Placinte in foite – cu dovleac

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateIntermediar

Placintele sunt delicioase atat calde, cat si reci si adorate de noi toti. Astazi va prezint o reteta de placinta cu foi romanesti facute in casa care sunt sunt foarte fine si se fac din ingrediente putine.
Desi poate fi mai comod sa cumparam foile de placinta gata facute din comert, va spun ca nu se compara cu foile acestea facute-n casa.

Randamente8 porții
Timp de pregătire1 oră 10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 40 minute
 250 ml apa calda
 1 ou
 1 lingura de otet
 1 lingura de ulei
 1 lingura de sare
 1 lingura zahar
 400 gr - 450 faina
 1 dovlecel placintar
1

Mod de preparare:
Faina se cerne si se cantareste. Vom folosi un dovleac placintar.

2

Dovlecelul se curata de coaja si seminte.

3

Fiecare bucata de dovlecel se va da pe razatoarea mare.

4

In apa calda punem otetul, uleiul, oul, zaharul si sarea.

5

Amestecam bine si cand sarea si zaharul s-au dizolvat adaugam faina putin cate putin. Framantam bine ingredientele pana obtinem o coca de aluat moale si neteda.

6

Lasam aluatul sa se odihneasca 20 minute acoperit cu un prosop.

7

Apoi aluatul il impartim in 8 parti egale ( inintial am facut 9 dar apoi am distribuit una cate putin la fiecare, mi-era teama ca nu e suficient aluat pt foaie) facem 8 bilute.

8

Lasam bilutele sa se odihneasca inca 20 minute dupa care le intindem putin.

9

Foile intinse le stropim generos cu ulei si le punem una peste alta intr-un vas incapator, eu le-am pus pe o tava. Le lasam sa se odihneasca timp de 30 minute nu mai mult, dupa care le intindem pe blatul de lucru uns cu putin ulei.

10

Daca vedem ca foaia nu se intinde usor o mai lasam sa se odihneasca putin apoi modelam placintele, timpul de repaus este pt a deveni elastic aluatul.
Pe aluatul intins vom pune dovlecelul ras si zahar tos peste ele.

11

Rulam usor foaia, ca sa nu rupem aluatul.

12

Dupa ce am rulat aluatul, rulam din nou de la unul din capete spre interior.

13

Placintele astfel rasucite vor avea forma de melc.

14

Le punem in tava de copt tapetata cu hartie de copt.

15

Le ungem cu galbenus in amestec cu o lingurita de apa.

16

Le coacem timp de 30 minute la 180 grade in cuptorul preincalzit din timp.

17

Dupa ce le scoatem din cuptor, le ungem cu putina apa si le acoperim cu un prosop pe 10 minute.

18

Se vor pudra cu zahar pudra. Se servesc calde sau reci.

19

Uitati cat de bine arata in sectiune. Nu va spun cat de vine miros.
Pofta buna!

Ingrediente

 250 ml apa calda
 1 ou
 1 lingura de otet
 1 lingura de ulei
 1 lingura de sare
 1 lingura zahar
 400 gr - 450 faina
 1 dovlecel placintar

Indicații

1

Mod de preparare:
Faina se cerne si se cantareste. Vom folosi un dovleac placintar.

2

Dovlecelul se curata de coaja si seminte.

3

Fiecare bucata de dovlecel se va da pe razatoarea mare.

4

In apa calda punem otetul, uleiul, oul, zaharul si sarea.

5

Amestecam bine si cand sarea si zaharul s-au dizolvat adaugam faina putin cate putin. Framantam bine ingredientele pana obtinem o coca de aluat moale si neteda.

6

Lasam aluatul sa se odihneasca 20 minute acoperit cu un prosop.

7

Apoi aluatul il impartim in 8 parti egale ( inintial am facut 9 dar apoi am distribuit una cate putin la fiecare, mi-era teama ca nu e suficient aluat pt foaie) facem 8 bilute.

8

Lasam bilutele sa se odihneasca inca 20 minute dupa care le intindem putin.

9

Foile intinse le stropim generos cu ulei si le punem una peste alta intr-un vas incapator, eu le-am pus pe o tava. Le lasam sa se odihneasca timp de 30 minute nu mai mult, dupa care le intindem pe blatul de lucru uns cu putin ulei.

10

Daca vedem ca foaia nu se intinde usor o mai lasam sa se odihneasca putin apoi modelam placintele, timpul de repaus este pt a deveni elastic aluatul.
Pe aluatul intins vom pune dovlecelul ras si zahar tos peste ele.

11

Rulam usor foaia, ca sa nu rupem aluatul.

12

Dupa ce am rulat aluatul, rulam din nou de la unul din capete spre interior.

13

Placintele astfel rasucite vor avea forma de melc.

14

Le punem in tava de copt tapetata cu hartie de copt.

15

Le ungem cu galbenus in amestec cu o lingurita de apa.

16

Le coacem timp de 30 minute la 180 grade in cuptorul preincalzit din timp.

17

Dupa ce le scoatem din cuptor, le ungem cu putina apa si le acoperim cu un prosop pe 10 minute.

18

Se vor pudra cu zahar pudra. Se servesc calde sau reci.

19

Uitati cat de bine arata in sectiune. Nu va spun cat de vine miros.
Pofta buna!

Note

Placinte in foite – cu dovleac
(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *