AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Ciorba de fasole boabe este o mancare apreciata de multi dintre noi, gustoasa, spornica si satioasa, se poate gati atat de post cat si cu afumaturi: ciolan, carnati, slaninute, kaiser, etc., dandu-i acesteia o savoare deosebita. Ciorba de fasole cu ciolan tine loc de supa si felul doi si se poate consuma atat la pranz cat si la cina.

servire

Randamente6 porții
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare7 oreTimp total7 ore 20 minute

 250 gr fasole alba
 250 gr fasole bruna
 600 gr ciolan afumat fara os
 2 cepe
 1 morcov mare
 2 ardei colorati (rosu, verde sau galben)
 1 radacina de patrunjel
 un sfert de telina radacina
 3 rosii
 sare, piper
 2 lingurita boia dulce
 200 ml sos de rosii passate
 1 lingurita de cimbru uscat

1

Mod de preparare:
Fasolea se spala in apa rece, se indeparteaza boabele sparte sau innegrite.

fasole

2

Intr-un bol incapator punem fasolea la inmuiat in apa rece peste noapte.
Cand s-a inmuiat fasolea, o vom fierbe in cateva ape, pentru a elimina substanta care provoaca balonare. La prima apa se pot adauga 1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu sau un cartof in coaja. Vor fi de ajutor. Bicarbonatul ajuta si sa fiarba mai usor fasolea.

inmuiere

3

Ceapa se curata, se spala, se baga la congelator pentru 10 minute (in felul acesta nu va mai da usturime la ochi atunci cand este taiata), telina se curata se spala, patrunjelul, se curata se spala, ardeii se curata de codita si seminte, se spala, morcovul se curata se spala.

legume

4

Pentru aceasta ciorba am ales sa cumpar ciolan afumat fara os.

Ciolan

5

Morcovul se taie bucati mici sau se poate da pe razatoarea mica, ardeii, patrunjelul si telina se taie in cubuleti mici.

legume tocate

6

Taiem ciolanul in cubulete potrivite, cat sa incapa in lingura.

ciolan

7

Tocam ceapa solzisori, si rosia in cubulete mici sau o dati pe razatoare.

legume

8

Dupa ce am trecut fasolea boabe prin mai multe ape in clocot, o putem pune in oala slow cooker.

Ciolan

9

Adaugam la mijloc bucatile de ciolan afumat.

ciolan

10

Urmeaza apoi morcovul, telina, patrunjelul si ardeii.

adaugare legume

11

Vom pune spre final ceapa si rosiile.

legume

12

Condimentam cu sare, piper, cimbru boia de ardei dulce.

condimente

13

Peste toate vom adauga sosul de rosii.

adaugare sos

14

Completam cu apa rece, si vom seta oala pentru 7 ore pe treapta high.

apa

15

La final se mai potriveste cu sare si piper daca mai este necesar, se poate orna apoi cu patrunjel verde si marar.

final

16

O portie de ciorba de fasole cu ciolan afumat se servestei cu smantana, tarhon si ceapa frecata cu sare si otet, sau ceapa cu sare.
Pofta buna!

servire

Ingrediente

 250 gr fasole alba
 250 gr fasole bruna
 600 gr ciolan afumat fara os
 2 cepe
 1 morcov mare
 2 ardei colorati (rosu, verde sau galben)
 1 radacina de patrunjel
 un sfert de telina radacina
 3 rosii
 sare, piper
 2 lingurita boia dulce
 200 ml sos de rosii passate
 1 lingurita de cimbru uscat

Indicații

1

Mod de preparare:
Fasolea se spala in apa rece, se indeparteaza boabele sparte sau innegrite.

fasole

2

Intr-un bol incapator punem fasolea la inmuiat in apa rece peste noapte.
Cand s-a inmuiat fasolea, o vom fierbe in cateva ape, pentru a elimina substanta care provoaca balonare. La prima apa se pot adauga 1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu sau un cartof in coaja. Vor fi de ajutor. Bicarbonatul ajuta si sa fiarba mai usor fasolea.

inmuiere

3

Ceapa se curata, se spala, se baga la congelator pentru 10 minute (in felul acesta nu va mai da usturime la ochi atunci cand este taiata), telina se curata se spala, patrunjelul, se curata se spala, ardeii se curata de codita si seminte, se spala, morcovul se curata se spala.

legume

4

Pentru aceasta ciorba am ales sa cumpar ciolan afumat fara os.

Ciolan

5

Morcovul se taie bucati mici sau se poate da pe razatoarea mica, ardeii, patrunjelul si telina se taie in cubuleti mici.

legume tocate

6

Taiem ciolanul in cubulete potrivite, cat sa incapa in lingura.

ciolan

7

Tocam ceapa solzisori, si rosia in cubulete mici sau o dati pe razatoare.

legume

8

Dupa ce am trecut fasolea boabe prin mai multe ape in clocot, o putem pune in oala slow cooker.

Ciolan

9

Adaugam la mijloc bucatile de ciolan afumat.

ciolan

10

Urmeaza apoi morcovul, telina, patrunjelul si ardeii.

adaugare legume

11

Vom pune spre final ceapa si rosiile.

legume

12

Condimentam cu sare, piper, cimbru boia de ardei dulce.

condimente

13

Peste toate vom adauga sosul de rosii.

adaugare sos

14

Completam cu apa rece, si vom seta oala pentru 7 ore pe treapta high.

apa

15

La final se mai potriveste cu sare si piper daca mai este necesar, se poate orna apoi cu patrunjel verde si marar.

final

16

O portie de ciorba de fasole cu ciolan afumat se servestei cu smantana, tarhon si ceapa frecata cu sare si otet, sau ceapa cu sare.
Pofta buna!

servire

Note

Ciorba de fasole cu ciolan la Slow cooker
(Visited 1.997 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *