Gogosile au fost si sunt preferatele noastre dintotdeauna pentru ca au gustul copilariei. Astazi am pregatit gogosi rapide, spun rapide pentru ca nu le-am preparat cu drojdie, si deci nu a mai fost necesar sa le las la dospit. Sunt usor de preparat intr-un timp foarte scurt, sunt la fel de gustoase, moi si pufoase ca cele cu drojdie. Vi le recomand cu placere! Pofta buna!
Mod de preparare:
Topim untul si-l lasam sa se raceasca. Razuim coaja de lamaie.
Intr-un bol punem faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu si o lingurita de sare. Se bate oul cu zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza.
Adaugam coaja rasa de lamaie in faina.
Facem un gol in mijlocul fainii si adaugam untul topit
Apoi adaugam amestecul de zahar cu ou si laptele. Aluatul se framanta la inceput cu lingura, iar apoi cu mainile.
Punem un praf de faina pe blatul de lucru si transferam aluatul din bol.
Il intindem cu sucitorul intr-o foaie groasa de aproximativ 1 cm.
Cu ajutorul unei forme rotunde mari si una mica, vom decupa gogosele.
Eu am facut cateva gogosi cu gaura in mijloc.
Au iesit 8 gogosele.
Se prajesc in ulei mult incins bine, la foc mediu.
Intoarcem gogosile pe fiecare parte pana ce se rumenesc.
Se scot pe prosoape de hartie pentru a elimina surplusul de ulei.
La final se pudreaza cu zahar vanilat sau cu glazura de caramel ori ciocolata.
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Topim untul si-l lasam sa se raceasca. Razuim coaja de lamaie.
Intr-un bol punem faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu si o lingurita de sare. Se bate oul cu zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza.
Adaugam coaja rasa de lamaie in faina.
Facem un gol in mijlocul fainii si adaugam untul topit
Apoi adaugam amestecul de zahar cu ou si laptele. Aluatul se framanta la inceput cu lingura, iar apoi cu mainile.
Punem un praf de faina pe blatul de lucru si transferam aluatul din bol.
Il intindem cu sucitorul intr-o foaie groasa de aproximativ 1 cm.
Cu ajutorul unei forme rotunde mari si una mica, vom decupa gogosele.
Eu am facut cateva gogosi cu gaura in mijloc.
Au iesit 8 gogosele.
Se prajesc in ulei mult incins bine, la foc mediu.
Intoarcem gogosile pe fiecare parte pana ce se rumenesc.
Se scot pe prosoape de hartie pentru a elimina surplusul de ulei.
La final se pudreaza cu zahar vanilat sau cu glazura de caramel ori ciocolata.