Esti in pana de idei si nu stii cum sa-i convingi pe cei mici sa manance ou ochi la micul dejun, iata o idee care le-ar putea atrage pofta de mancare la prima ora. Oua ochi in cuib de paine, este usor de realizat, sunt gustoase, interesante si deosebite, intr-un timp relativ scurt veti avea un mic dejun minunat ce va fi apreciat de intrega familie.
Mod de preparare:
Fiecare felie o aplatizam cu un sucitor ( merdenea).
Ungem bine tava de briose cu ulei, cu ajutorul unei pensule. E mai indicat o tava simpla de briose fara decor ca sa nu se lipeasca painea.
Ungem apoi fiecare felie de paine cu unt.
Dupa care asezam cu grija feliile de paine in formele de briose, painea trebuie sa fie proaspata si moale ca sa se plieze usor in formele mici. Eu am adaugat felii subtiri de unt pentru ca nu am reusit sa-l intind pe feliile de paine, untul nefiind moale abia scos din frigider.
Intre timp feliem subtire sunca de curcan. Puteti folosi si alte mezeluri preferate.
Scoatem tava din cuptor si incepem sa umplem cuibul format si usor crocant.
Mai intai vom distribui in mod egal bucatile de sunca de curcan.
Apoi vom sparge oua si vom pune cate unul in fiecare cuib.
Vom condimenta cu sare si piper, eventual puteti adauga si o jumatate de lingurita de smantana.
Cand timpul a expirat si ouale s-au gatit, scoatem tava din cuptor si o vom lasa un pic sa se raceasca.
Desprindem cu grija fiecare cuib cu ou si il vom decora cu ceapa verde si parmezan sau cascaval ras.
Se servesc calde cu legume de sezon dar merg foarte bine si reci.
Sunt atat de usor de facut, pot fi mancate direct cu mana fara sa ai nevoie de cutit si furculita. Painea crocanta cu gust de unt si oul moale sau tare dupa preferinta, sunt adevarate delicii.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Fiecare felie o aplatizam cu un sucitor ( merdenea).
Ungem bine tava de briose cu ulei, cu ajutorul unei pensule. E mai indicat o tava simpla de briose fara decor ca sa nu se lipeasca painea.
Ungem apoi fiecare felie de paine cu unt.
Dupa care asezam cu grija feliile de paine in formele de briose, painea trebuie sa fie proaspata si moale ca sa se plieze usor in formele mici. Eu am adaugat felii subtiri de unt pentru ca nu am reusit sa-l intind pe feliile de paine, untul nefiind moale abia scos din frigider.
Intre timp feliem subtire sunca de curcan. Puteti folosi si alte mezeluri preferate.
Scoatem tava din cuptor si incepem sa umplem cuibul format si usor crocant.
Mai intai vom distribui in mod egal bucatile de sunca de curcan.
Apoi vom sparge oua si vom pune cate unul in fiecare cuib.
Vom condimenta cu sare si piper, eventual puteti adauga si o jumatate de lingurita de smantana.
Cand timpul a expirat si ouale s-au gatit, scoatem tava din cuptor si o vom lasa un pic sa se raceasca.
Desprindem cu grija fiecare cuib cu ou si il vom decora cu ceapa verde si parmezan sau cascaval ras.
Se servesc calde cu legume de sezon dar merg foarte bine si reci.
Sunt atat de usor de facut, pot fi mancate direct cu mana fara sa ai nevoie de cutit si furculita. Painea crocanta cu gust de unt si oul moale sau tare dupa preferinta, sunt adevarate delicii.
Pofta mare!