Corn dogs sunt de origine americana, serviti adesea ca mancare stradala sau ca mancare fast-food. Unii vanzatorii ambulanti ii pregatesc proaspat si ii prajesc in fata clientilor, altii vand corn dogs congelati prefabricati, care sunt apoi dezghetati si prajiti din nou sau rumeniti in cuptor. Corn dogs pot fi gasiti, de asemenea, in aproape orice supermarket si magazin din America de Nord, sub forma de alimente congelate, precum si serviti fierbinti si gata de mancare. Prefabricatele congelate de corn dogs pot fi, de asemenea, incalzitite intr-un cuptor cu microunde, dar stratul de deasupra al aluatului din porumb nu va mai fi crocant.
Mod de preparare:
Astazi va voi impartasi o reteta usoara si simpla de corn dogs homemade, de inspiratie americana Disneyland.
Pentru inceput vom sterge crenvurstii cu un servet de hartie si pregatim betegase de lemn pentru frigarui.
Introducem batul de frigarui in fiecare crenvursti. Doi din crenvursti i-am taiat in jumatate, am taiat si 4 dreptunghiuri de mozzarella si am pregatit 4 corn dog cu branza mozzarella si crenvursti pe acelasi bat de frigaruie.
Cantarim si pregatim ingredientele pentru aluatul dulce de faina cu malai.
Intr-un bol mare, amestecam malaiul, faina, zaharul, sarea si praful de copt. Adaugam oul, mierea, iaurtul si bicarbonatul de sodiu si amestecam pana se omogenizeaza. Daca aluatul este prea gros mai adaugam un strop de iaurt pentru a se dilua.
Turnam aluatul intr-un pahar de baut inalt dar nu-l umplem pana la refuz.
Luam crenvurstii infipti in frigarui si ii introducem pe rand in aluatul din faina si malai, ii miscam in aluat cat sa fie acoperiti cu totul de aluat.
Cam asa trebuie sa arate, ne vom asigura ca aluatul acopera un pic din frigarui/bat.
Ii intoarcem cu un cleștele pentru a ne asigura ca se vor rumeni uniform pe toate partile. Nu prajiti mai mult de 2 in acelasi timp pentru ca se ard foarte repede.
Cand sunt gata ii vom transfera pe o farfurie tapetata cu prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Repetam in mod similar si cu restul corn dog-urile ramase. La ultimii corn dog-uri vom fi nevoiti sa inclinam putin paharul pentru a-i scufunda complet si a-i acoperi cu aluat la cel ca ceilalti.
Corn dog-urile se servesc calzi cu mustar, ketchup sau alte sosuri picante, sunt absolut deliciosi, aromati si crocanti, perfecti pentru o gustare intre mese sau pentru cand aveti invitati.
Priviti cat de bine arata la interior, aluatul este crescut si pufos iar crusta aurie crocanta si delicioasa.
Dupa cum observati, acesti corn dogs se fac usor si rapid, sunt gustosi si cu siguranta toti ii veti adora, in special cei mai mici.
Puteti pastra corn-dog-uri la frigider timp de 2 zile. Asigurati-va ca sunt complet raciti inainte de a-i pune intr-o punga.
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Astazi va voi impartasi o reteta usoara si simpla de corn dogs homemade, de inspiratie americana Disneyland.
Pentru inceput vom sterge crenvurstii cu un servet de hartie si pregatim betegase de lemn pentru frigarui.
Introducem batul de frigarui in fiecare crenvursti. Doi din crenvursti i-am taiat in jumatate, am taiat si 4 dreptunghiuri de mozzarella si am pregatit 4 corn dog cu branza mozzarella si crenvursti pe acelasi bat de frigaruie.
Cantarim si pregatim ingredientele pentru aluatul dulce de faina cu malai.
Intr-un bol mare, amestecam malaiul, faina, zaharul, sarea si praful de copt. Adaugam oul, mierea, iaurtul si bicarbonatul de sodiu si amestecam pana se omogenizeaza. Daca aluatul este prea gros mai adaugam un strop de iaurt pentru a se dilua.
Turnam aluatul intr-un pahar de baut inalt dar nu-l umplem pana la refuz.
Luam crenvurstii infipti in frigarui si ii introducem pe rand in aluatul din faina si malai, ii miscam in aluat cat sa fie acoperiti cu totul de aluat.
Cam asa trebuie sa arate, ne vom asigura ca aluatul acopera un pic din frigarui/bat.
Ii intoarcem cu un cleștele pentru a ne asigura ca se vor rumeni uniform pe toate partile. Nu prajiti mai mult de 2 in acelasi timp pentru ca se ard foarte repede.
Cand sunt gata ii vom transfera pe o farfurie tapetata cu prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Repetam in mod similar si cu restul corn dog-urile ramase. La ultimii corn dog-uri vom fi nevoiti sa inclinam putin paharul pentru a-i scufunda complet si a-i acoperi cu aluat la cel ca ceilalti.
Corn dog-urile se servesc calzi cu mustar, ketchup sau alte sosuri picante, sunt absolut deliciosi, aromati si crocanti, perfecti pentru o gustare intre mese sau pentru cand aveti invitati.
Priviti cat de bine arata la interior, aluatul este crescut si pufos iar crusta aurie crocanta si delicioasa.
Dupa cum observati, acesti corn dogs se fac usor si rapid, sunt gustosi si cu siguranta toti ii veti adora, in special cei mai mici.
Puteti pastra corn-dog-uri la frigider timp de 2 zile. Asigurati-va ca sunt complet raciti inainte de a-i pune intr-o punga.