Laptele condensat este un desert delicios si apetisant, fiind un ingredient esential in prepararea multor produse de cofetarie si patiserie, se realizeaza usor si simplu cu doar doua ingrediente. Cu lapte condensat puteti umple clatite, chifle si gogosi, puteti crea prajituri sau doar sa gustati aceasta dulceata din lapte, ori sa adaugati in ceai sau cafea.
Mod de preparare:
Laptele condensat pentru deserturi este un produs obtinut din lapte proaspat si zahar. Traditional se pregateste din lapte de vaca integral si se gateste impreuna cu indulcitorul pana cand se evapora apa din lapte. Pentru ca uneori se intampla sa avem nevoie de lapte condensat, e bine de stiut ca acesta se prepara simplu si rapid chiar in propria locuinta.
Astfel, luam o tigaie cu fundul gros si diametrul de 30-35 cm in care vom pune cele doua ingrediente laptele proaspat si zaharul.
Pentru ca laptele condensat sa iasa cat mai bine este indicat sa alegem un lapte gras cu 3,5% grasime.
Punem tigaia la foc mediu si asteptam ca laptele sa ajunga la punctul de fierbere, ne vom da seama de asta cand laptele se umfla, moment in care vom reduce focul la nivelul cel mai mic. Amestecam in lapte cat mai des, pentru ca altfel acesta se umfla si poate da in foc.
Dupa racire laptele va avea o consistenta adecvata si o culoare frumoasa si apetisanta.
Laptele condensat de casa se poate folosi la diferite prajituri, creme de tort, fursecuri, clatite, gogosi, inghetata etc.
Laptele condensat de casa se toarna in borcane si se inchide ermetic cu capac apoi se pastreaza cel mai bine la frigider pentru 30-40 de zile.
Laptele condensat se mai poate obtine si prin inlocuirea laptelui de vaca, astfel daca sunteti in cautarea unei retete potrivite pentru vegani sau cei intoleranti la lactoza puteti folosi lapte de cocos iar daca nu doriti sa folositi zahar si pe acesta il puteti inlocui cu sirop de agave, miere sau sirop de artar.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Laptele condensat pentru deserturi este un produs obtinut din lapte proaspat si zahar. Traditional se pregateste din lapte de vaca integral si se gateste impreuna cu indulcitorul pana cand se evapora apa din lapte. Pentru ca uneori se intampla sa avem nevoie de lapte condensat, e bine de stiut ca acesta se prepara simplu si rapid chiar in propria locuinta.
Astfel, luam o tigaie cu fundul gros si diametrul de 30-35 cm in care vom pune cele doua ingrediente laptele proaspat si zaharul.
Pentru ca laptele condensat sa iasa cat mai bine este indicat sa alegem un lapte gras cu 3,5% grasime.
Punem tigaia la foc mediu si asteptam ca laptele sa ajunga la punctul de fierbere, ne vom da seama de asta cand laptele se umfla, moment in care vom reduce focul la nivelul cel mai mic. Amestecam in lapte cat mai des, pentru ca altfel acesta se umfla si poate da in foc.
Dupa racire laptele va avea o consistenta adecvata si o culoare frumoasa si apetisanta.
Laptele condensat de casa se poate folosi la diferite prajituri, creme de tort, fursecuri, clatite, gogosi, inghetata etc.
Laptele condensat de casa se toarna in borcane si se inchide ermetic cu capac apoi se pastreaza cel mai bine la frigider pentru 30-40 de zile.
Laptele condensat se mai poate obtine si prin inlocuirea laptelui de vaca, astfel daca sunteti in cautarea unei retete potrivite pentru vegani sau cei intoleranti la lactoza puteti folosi lapte de cocos iar daca nu doriti sa folositi zahar si pe acesta il puteti inlocui cu sirop de agave, miere sau sirop de artar.
Pofta mare!