Obisnuitul cartof devine un antreu sofisticat atunci cand este iutit cu ceapa, transformat intr-o tirtita crocanta si asezonat cu smantana si fasiute fine de somon afumat. Aceste clatite delicioase sunt perfecte ca antreu sau ca gustare pe platouri de servire atat intre mesele principale cat si la petreceri, invitatii vor fi incantati de deliciosul preparat.
Mod de preparare:
Ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca marunt. Se curata cartofii de coaja si se spala.
Cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, cat mai rapid ca sa nu se oxideze, intre timp ei vor lasa lichid.
Scurgem ceapa si cartofii printr-o sita apasandu-i cu o lingura sau cu mana pentru a elimina cat mai mult posibil din lichidul cu amidon.
Se transfera apoi intr-un vas, adaugand peste ei: oul, faina, sarea si piperul.
Se amesteca bine pentru ca faina, condimentele si oul sa se distribuie peste tot.
Se incalzeste cuptorul la temperatura joasa.
Se toarna ulei intr-o tigaie, intr-un strat de 8mm si se incinge puternic. Se pune cu lingura compozitie din amestecul de cartofi in uleiul incins, aplatizand ca sa obtinem o turtita cu diametru cam de 5 cm. Adaugam mai multe linguri pentru a gati mai multe, fara insa a le atinge intre ele.
Cand sunt gata se scot clatitele din tigaie, se scurg pe prosoape de hartie si se tin la cald, in cuptor, pana sunt gata toate.
Se taie somonul fasiute subtiri. Se spala si se zvanta mararul sau patrunjelul.
Se serveste fiecare clatita de carofi calduta sau rece, punand putina smantana deasupra apoi adaugam cateva fasiute de somon iar la final se orneaza cu marar sau patrunjel.
Clatitele de cartofi cu somon afumat sunt un antreu sau gustare simplu de pregatit, dar foarte sofisticate.
Clatitele crocante, asezonate cu smantana, somon afumat si verdeata sunt perfecta pentru a umple platorurile de servire chiar si in zile cu invitati fiind un deliciu greu de egalat.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca marunt. Se curata cartofii de coaja si se spala.
Cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, cat mai rapid ca sa nu se oxideze, intre timp ei vor lasa lichid.
Scurgem ceapa si cartofii printr-o sita apasandu-i cu o lingura sau cu mana pentru a elimina cat mai mult posibil din lichidul cu amidon.
Se transfera apoi intr-un vas, adaugand peste ei: oul, faina, sarea si piperul.
Se amesteca bine pentru ca faina, condimentele si oul sa se distribuie peste tot.
Se incalzeste cuptorul la temperatura joasa.
Se toarna ulei intr-o tigaie, intr-un strat de 8mm si se incinge puternic. Se pune cu lingura compozitie din amestecul de cartofi in uleiul incins, aplatizand ca sa obtinem o turtita cu diametru cam de 5 cm. Adaugam mai multe linguri pentru a gati mai multe, fara insa a le atinge intre ele.
Cand sunt gata se scot clatitele din tigaie, se scurg pe prosoape de hartie si se tin la cald, in cuptor, pana sunt gata toate.
Se taie somonul fasiute subtiri. Se spala si se zvanta mararul sau patrunjelul.
Se serveste fiecare clatita de carofi calduta sau rece, punand putina smantana deasupra apoi adaugam cateva fasiute de somon iar la final se orneaza cu marar sau patrunjel.
Clatitele de cartofi cu somon afumat sunt un antreu sau gustare simplu de pregatit, dar foarte sofisticate.
Clatitele crocante, asezonate cu smantana, somon afumat si verdeata sunt perfecta pentru a umple platorurile de servire chiar si in zile cu invitati fiind un deliciu greu de egalat.
Pofta mare!