* Sprotul prajit reprezinta un preparat culinar delicios si hranitor pe care cu siguranta l-ati savurat pe litoralul Marii Negre, sau la evenimente ori festivaluri locale organizate. Asimilati sezonului de vara, acesti deliciosi pestisori pot fi consumati si in restul anului, fiind excelenti mai ales in combinatie cu sosuri sau celebra mamaliguta.
Archives Cina
Vinete evantai (la cuptor)
Vinete evantai umplute cu mozzarella, bacon, rosii, cascaval, usturoi si busuioc sunt delicioase si aromate, ideale pentru un pranz sau o cina usoara. Le puteti servi cu orice sos preferat dar si cu rosii taiate in cuburi mici si presarate cu sare si ulei de masline.
Chowder de porumb
Chowder este o supa groasa, preparata din fructe, legume sau fructe de mare. Termenul provine din frantuzescul chaudière care se traduce “vas de incalzit”, un vas in care pescarii faceau supa cu ingrediente luate direct din mare.
Reteta de supa groasa si cremoasa de porumb si pancetta sau slaninuta crocanta e una din cele mai bune pe care le veti incerca pana acum. Cum sezonul porumbului se apropie, trebuie sa incercati aceasta supa consistenta, plina de contraste si absolut delicioasa.
Vita in sos de stridii – reteta asiatica
Vita cu sos de stridii este un preparat al bucatariei chineze extrem de gustos datorita aromei unice a sosului de stridii denumit Oyster care completeaza prefect gustul carnii de vita. Sosul de stridii are un gust dulceag-sarat, el se foloseste, in general, pentru preparate din carne de vita, pui, peste, crevet preparate la wok lamfoc iute, dar si pentru a condimenta unele sosuri, supe, la marinarea carnii rosii sau de pui.
Vinete umplute cu carne tocata de porc – reteta libiana
Aceasta reteta de vinete umplute cu carne tocata este de inspiratie libiana si se refera mai exact la modul cum sunt umplute feliile de vanata cu carne tocata.
In Libia se numeste “Mbatan batata” si este un fel de mancare constand din felii de cartofi prajiți ( vinete sau conopida) care sunt umplute cu o combinatie de ingrediente aromate. Umplutura consta de obicei din carne tocata (vita sau miel), ceapa, pesmet, patrunjel, usturoi, ardei iute, oua si unt. Cartofii se taie mai intai in jumatate, cu cele doua felii unite intre ele la baza pentru a putea fi incarcati cu umplutura. Acestea sunt apoi acoperite cu oua și pesmet si prajite in ulei incins. Acest fel de mancare gustos este de obicei servit ca aperitiv si este deosebit de popular in timpul Ramadanului. Desi unora le place sa stropeasca un sos de rosii picant peste cartofi inainte de a fi prajiti, acestia sunt mult mai gustosi si mai crocanti atunci cand sunt prajiti simplu.
Pulpe de pui pane – reteta asiatica
Pulpele de pui pane in stil asiatic este o alternativa delicioasa si aromata pentru atunci cand esti in pana de iedei si nu stiti ce sa mai gatiti, fiind perfecte atat pentru masa de pranz cat si cina. Pulpele de pui pane se gatesc usor, simplu si rapid, asa ca nu e necesar sa petreceti foarte mult timp in bucatarie, in plus ele pot fi insotite de orice fel de garnituri preferate, salate, sosuri. Aceste pulpe sunt absolut senzationale, au o crusta crocanta si gustoasa, iar interiorul lor este fraged si usor suculent, cu ele veti obtine o masa ca la restaurant.
Bors de leurda
In sezonul de primavara-vara tot mai multe persoane opteaza pentru mancarurile usoare, cu multe verdeturi si legume proaspete. Preparatele culinare din sezonul cald sunt hranitoare, sanatoase si gustoase, asa ca putem pregati foarte usor cel mai bun bors de leurda.
Cotlet de porc aromatizat in pesto de patrunjel
Cotletul de porc aromatizat cu pesto de patrunjel e un preparat foarte simplu si gustos, deosebit de aromat si de fraged. Cotletul de porc are o carnita frageda si extrem de gustoasa, dar trebuie gatita cu atentie, altfel iese seca si uscata. Aromatizarea cu sosul pesto de patrunjel este alegerea perfecta pentru feliile de cotlet de porc gatite simplu si rapid.
Tocanita de leurda cu stevie
Tocanita de leurda cu stevie se prepara usor si rapid, in special primavara, iar pentru ea avem nevoie doar de cateva ingrediente. Tocanita de leurda cu stevie poate fi servita ca atare ca fel principal in perioadele de post, dar la fel de bine poate fi mancata ca garnitura pe langa o friptura frageda si suculenta. Urmariti mai jos reteta cu care vei obtine un preparat gustos, aromat si sanatos.
Scrumbie albastra (Macrou) – la cuptor
Daca va place pestele, astazi va prezint o reteta delicioasa de macrou gatit simplu si rapid. Macroul la cuptor, cu lamaie, marar si usturoi, se pregatește foarte usor, din putine ingrediente si este extrem de sanatos.
Macroul sau scrumbia albastra traieste in oceanul Atlantic de aceea noi il gasim adesea doar congelat si nu proaspat, cu toate aceste este unul dintre cei mai deliciosi pesti, are un gust bun asemanator cu scrumbia de Dunare si puteti face tot felul de mancaruri cu el.