Archives Prajituri

Rulada sultanului cu zmeura si capsuni

Rulada sultanului cu zmeura si capsuni, este inspirata si personalizata dupa un super desert turcesc care la origine consta dintr-o budinca de cacao peste care se adauga un strat de frisca si care se ruleaza cat sa se obtina o mini-rulada.
Rulada sultanului personalizata de mine cu zmeura si capsuni nu e deloc greu de facut, nu necesita coacere la cuptor si se pregateste rapid, rezultand un desert foarte cremos, fin, gustos si aromat cu care veti cuceri si impresiona pe oricine.

Read More

Mucenici umpluti cu crema de cacao, nuca si rahat, insiropati si decorati – de post

Pe data de 9 martie sunt sarbatoriti cei 40 de Sfinti Mucenici jertifiti pentru credinta lor in cetatea Sevastiei.
O binecunoscuta traditie spune ca in aceasta zi sa se bea 40 de pahare de vin. Exista credinta ca vinul baut de mucenici se transforma de-a lungul anului in sange si da putere de munca.
De asemena, sarbatoarea Mucenicilor este considerata in calendarul popular romanesc, momentul in care incep sa dea mugurii, sa incolteasca iarba, inceputul propriu-zis al primaverii.
Retetele de mucenici difera de la o zona la alta, in zona Munteniei se prepara mucenici fierti pe cand in zona Moldovei se pregatesc mucenicii din aluat de paine indulcit si aromatizat, pe care ii ung apoi cu miere si se presara peste ei miez de nuca macinat.

Read More

Prajitura Pelincile Domnului sau Scutecele Domnului

Pelincile Domnului sunt un desert de post ce se fac in mod traditional cu julfa pentru Ajunul Craciunului, iar julfa nu este altceva decat seminte de canepa macinate in piua si fierte. Pentru ca semintele de canepa se gaseau din ce in ce mai greu, varianta traditionala a julfei a fost inlocuita treptat cu miezul de nuca, iar rezultatul a iesit surprinzator de bun si delicios, desertul cu turte ce s-a obtinut se aseamana cu desertul turcesc de baclava, insa mai putin dulce decat aceasta din urma.

Read More

Rulada sultanului cu frisca, nuca si fistic

Rulada sultanului este un desert turcesc delicios, foarte usor de preparat si cu ingrediente simple. Aceasta rulada are la baza o budinca cu aroma fina si dulce de vanilie pusa pe un pat cu fulgi de nuca de cocos, peste care intindem un strat de frisca, presaram nuca macinata si apoi rulam cu grija pentru a forma ruladele, iar la final presaram fistic tocat marunt ce va da un aspect minunat pufoaselor prajituri.

Read More

Bomboane din nuca de cocos umplute cu nutella

Daca aveti pofta de un desert foarte bun si aromat, dar nu sunteti dispusi sa faceti prea mult efort in bucatarie puteti pregati aceste delicioase bomboane cu nuca de cocos si nutella. Reteta este foarte simpla si rapida, nu necesita coacere iar pregatirea bomboanelor dureaza foarte putin. Nuca de cocos si nutella se imbina perfect si dau bomboanelor o aroma si un gust deosebit, in plus au un aspect senzational.

Read More

Bomboane cu nuca de cocos si banane

Bomboanele cu nuca de cocos si banane sunt un desert vegan, slab caloric, foarte ingenios, sanatos si plin de vitamine, aromat si delicios, surprinzator de bun si aratos pentru o reteta din doar trei ingrediente.
Bomboanele cu nuca de cocos si banane sunt o gustare excelenta intre mese, pot fi luate la pachet, pot fi puse pe masa in zile de sarbatoare sau la diverse evenimente, intrucat sunt aspectoase si gustoase dar mai ales pentru ca sunt usor de preparat, intr-un timp foarte scurt, din ingrediente simple si nici nu necesita coacere.

Read More

Bomboane cu napolitane, nuci si banane – fara coacere

Bomboanele cu napolitane, nuci si banane sunt un desert delicios, aromat si perfect pentru atunci cand ai pofta de ceva dulce, fiind usor de realizat, din ingrediente simple si putine, fara cocere si intr-un timp scurt. Bomboanele se pot servi si la un ceai sau cafea, langa o cupa de inghetata sau langa o budinca de banane. Sunt excelente in pauza de la birou sau ca desert dupa pranz sau cina.

Read More

Galuste cu prune – Gomboti

Galustele cu prune sau gomboți cu prune, sunt un desert traditional din Europa Centrala si de Est, preparat din cartofi, faina, oua, pesmet, scortisoara si prune. Galustele cu prune sunt usor de realizat, delicioase si aromate, pufoase si aurii, sunt perfecte atat in perioada de sezon a prunelor dar si in afara sezonului cand se pot inlocui cu magiun sau fructe din compot scurse bine de sirop.

Read More