Salata Niçoise

AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Salata Niçoise (pronunțat nee-suahz) este o salata care isi are originea in orasul francez Nisa si se prepara in general din legume proaspete, asociate cu peste, oua fierte tari si un dressing delicios. Salata frantuzeasca Niçoise, este super bogata cu ingrediente delicioase, satioasa si hranitoare, servindu-se lejer atat ca pranz consistent cat si ca cina.

Randamente4 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total25 minute
 4 oua
 400 gr ton in ulei sau suc propriu
 1 ceapa rosie medie
 50 gr fileuri de ansoa
 50 gr capere
 115 gr masline negre fara samburi
 3 salate verzi
 175 gr rosii cherry
Pentru dressing
 1/2 lingurita zahar tos
 1 lingura de otet de vin alb
 sare dupa gust
 1-2 lingurite mustar Dijon
 3 linguri ulei de masline extra virgin
 1 catel de usturoi
Pentru crutoane
 2 felii de paine integrala
 1 catel de usturoi
 2 linguri ulei de masline
1

Mod de preparare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza apoi le punem la fiert intr-o craticioara. Se dau in clocot apoi se micsoreaza flacara si se fierb 4 minute. Luam craticioara de pe foc, o acoperim cu un capac si le vom lasa asa cateva minute.

2

Pregatim restul de ingrediente pentru salata sa le avem la indemana, apoi pregatim crutoanele. Taiem painea cubulete de 1 cm, curatam usturoiul si il zdrobim apoi il adaugam intr-o tigaie in care am turnat 2 linguri de ulei de masline extravirgin si il prajim un pic la foc potrivit. Adaugam apoi cubuletele de paine si le prajim pana se reumenesc, amestecand frecvent, apoi le scurgem si le lasam la racit.

3

Pentru dressing, punem zaharul si otetul intr-o salatiera mare sau bol cu sare dupa gust. Fileurile de ansoa sunt foarte sarate, asa ca se pune foarte putina sare in aceasta salata. Mai trebuie retinut ca sarea de mare nu e atat de sarata ca sarea de masa.
Curatam usturoiul si il zdrobim apoi il adaugam in otet. Turnam uleiul de masline si adaugam cele doua lingurite de mustar Dijon.

4

Vom amesteca toate ingredientele pana obtinem o emulsie groasa ca de maioneza.

5

Scurgem tonul si il sfaramam in dressing.

6

Ceapa se curata de coaja, se taie subtire si se adauga in salatiera.

7

Adaugam apoi fileurile de ansoa cu uleiul lor, caperele si maslinele negre, apoi amestecam cu grija.

8

Separam frunzele de salata si le spalam cu apa rece, le vom scurge pe un servet de hartie, apoi le vom rupe cu mana in bucati mai mari si le vom adauga in amestecul de ton.

9

Spalam rosiile chery si le taiem in jumatate apoi le adaugam si pe acestea peste salata, amestecam cu grija ca dressingul sa se distribuie peste tot, apoi asezam salata in farfuriile de servire.

10

Curatam ouale fierte de coaja si le taiem in sferturi apoi pe adaugam in farfurii deasupra salatei. Crutoanele se servesc intr-un vas separat pentru ca daca sunt adaugate in salata acestea se vor inmuia.

11

In salata se mai poate adauga o data cu rosiile cherry si inimi de anghinare, ardei gras rosu taiat rondele sau fasole verde fiarta si racita.

12

Salata Niçoise este o salata cu origini frantuzesti, delicioasa, sanatoasa, dar si consistenta, ea se serveste de obicei la temperatura camerei alaturi de un pahar de vin bun.
Pofta mare!

Ingrediente

 4 oua
 400 gr ton in ulei sau suc propriu
 1 ceapa rosie medie
 50 gr fileuri de ansoa
 50 gr capere
 115 gr masline negre fara samburi
 3 salate verzi
 175 gr rosii cherry
Pentru dressing
 1/2 lingurita zahar tos
 1 lingura de otet de vin alb
 sare dupa gust
 1-2 lingurite mustar Dijon
 3 linguri ulei de masline extra virgin
 1 catel de usturoi
Pentru crutoane
 2 felii de paine integrala
 1 catel de usturoi
 2 linguri ulei de masline

Indicații

1

Mod de preparare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza apoi le punem la fiert intr-o craticioara. Se dau in clocot apoi se micsoreaza flacara si se fierb 4 minute. Luam craticioara de pe foc, o acoperim cu un capac si le vom lasa asa cateva minute.

2

Pregatim restul de ingrediente pentru salata sa le avem la indemana, apoi pregatim crutoanele. Taiem painea cubulete de 1 cm, curatam usturoiul si il zdrobim apoi il adaugam intr-o tigaie in care am turnat 2 linguri de ulei de masline extravirgin si il prajim un pic la foc potrivit. Adaugam apoi cubuletele de paine si le prajim pana se reumenesc, amestecand frecvent, apoi le scurgem si le lasam la racit.

3

Pentru dressing, punem zaharul si otetul intr-o salatiera mare sau bol cu sare dupa gust. Fileurile de ansoa sunt foarte sarate, asa ca se pune foarte putina sare in aceasta salata. Mai trebuie retinut ca sarea de mare nu e atat de sarata ca sarea de masa.
Curatam usturoiul si il zdrobim apoi il adaugam in otet. Turnam uleiul de masline si adaugam cele doua lingurite de mustar Dijon.

4

Vom amesteca toate ingredientele pana obtinem o emulsie groasa ca de maioneza.

5

Scurgem tonul si il sfaramam in dressing.

6

Ceapa se curata de coaja, se taie subtire si se adauga in salatiera.

7

Adaugam apoi fileurile de ansoa cu uleiul lor, caperele si maslinele negre, apoi amestecam cu grija.

8

Separam frunzele de salata si le spalam cu apa rece, le vom scurge pe un servet de hartie, apoi le vom rupe cu mana in bucati mai mari si le vom adauga in amestecul de ton.

9

Spalam rosiile chery si le taiem in jumatate apoi le adaugam si pe acestea peste salata, amestecam cu grija ca dressingul sa se distribuie peste tot, apoi asezam salata in farfuriile de servire.

10

Curatam ouale fierte de coaja si le taiem in sferturi apoi pe adaugam in farfurii deasupra salatei. Crutoanele se servesc intr-un vas separat pentru ca daca sunt adaugate in salata acestea se vor inmuia.

11

In salata se mai poate adauga o data cu rosiile cherry si inimi de anghinare, ardei gras rosu taiat rondele sau fasole verde fiarta si racita.

12

Salata Niçoise este o salata cu origini frantuzesti, delicioasa, sanatoasa, dar si consistenta, ea se serveste de obicei la temperatura camerei alaturi de un pahar de vin bun.
Pofta mare!

Note

Salata Niçoise
(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *