Varza rosie face parte din familia cruciferelor si contine sulforafan, cu proprietati anticancerigene (atat prevenire, cat si tratament pentru cancerul de stomac, vezica, san, prostata, plaman, colon si piele) antioxidante si antiflamatorii. Alte beneficii ale acestei legume frumos colorate sunt: sustine sanatatea inimii prin stoparea inflamatiei peretilor arteriali, scaderea tensiunii arteriale si a inflamatiei tesuturilor; ne intareste oasele datorita continutului de minerale (precum calciu, magneziu sau zinc) si vitamine (C si K) si ne imbunatateste digestia prin continutul ridicat de fibre.
Mod de preparare:
Curatam ceapa si o taiem bucati. Prazul il curatam de frunzele vestede, il spalam bine si il taiem in bucati.
Varza o taiem in bucati nu prea mari dar nici mici. Marul il curatam de coaja si il taiem bucati. Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem in bucati.
Intr-o craticioara punem ulei de masline si lasam sa se incalzeasca. Punem apoi ceapa si prazul si le calim cateva minute.
Adaugam apoi cartoful si marul, le lasam sa se caleasca pentru cateva minute amestecand usor.
Cand toate legumele s-au fiert scurgem zeama, adaugam untul si laptele, sare si piper si le vom marunti cu un blender vertical pana cand obtinem un piure fin.
Daca supa vi se pare grosuta mai adaugati din zeama in care au fiert legumele.
Pentru ornat si servit eu am calit 100g de bacon si cateva fasiute de varza rosie.
Fasiutele de varza rosie le-am prajit cate un minut pe fiecare in parte in uleiul in care am prajit baconul.
Supa crema de varza rosie se serveste calda cu diverse topping-uri: smantana, crutoane, caju, ceapa verde tocata, patrunjel verde tocat, bacon prajit crocant, cateva picaturi de ulei de masline, branza sau cascaval.
Varza rosie mentine sanatatea inimii, ea contine compusi puternici numiti antociani. Ele confera acestei legume delicioase culoarea sa. Culoarea rosie/mov a verzei ne indica prezenta antocianinelor, fitochimicale cu efect antioxidant, completate de vitamina C, carotenoizi si flavonoizi care lupta impotriva degenerarii celulare si ne sustin sistemul imunitar.
Pe langa faptul ca este saanatoasa, varza este delicioasa. Poate fi consumata cruda sau gatita si adaugata la o mare varietate de feluri de mancare, cum ar fi salate, supe si tocana. Aceasta leguma versatila poate fi chiar fermentata si transformata in varza murata. Numarul mic de calorii, precum si continutul nutritional ridicat fac din varza alimentul ideal in curele de slabire.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Varza rosie face parte din familia cruciferelor si contine sulforafan, cu proprietati anticancerigene (atat prevenire, cat si tratament pentru cancerul de stomac, vezica, san, prostata, plaman, colon si piele) antioxidante si antiflamatorii. Alte beneficii ale acestei legume frumos colorate sunt: sustine sanatatea inimii prin stoparea inflamatiei peretilor arteriali, scaderea tensiunii arteriale si a inflamatiei tesuturilor; ne intareste oasele datorita continutului de minerale (precum calciu, magneziu sau zinc) si vitamine (C si K) si ne imbunatateste digestia prin continutul ridicat de fibre.
Mod de preparare:
Curatam ceapa si o taiem bucati. Prazul il curatam de frunzele vestede, il spalam bine si il taiem in bucati.
Varza o taiem in bucati nu prea mari dar nici mici. Marul il curatam de coaja si il taiem bucati. Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem in bucati.
Intr-o craticioara punem ulei de masline si lasam sa se incalzeasca. Punem apoi ceapa si prazul si le calim cateva minute.
Adaugam apoi cartoful si marul, le lasam sa se caleasca pentru cateva minute amestecand usor.
Cand toate legumele s-au fiert scurgem zeama, adaugam untul si laptele, sare si piper si le vom marunti cu un blender vertical pana cand obtinem un piure fin.
Daca supa vi se pare grosuta mai adaugati din zeama in care au fiert legumele.
Pentru ornat si servit eu am calit 100g de bacon si cateva fasiute de varza rosie.
Fasiutele de varza rosie le-am prajit cate un minut pe fiecare in parte in uleiul in care am prajit baconul.
Supa crema de varza rosie se serveste calda cu diverse topping-uri: smantana, crutoane, caju, ceapa verde tocata, patrunjel verde tocat, bacon prajit crocant, cateva picaturi de ulei de masline, branza sau cascaval.
Varza rosie mentine sanatatea inimii, ea contine compusi puternici numiti antociani. Ele confera acestei legume delicioase culoarea sa. Culoarea rosie/mov a verzei ne indica prezenta antocianinelor, fitochimicale cu efect antioxidant, completate de vitamina C, carotenoizi si flavonoizi care lupta impotriva degenerarii celulare si ne sustin sistemul imunitar.
Pe langa faptul ca este saanatoasa, varza este delicioasa. Poate fi consumata cruda sau gatita si adaugata la o mare varietate de feluri de mancare, cum ar fi salate, supe si tocana. Aceasta leguma versatila poate fi chiar fermentata si transformata in varza murata. Numarul mic de calorii, precum si continutul nutritional ridicat fac din varza alimentul ideal in curele de slabire.
Pofta mare!