Archives Desert

Inghetata de capsuni de casa – fara aparat de inghetata

Cea mai buna inghetata este cea facuta in casa pentru ca se prepara usor si stim exact ce ingrediente folosim, iar gustul este ca cel al inghetatelor din comert. Inghetata de capsuni este un desert racoritor de vara pe care toata lumea il iubeste iar daca vrei sa pregatesti o inghetata de caspune fina si delicioasa fara ajutorul vreunei masini de inghetata aceasta este o reteta simpla si usor de urmat:

Read More

Dulceata din maci salbatici

Dulceata din flori de maci, naturala, fara conservanti, este usor de preparat, foarte delicioasa, matasoasa si delicata, cu o culoare frumoasa de rosu inchis. O puteti consuma la diverse deserturi, ca aperitive dulci, sau la mic dejun cu biscuiti sau paine prajita cu unt, topping pentru budinci sau biscuiti, prajiturele etc. O dulceata inedita cu care veti incanta atat pe cei dragi ca si pe oricine ati avea ca invitat.

Read More

Prajitura Braduti sau Betivance

Prajitura Bratuti numita popular Betivance deoarece au in compozitie visinata sau lichior si umplutura de fructe care au stat in alcool, este o prajitura extrem de usor de realizat si rapid, ce se pregateste de obicei in preajma Sarbatorilor de iarna, sunt gustoase aromate si nerecomandate celor mici.

Read More

Pasca din aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac este traditional desertul nelipsit de pe masa de Paste. Din economie de timp, majoritatea gospodinelor prefera sa o cumpere de-a gata, ins cu siguranta nu se compara pasca pregatita in casa si mai ales mirosul care se simte in timpul coacerii acestui preparat minunat, simti prin miros ca vin sarbatorile.

Read More