Astazi va prezint o reteta usoara de chifle cu marar si seminte din faina integrala. Multi evitam faina integrala, insa este cea mai sanatoasa cu multe valori nutritive si mai ales nu ingrasa.
Mod de preparare:
Cantarim ingredientele, incalzim un pic apa ca sa accelaram dospirea.
Amestecam ingredientele uscate: faina, semintele, sarea, apoi vom adauga o lingurita de ulei si compozitia de drojdie cu zahar si apa, amestecam continuu si adaugam apoi restul de apa. Framantam bine aluatul pana vom obtine o coca neteda.
Intre timp tocam mararul fin.
Dupa ce aluatul s-a dospit, il punem pe un blat uns cu putin ulei si il intindem cu mana pana obtinem o forma dreptunghiulara, apoi adaugam mararul.
Aducem marginile de aluat inspre interior astfel incat sa cuprindem mararul si framantambine ca sa se distribuie mararul uniform in tot aluatul.
Punem aluatul din nou pe masa de lucru si-l vom imparti in 8 bucati egale.
Modelam chiflele, le punem in tava tapetata cu hartie de copt, si le mai lasam la dospit in tava cel putin 20 minute. Cand chiflele s-au dospit le ungem cu un amestec de ulei si apa si presaram seminte de susan sau de ovaz dupa preferinte, apoi le dam la copt pe 25 minute la 180 grade C pana se rumenesc usor.
Se pot servi calde sau reci alaturi de diverse preparate, sunt extrem de aromate, gustoase si satioase.
Noi le-am servit alaturi de o ciorbita de fasole cu ciolan.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cantarim ingredientele, incalzim un pic apa ca sa accelaram dospirea.
Amestecam ingredientele uscate: faina, semintele, sarea, apoi vom adauga o lingurita de ulei si compozitia de drojdie cu zahar si apa, amestecam continuu si adaugam apoi restul de apa. Framantam bine aluatul pana vom obtine o coca neteda.
Intre timp tocam mararul fin.
Dupa ce aluatul s-a dospit, il punem pe un blat uns cu putin ulei si il intindem cu mana pana obtinem o forma dreptunghiulara, apoi adaugam mararul.
Aducem marginile de aluat inspre interior astfel incat sa cuprindem mararul si framantambine ca sa se distribuie mararul uniform in tot aluatul.
Punem aluatul din nou pe masa de lucru si-l vom imparti in 8 bucati egale.
Modelam chiflele, le punem in tava tapetata cu hartie de copt, si le mai lasam la dospit in tava cel putin 20 minute. Cand chiflele s-au dospit le ungem cu un amestec de ulei si apa si presaram seminte de susan sau de ovaz dupa preferinte, apoi le dam la copt pe 25 minute la 180 grade C pana se rumenesc usor.
Se pot servi calde sau reci alaturi de diverse preparate, sunt extrem de aromate, gustoase si satioase.
Noi le-am servit alaturi de o ciorbita de fasole cu ciolan.
Pofta buna!