Florile de salcam in aluat sunt un desert delicios, se preapra usor si rapid, in special cand salcamii incep sa infloreasca, sunt crocante la exterior si pufoase in interior. Sunt foarte aromate si parfumate de la flori, iar datorita coditei ramase afara cand sunt preparate ele au primit si numele de soricei.
Mod de preparare:
Amestecam ingredientele intocmai ca la compozitia de clatite, intr-un vas turnam laptele adaugam ouale, un praf de sare, zahar si faina pana se ingroasa.
Rupem 12 inflorescente de flori de salcam de pe tulpina, cu grija, le vom pastra coditele. Le punem intr-o sita si le trecem sub un jet de apa rece. Le scurgem si le punem la uscat pe un prosop de bucatarie.
Florile de salcam le inmuiem cu grija in aluat .
Le punem la prajit pe rand in uleiul incins, avand grija sa nu se atinga intre ele.
Le scoatem pe servetele absorbate de hartie pentru preluarea excesului de ulei.
Le lasam sa se raceasca apoi le impudram cu zahar vanilat pudra. Pentru un plus de aroma se poate presara si scortisoara macinata.
Soriceii din flori de salcam sunt crocante la exterior si pufoase in interior. Sunt foarte aromate si parfumate datorita florilor.
Sunt un deliciu si se pot servi atat calde, cat si reci. Arata ca niste snitele cu un gust asemanator cu cel al friganelelor si sunt foarte pufoase si aromate. Se prepara usor, rapid si nu sunt deloc costisitoare. Datorita aspectului, cu codita ramasa afara sunt cunoscute popular sub numele de soricei.
Florile de salcam sunt folosite atat in farmacia naturista (au efect sedativ, de calmare a tusei, precum si a durerilor abdominale), cat si in bucatarie: sub forma de sirop, dulceața, clatite sau gogosi. Fiind extrem de aromate si parfumate, li s-a gasit intrebuintare si in industria parfumurilor.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Amestecam ingredientele intocmai ca la compozitia de clatite, intr-un vas turnam laptele adaugam ouale, un praf de sare, zahar si faina pana se ingroasa.
Rupem 12 inflorescente de flori de salcam de pe tulpina, cu grija, le vom pastra coditele. Le punem intr-o sita si le trecem sub un jet de apa rece. Le scurgem si le punem la uscat pe un prosop de bucatarie.
Florile de salcam le inmuiem cu grija in aluat .
Le punem la prajit pe rand in uleiul incins, avand grija sa nu se atinga intre ele.
Le scoatem pe servetele absorbate de hartie pentru preluarea excesului de ulei.
Le lasam sa se raceasca apoi le impudram cu zahar vanilat pudra. Pentru un plus de aroma se poate presara si scortisoara macinata.
Soriceii din flori de salcam sunt crocante la exterior si pufoase in interior. Sunt foarte aromate si parfumate datorita florilor.
Sunt un deliciu si se pot servi atat calde, cat si reci. Arata ca niste snitele cu un gust asemanator cu cel al friganelelor si sunt foarte pufoase si aromate. Se prepara usor, rapid si nu sunt deloc costisitoare. Datorita aspectului, cu codita ramasa afara sunt cunoscute popular sub numele de soricei.
Florile de salcam sunt folosite atat in farmacia naturista (au efect sedativ, de calmare a tusei, precum si a durerilor abdominale), cat si in bucatarie: sub forma de sirop, dulceața, clatite sau gogosi. Fiind extrem de aromate si parfumate, li s-a gasit intrebuintare si in industria parfumurilor.
Pofta mare!