Pentru ca suntem intr-o perioada in care drojdia poate a devenit un pic cam greu de procurat, si cand ne dorim ceva dulce, m-am gandit sa vin cu o idee de prajitura, fara praf de copt sau drojdie. Sunt convinsa ca toate cunoasteti gustul bun al pandispanului, usor de realizat si, cu mici ajustari va asigur ca va iesi o prajitura perfecta pentru intreaga familie. Pofta buna!
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 170 gr C, tapetam tava in care vom coace checul, cu hartie de copt. Ouale se spala, se dezinfecteaza. Cantarim celelalte ingrediente ca sa le avem la indemana.
Separam ouale cu grija.
Albusurile se aseaza intr-un bol incapator (sau al robotului) apoi se bat spuma tare cu un praf de sare.
Cand spuma este tare se adauga 100 gr zahar si 1 plic de zahar vanilat , se bate in continuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa si tare ca la bezele.
Galbenusurile se pun intr-un bol si se mixeaza cu ulei si 25 gr zahar, apoi se adauga coaja rasa de lamaie, si esenta de vanilie.
La final cand s-au mai albit si s-au spumat, se adauga laptele apoi se omogenizeaza.
Peste aceasta compozitie adaugam faina cernuta toata deodata si se amesteca manual cu o paleta pana se incorporeaza.
Aproape de final adaugam ciocolata. Nu este necesar sa adaugam praf de copt, spuma de la albusuri este cel mai bun agent natural de crestere.
In tava tapetata cu hartie de copt vom adauga pe mijlocul ei perele una langa alta.
Mai intai spalam perele si asa umede le vom trece prin faina.
Apoi vom adauga cu grija compozitia de oua si faina, fara sa batem tava ca sa se aseze compozitia.
In final, acest chec a iesit delicious, pufos, si suculent de la pere, cu parfum de lamaie, de zici ca manaci cozonac.
Seamana mai de graba cu o prajitura cu fructe decat cu un pandispan chec.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 170 gr C, tapetam tava in care vom coace checul, cu hartie de copt. Ouale se spala, se dezinfecteaza. Cantarim celelalte ingrediente ca sa le avem la indemana.
Separam ouale cu grija.
Albusurile se aseaza intr-un bol incapator (sau al robotului) apoi se bat spuma tare cu un praf de sare.
Cand spuma este tare se adauga 100 gr zahar si 1 plic de zahar vanilat , se bate in continuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa si tare ca la bezele.
Galbenusurile se pun intr-un bol si se mixeaza cu ulei si 25 gr zahar, apoi se adauga coaja rasa de lamaie, si esenta de vanilie.
La final cand s-au mai albit si s-au spumat, se adauga laptele apoi se omogenizeaza.
Peste aceasta compozitie adaugam faina cernuta toata deodata si se amesteca manual cu o paleta pana se incorporeaza.
Aproape de final adaugam ciocolata. Nu este necesar sa adaugam praf de copt, spuma de la albusuri este cel mai bun agent natural de crestere.
In tava tapetata cu hartie de copt vom adauga pe mijlocul ei perele una langa alta.
Mai intai spalam perele si asa umede le vom trece prin faina.
Apoi vom adauga cu grija compozitia de oua si faina, fara sa batem tava ca sa se aseze compozitia.
In final, acest chec a iesit delicious, pufos, si suculent de la pere, cu parfum de lamaie, de zici ca manaci cozonac.
Seamana mai de graba cu o prajitura cu fructe decat cu un pandispan chec.
Pofta buna!