O reteta foarte simpla si delicioasa de omleta usor de preparat atat pentru micul dejun,cat si pentru pranz si cina, pentru ca este extrem de satioasa si mai ales gustoasa.
Daca ti-e pofta de omleta dar te-ai saturat de retetele obisnuite, atunci poate ca a venit timpul sa descoperi cum se face tortilla espanola. Varianta spaniola de omleta cu cartofi este cea mai buna reteta din lume si gustul te cucereste instant.
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete mici.
Daca alegeti sa puneti ardei, kaiser sau sunca si ceapa pe toate le vom taia cat mai marunt. Eu am ales sa pun ceapa verde in loc de ceapa uscata pentru un aspect frumos si pentru gustul deosebit pe care il da ceapa verde omletei.
Intr-un bol spargem ouale si le batem cu un tel sau furculita.
Adaugam peste ele sare si piper, eventual un praf mic de boia dulce pentru aspect.
Punem cateva linguri de ulei intr-un wok la incins, apoi adaugam cartofii taiati cubulete si ii punem la prajit.
Adaugam apoi bucati de kaiser, sau sunca, ceapa si ardei daca ati optat pentru adaugarea lor.
Adaugam apoi ouale batute, cat sa acopere restul ingredientelor.
Cand vedem ca omleta s-a rumenit putin, folosim o paleta sau un platou de marimea tigaii si intoarcem pe partea cealalta si mai lasam la prajit cat sa obtinem un strat auriu pe ambele parti.
Apoi punem pe o farfurie si portionam pentru a fi servita.
Eu am ales sa o combin cu o salata de varza dulce cu ridichi rosii asezonata cu otet balsamic, ulei de masline, sare si piper.
Uitati cat de bine arata, iar gustul senzational, bunicele noastre faceau cartofi aburiti cu ou daca va mai amintiti, la fel de delicioasa.
Ceea ce este extrem de util la aceasta reteta de omleta cu cartofi (tortilla spaniola) este faptul ca nu ai nevoie de multe ingrediente, iar succesul este garantat. Satioasa si gustoasa, aceast fel de mancare poate fi servit in orice moment al zilei.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete mici.
Daca alegeti sa puneti ardei, kaiser sau sunca si ceapa pe toate le vom taia cat mai marunt. Eu am ales sa pun ceapa verde in loc de ceapa uscata pentru un aspect frumos si pentru gustul deosebit pe care il da ceapa verde omletei.
Intr-un bol spargem ouale si le batem cu un tel sau furculita.
Adaugam peste ele sare si piper, eventual un praf mic de boia dulce pentru aspect.
Punem cateva linguri de ulei intr-un wok la incins, apoi adaugam cartofii taiati cubulete si ii punem la prajit.
Adaugam apoi bucati de kaiser, sau sunca, ceapa si ardei daca ati optat pentru adaugarea lor.
Adaugam apoi ouale batute, cat sa acopere restul ingredientelor.
Cand vedem ca omleta s-a rumenit putin, folosim o paleta sau un platou de marimea tigaii si intoarcem pe partea cealalta si mai lasam la prajit cat sa obtinem un strat auriu pe ambele parti.
Apoi punem pe o farfurie si portionam pentru a fi servita.
Eu am ales sa o combin cu o salata de varza dulce cu ridichi rosii asezonata cu otet balsamic, ulei de masline, sare si piper.
Uitati cat de bine arata, iar gustul senzational, bunicele noastre faceau cartofi aburiti cu ou daca va mai amintiti, la fel de delicioasa.
Ceea ce este extrem de util la aceasta reteta de omleta cu cartofi (tortilla spaniola) este faptul ca nu ai nevoie de multe ingrediente, iar succesul este garantat. Satioasa si gustoasa, aceast fel de mancare poate fi servit in orice moment al zilei.
Pofta mare!