Ciorba de perisoare este usor de realizat, gustoasa si satioasa, ea se poate face in orice sezon si poate contine diverse legume si zarzavaturi, in functie de ce aveti la indemana. Nu are o reteta fixa si este preparata in functie de gustul fiecarei gospodine.
Randamente8 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total2 ore
pentru perisoare
500grcarne amestec tocata fin
100grorez
1lingurita de faina
1ou mare / 2 oua mici
sare, piper
patrunjel verde
marar
in plus pentru zeama
2morcovi
1ardei
1ceapa
1radacina pastarnac
telina radacina
2rosii
sare
bors sau lamaie
patrunjel verde
150mlsos de rosii passate
12 cartofi
1
Mod de preparare:
Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba. Cartofii se taie cubulete potrivite ca marime. Obisnuiesc sa pun si cartofi la ciorba de perisoare pentru ca ne plac mult gustul lor in ciorba, dupa preferinte puteti sa-i omiteti.
2
Telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mica, de asemenea le puteti taia si cubulete dupa preferinte.
3
Morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, dar la fel de bine se pot taia si cubulete. Aici depinde de gustul fiecaruia dintre noi.
4
Rosiile se vor taia cubulete mici, ele se vor topi la fiert si vor arata frumos in ciorba.
5
Ceapa se taie marunt.
6
Ardeiul se toaca marunt, eu am pus ardei kapia colorati diferit pentru aspect frumos in ciorba si pentru gust mai bun, adoram gustul ardeiului kapia.
7
Intr-o oala mai mare punem circa 5 litri de apa, legumele, rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt aproape patrunse.
8
Intre timp pregatim carnea pentru perisoare. Carnea se da de doua ori prin masina de tocat, asa vom obtine o carne fina. Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul uscat, daca obisnuiti sa-l spalati va recomand sa-l uscati usor in cuptor. Asa nu veti avea perisoare dezmebrate la fierbere.
9
Adaugam apoi ouale, faina, patrunjelul si mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Omogenizam bine compozitia si lasam deoparte 5 minute.
10
Cu mana umeda formam bilute rotunde, pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam perisoarele. Lasam sa mai dea in cateva clocote, pana cand carnea si orezul sunt fierte. Adaugam apoi sosul de rosii passate si borsul pe care l-am fiert in prealabil. Daca mai este nevoie se mai adauga sare dupa gust.
11
Oprim focul si adaugam patrunjelul deasupra. Optional ciorba de perisoare se poate servi cu smantana, sos de hrean si ardei iute.
12
Perisoarele sunt moi si fragede iar supa din jur e fabuloasa.
Pofta buna!
Ingrediente
pentru perisoare
500grcarne amestec tocata fin
100grorez
1lingurita de faina
1ou mare / 2 oua mici
sare, piper
patrunjel verde
marar
in plus pentru zeama
2morcovi
1ardei
1ceapa
1radacina pastarnac
telina radacina
2rosii
sare
bors sau lamaie
patrunjel verde
150mlsos de rosii passate
12 cartofi
Indicații
1
Mod de preparare:
Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba. Cartofii se taie cubulete potrivite ca marime. Obisnuiesc sa pun si cartofi la ciorba de perisoare pentru ca ne plac mult gustul lor in ciorba, dupa preferinte puteti sa-i omiteti.
2
Telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mica, de asemenea le puteti taia si cubulete dupa preferinte.
3
Morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, dar la fel de bine se pot taia si cubulete. Aici depinde de gustul fiecaruia dintre noi.
4
Rosiile se vor taia cubulete mici, ele se vor topi la fiert si vor arata frumos in ciorba.
5
Ceapa se taie marunt.
6
Ardeiul se toaca marunt, eu am pus ardei kapia colorati diferit pentru aspect frumos in ciorba si pentru gust mai bun, adoram gustul ardeiului kapia.
7
Intr-o oala mai mare punem circa 5 litri de apa, legumele, rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt aproape patrunse.
8
Intre timp pregatim carnea pentru perisoare. Carnea se da de doua ori prin masina de tocat, asa vom obtine o carne fina. Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul uscat, daca obisnuiti sa-l spalati va recomand sa-l uscati usor in cuptor. Asa nu veti avea perisoare dezmebrate la fierbere.
9
Adaugam apoi ouale, faina, patrunjelul si mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Omogenizam bine compozitia si lasam deoparte 5 minute.
10
Cu mana umeda formam bilute rotunde, pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam perisoarele. Lasam sa mai dea in cateva clocote, pana cand carnea si orezul sunt fierte. Adaugam apoi sosul de rosii passate si borsul pe care l-am fiert in prealabil. Daca mai este nevoie se mai adauga sare dupa gust.
11
Oprim focul si adaugam patrunjelul deasupra. Optional ciorba de perisoare se poate servi cu smantana, sos de hrean si ardei iute.
12
Perisoarele sunt moi si fragede iar supa din jur e fabuloasa.
Pofta buna!