AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Pepenele umplut cu fructe in aspic, este un desert atragator, delicios si racoritor, ce se realizeaza usor si rapid, perfect pentru orice eveniment important, sau chiar pentru mesele de weekend in familie.

Randamente4 porții
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare3 oreTimp total3 ore 30 minute

 1 pepene verde ( al meu a fost de 1300g)
 100 gr capsuni
 100 gr afine
 100 gr zmeura
 100 gr struguri roz
 100 gr struguri negri
 100 gr struguri albi
 100 gr fructul pasiunii
 100 gr coacaze rosii
 1 plic de gelatina
 100 gr zahar pudra vanilat

1

Mod de preparare:
Se spala pepenele sub jet de apa rece, apoi se sterge cu un servet!

2

Taiem un capacel si se scot de pe el semintele, apoi il punem deoparte.

3

Scoatem miezul din pepene ajutandu-ne cu o lingura sau cu cupa de inghetata. Nu aruncati miezul, puteti sa-l transformati intr-un, sirop, salata sau sa-l consumati ca atare, e bun si hidratant.

4

Fructele se curata de eventualele codite si se spala bine.

5

Intr-un bol amestecam toate fructele, zmeura e bine sa o adaugam la urma, e frgeda si se striveste usor. Fructele se pot folosi dupa gust, preferinte ori sezon, la alegerea fiecaruia, nu este un standard, important pentru o nota frumoasa sa fie diversificate pentru culoare si gust.

6

Umplem pepenele cu fructe, il scuturam din cand in cand pentru ca fructele sa se aseze cat mai bine in el. Pregatim apoi un sirop, indulcit cu zahar vanilat, sau puteti sa adaugati un sirop de fructe preferat.

7

Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi o topim la bain marin si o turnam in siropul de vanilie sau de fructe apoi le amestecam bine.
Mare atentie gelatina nu trebuie fiarta, pentru ca se distruge la temperatura mare. Temperatura maxima este de 60 de grade.

8

Turnam peste fructe siropul cu gelatina si acopeim pepenele cu capacul lui.

9

Se da la rece cel putin 2-3 ore. Daca fructele sunt bine asezate in pepene si usor indesate (fara a se strivi), nu va intra prea mult sirop cu gelatina. Practic gelatina va avea doar rolul de a lega fructele intre ele.

10

Cand s-a gelifiat umplutura / salata de fructe, se taie pepenele mai intai in jumatate apoi in felii si se servesc ca desert.

11

Este delicis, racoritor, cu un aspect minunat si foarte apetisant, cei mici vor adora acest desert.

12

Datorita gelatinei fructele rezista mult in pepene, fara a se oxida.

13

Pepenele umplut cu fructe in aspic este cea mai simpla, aspectuoasa si aromata salata de fructe servita frumos ca o felie de fructe, perfecta pentru orice eveniment.
Pofta mare!

Ingrediente

 1 pepene verde ( al meu a fost de 1300g)
 100 gr capsuni
 100 gr afine
 100 gr zmeura
 100 gr struguri roz
 100 gr struguri negri
 100 gr struguri albi
 100 gr fructul pasiunii
 100 gr coacaze rosii
 1 plic de gelatina
 100 gr zahar pudra vanilat

Indicații

1

Mod de preparare:
Se spala pepenele sub jet de apa rece, apoi se sterge cu un servet!

2

Taiem un capacel si se scot de pe el semintele, apoi il punem deoparte.

3

Scoatem miezul din pepene ajutandu-ne cu o lingura sau cu cupa de inghetata. Nu aruncati miezul, puteti sa-l transformati intr-un, sirop, salata sau sa-l consumati ca atare, e bun si hidratant.

4

Fructele se curata de eventualele codite si se spala bine.

5

Intr-un bol amestecam toate fructele, zmeura e bine sa o adaugam la urma, e frgeda si se striveste usor. Fructele se pot folosi dupa gust, preferinte ori sezon, la alegerea fiecaruia, nu este un standard, important pentru o nota frumoasa sa fie diversificate pentru culoare si gust.

6

Umplem pepenele cu fructe, il scuturam din cand in cand pentru ca fructele sa se aseze cat mai bine in el. Pregatim apoi un sirop, indulcit cu zahar vanilat, sau puteti sa adaugati un sirop de fructe preferat.

7

Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi o topim la bain marin si o turnam in siropul de vanilie sau de fructe apoi le amestecam bine.
Mare atentie gelatina nu trebuie fiarta, pentru ca se distruge la temperatura mare. Temperatura maxima este de 60 de grade.

8

Turnam peste fructe siropul cu gelatina si acopeim pepenele cu capacul lui.

9

Se da la rece cel putin 2-3 ore. Daca fructele sunt bine asezate in pepene si usor indesate (fara a se strivi), nu va intra prea mult sirop cu gelatina. Practic gelatina va avea doar rolul de a lega fructele intre ele.

10

Cand s-a gelifiat umplutura / salata de fructe, se taie pepenele mai intai in jumatate apoi in felii si se servesc ca desert.

11

Este delicis, racoritor, cu un aspect minunat si foarte apetisant, cei mici vor adora acest desert.

12

Datorita gelatinei fructele rezista mult in pepene, fara a se oxida.

13

Pepenele umplut cu fructe in aspic este cea mai simpla, aspectuoasa si aromata salata de fructe servita frumos ca o felie de fructe, perfecta pentru orice eveniment.
Pofta mare!

Pepene umplut cu fructe – felie de fructe
(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *