Chftelutele marinate sunt o specialitate romaneasca, un fel de chiftele prajite care se marineaza intr-un sos special de rosii. Ele pot fi mancate cald sau rece. Chiftelutele marinate pentru mine au gustul copilariei. Am incercat multe retete pana sa ajung sa obtin acest gust al sosului marinat combinat cu chiftele, sper sa incercati si voi aceasta reteta si sa fie pe gustul vostru.
Mod de preparare:
Se pregateste carnea pentru chiftelute. Tocam verdeata, mararul si patrunjelul, usturoiul se curata, se piseaza marunt. Amestecam carnea cu sare, piper, ou, verdeata, usturoiul pisat. Le omogenizam bine ca sa-si imprumute mirosurile.
Cu mainile umede, se iau mici gramajoare din amestecul de carne si formam bile cam de marimea unei mingi tenis de masa si le tavalim prin faina.
Intr-un wok incingem ulei pentru prajit si punem chiftelutele la rumenit pe toate partile.
Cand sunt gata se scot pe hartie de bucatarie absorbanta.
Peste sos vom adauga chiftelutele, boabele de piper si frunza de dafin. Nu este necesar sa puneti faina pentru ingrosare.
Chiftelutele le vom lasa sa fiarba la foc mic cateva minute, cat sa se inmoaie crusta lor si sa elibereze gustul de chiftea in sos.
Cat timp s-a fiert sosul, eu am pregatit o garnitura de pilaf simplu, cu un gust minunat, exact cum il gatea bunica.
Am calit o ceapa mica in 3-4 linguri de ulei, cat sa devina aurie, moale si sa elibereze gustul dulceag, apoi am adaugat apa si am lasat-o sa dea in clocot.
Cand apa a inceput sa fiarba am adaugat orezul spalat si l-am lasat sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Cand orezul s-a fiert am adaugat sare si putin piper. A iesit minunat si fara prea multe legume.
In final a iesit o mancare delicioasa, consistenta alaturi de orezul simplu si rondele de sfecla rosie in otet.
Chiftelutele marinate sunt printre preferatele mele, o mancare cu gust si de copilarie, mai ales aceasta reteta simpla veche, pe care sper sa o incercati si voi si sa fie pe gustul vostru.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Se pregateste carnea pentru chiftelute. Tocam verdeata, mararul si patrunjelul, usturoiul se curata, se piseaza marunt. Amestecam carnea cu sare, piper, ou, verdeata, usturoiul pisat. Le omogenizam bine ca sa-si imprumute mirosurile.
Cu mainile umede, se iau mici gramajoare din amestecul de carne si formam bile cam de marimea unei mingi tenis de masa si le tavalim prin faina.
Intr-un wok incingem ulei pentru prajit si punem chiftelutele la rumenit pe toate partile.
Cand sunt gata se scot pe hartie de bucatarie absorbanta.
Peste sos vom adauga chiftelutele, boabele de piper si frunza de dafin. Nu este necesar sa puneti faina pentru ingrosare.
Chiftelutele le vom lasa sa fiarba la foc mic cateva minute, cat sa se inmoaie crusta lor si sa elibereze gustul de chiftea in sos.
Cat timp s-a fiert sosul, eu am pregatit o garnitura de pilaf simplu, cu un gust minunat, exact cum il gatea bunica.
Am calit o ceapa mica in 3-4 linguri de ulei, cat sa devina aurie, moale si sa elibereze gustul dulceag, apoi am adaugat apa si am lasat-o sa dea in clocot.
Cand apa a inceput sa fiarba am adaugat orezul spalat si l-am lasat sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Cand orezul s-a fiert am adaugat sare si putin piper. A iesit minunat si fara prea multe legume.
In final a iesit o mancare delicioasa, consistenta alaturi de orezul simplu si rondele de sfecla rosie in otet.
Chiftelutele marinate sunt printre preferatele mele, o mancare cu gust si de copilarie, mai ales aceasta reteta simpla veche, pe care sper sa o incercati si voi si sa fie pe gustul vostru.
Pofta mare!