din comert, sau daca preferati crutoane din paine stropiti-le cu ulei de masline oregano si praf de usturoi.
Supa crema de fasole alba se serveste calda.
Supa crema de fasole o puteti orna cu rondele de morcovi, patrunjel verde, crutoane perle sau crutoane de paine sau cu cereale si parmezan ras (daca nu tineti post).
Dupa preferinte puteti sa o serviti si alaturi de o salata de ceapa rosie cu otet.
Pofta buna!