Supa crema de linte rosie este un fel principal fara carne, deci poate fi consumata si in zilele de post, care insa iti aduce un aport bogat de proteine, magneziu, acid folic, fosfor, fibre, vitamine si minerale. Asadar nu ezitati sa incercati aceasta reteta de supa crema cu linte rosie hranitoare, aromata si consistenta care in plus este si baby-friendly.
Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim supa. Legumele pentru supa se curata, se spala, se taie in bucati mari apoi le punem la fiert intr-o oala cu 1,5 litri de apa si ulei pentru gatit.
Alegem lintea de eventualele impuritati, o punem intr-o sita si o spalam sub jet de apa.
Adaugam lintea in supa de legume si o gatim pana cand se desface si este fiarta bine.
Cand lintea s-a fiert oprim focul si adaugam legumele fierte la supa.
Pasam supa cu un blender de mana pana cand devine fina si omogena.
Potrivim de sare si piper dupa gust.
Adaugam patrunjelul verde tocat marunt. Daca doriti, acum puteti regla si consistenta supei, daca o vreti mai lichida adaugati supa de legume sau apa clocotita pana obtineti consistenta dorita.
Supa crema de linte rosie se serveste calda cu crutoane de paine alba sau neagra, ulei de masline, puteti adauga chiar si alune caju sau seminte prajite, este absolut delicioasa, aromata si consistenta.
Intre toate sortimentele de linte de pe piata, lintea rosie este cea care poate fi inclusa cel mai simplu in retete culinare, intrucat are cel mai scurt timp de gatire, in jur de 15 minute. Ea se inmoaie destul de mult la fierbere, motiv pentru care constituie baza potrivita pentru piureuri, pateuri vegetale, supe creme, dar si placinte.
Vegetarienii, veganii sau persoanele care tin post prefera lintea in alimentatia zilnica datorita continutul sau ridicat de proteine. Mai mult de atat, aceasta este o sursa bogata de vitamine, cum ar fi vitamina B, vitamina E, A, C, K sau minerale cum este fierul, potasiul, cuprul, seleniul, magneziul, fosforul, calciul sau sodiul.
Supa crema de linte rosie este super delicioasa si foarte aromata. Recomand sa incercati, o veti adora!
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim supa. Legumele pentru supa se curata, se spala, se taie in bucati mari apoi le punem la fiert intr-o oala cu 1,5 litri de apa si ulei pentru gatit.
Alegem lintea de eventualele impuritati, o punem intr-o sita si o spalam sub jet de apa.
Adaugam lintea in supa de legume si o gatim pana cand se desface si este fiarta bine.
Cand lintea s-a fiert oprim focul si adaugam legumele fierte la supa.
Pasam supa cu un blender de mana pana cand devine fina si omogena.
Potrivim de sare si piper dupa gust.
Adaugam patrunjelul verde tocat marunt. Daca doriti, acum puteti regla si consistenta supei, daca o vreti mai lichida adaugati supa de legume sau apa clocotita pana obtineti consistenta dorita.
Supa crema de linte rosie se serveste calda cu crutoane de paine alba sau neagra, ulei de masline, puteti adauga chiar si alune caju sau seminte prajite, este absolut delicioasa, aromata si consistenta.
Intre toate sortimentele de linte de pe piata, lintea rosie este cea care poate fi inclusa cel mai simplu in retete culinare, intrucat are cel mai scurt timp de gatire, in jur de 15 minute. Ea se inmoaie destul de mult la fierbere, motiv pentru care constituie baza potrivita pentru piureuri, pateuri vegetale, supe creme, dar si placinte.
Vegetarienii, veganii sau persoanele care tin post prefera lintea in alimentatia zilnica datorita continutul sau ridicat de proteine. Mai mult de atat, aceasta este o sursa bogata de vitamine, cum ar fi vitamina B, vitamina E, A, C, K sau minerale cum este fierul, potasiul, cuprul, seleniul, magneziul, fosforul, calciul sau sodiul.
Supa crema de linte rosie este super delicioasa si foarte aromata. Recomand sa incercati, o veti adora!
Pofta buna!