Placintele sunt delicioase atat calde, cat si reci si adorate de noi toti. Astazi va prezint o reteta de placinta cu foi romanesti facute in casa care sunt sunt foarte fine si se fac din ingrediente putine.
Desi poate fi mai comod sa cumparam foile de placinta gata facute din comert, va spun ca nu se compara cu foile acestea facute-n casa.
Mod de preparare:
Faina se cerne si se cantareste. Vom folosi un dovleac placintar.
Dovlecelul se curata de coaja si seminte.
Fiecare bucata de dovlecel se va da pe razatoarea mare.
In apa calda punem otetul, uleiul, oul, zaharul si sarea.
Amestecam bine si cand sarea si zaharul s-au dizolvat adaugam faina putin cate putin. Framantam bine ingredientele pana obtinem o coca de aluat moale si neteda.
Apoi aluatul il impartim in 8 parti egale ( inintial am facut 9 dar apoi am distribuit una cate putin la fiecare, mi-era teama ca nu e suficient aluat pt foaie) facem 8 bilute.
Daca vedem ca foaia nu se intinde usor o mai lasam sa se odihneasca putin apoi modelam placintele, timpul de repaus este pt a deveni elastic aluatul.
Pe aluatul intins vom pune dovlecelul ras si zahar tos peste ele.
Rulam usor foaia, ca sa nu rupem aluatul.
Dupa ce am rulat aluatul, rulam din nou de la unul din capete spre interior.
Placintele astfel rasucite vor avea forma de melc.
Le punem in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu galbenus in amestec cu o lingurita de apa.
Se vor pudra cu zahar pudra. Se servesc calde sau reci.
Uitati cat de bine arata in sectiune. Nu va spun cat de vine miros.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Faina se cerne si se cantareste. Vom folosi un dovleac placintar.
Dovlecelul se curata de coaja si seminte.
Fiecare bucata de dovlecel se va da pe razatoarea mare.
In apa calda punem otetul, uleiul, oul, zaharul si sarea.
Amestecam bine si cand sarea si zaharul s-au dizolvat adaugam faina putin cate putin. Framantam bine ingredientele pana obtinem o coca de aluat moale si neteda.
Apoi aluatul il impartim in 8 parti egale ( inintial am facut 9 dar apoi am distribuit una cate putin la fiecare, mi-era teama ca nu e suficient aluat pt foaie) facem 8 bilute.
Daca vedem ca foaia nu se intinde usor o mai lasam sa se odihneasca putin apoi modelam placintele, timpul de repaus este pt a deveni elastic aluatul.
Pe aluatul intins vom pune dovlecelul ras si zahar tos peste ele.
Rulam usor foaia, ca sa nu rupem aluatul.
Dupa ce am rulat aluatul, rulam din nou de la unul din capete spre interior.
Placintele astfel rasucite vor avea forma de melc.
Le punem in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu galbenus in amestec cu o lingurita de apa.
Se vor pudra cu zahar pudra. Se servesc calde sau reci.
Uitati cat de bine arata in sectiune. Nu va spun cat de vine miros.
Pofta buna!