Ridichi murate

AutorNicola ElenaCategorie, DificultateÎncepător

Va invit sa incercati o reteta delicioasa de ridichi murate care se realizeaza extrem de usor, rapid si care se pot consuma la o zi distanta de la preparea lor, langa fripturi, in salate sau in sandvisuri, langa tocanite etc.

Randamente1 porție
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total15 minute
 3-4 legaturi de ridichi proaspete
 1 ceasca de otet de mere
 1 ceasca de apa
 1-2 linguri de miere ( dupa gust)
 1 lingura de sare
 1 lingurita fulgi de ardei chilli
 o lingurita de boabe de mustar
 o lingurita de piper boabe
 4 fire de marar verde
 4 catei mari de usturoi
 20 gr telina radacina
1

Mod de preparare:
Puteti face cu usurinta propriile ridichi murate, usor picante, in doar 15 minute, urmand aceasta reteta super simpla.

2

Ridichile se curata de radacina si de tulpina si se spala bine sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs pe un servet de bucatarie.

3

Taiem ridichile in felii foarte subtiri, in felul acesta otetul le va patrunde mult mai repede. Daca aveti mandolina de taiat va recomand sa o folositi pentru ca astfel feliile de ridichi vor avea aceeasi grosime.

4

Mararul verde se spala, telina radacina se curata de coaja, se spala, se taie bucati mici, usturoiul se curata, se taie in felii.
In borcanele sterilizate asezam ca test feliile de ridichi, pentru a vedea daca mai este necesar sa feliem pana se umplu borcanele, turnam apoi apa peste ele, o scurgem, si in felul acesta vedem cat lichid intra in borcanul umplut. Scoatem apoi si ridichile din borcane.

5

Punem apoi in borcane usturoi, marar, bucati de telina apoi feliile de ridichi.

6

Cand am umplut borcanele pe jumatate repetam cu usturoi, marar si telina si continuam cu felii de ridichi pana cand umplem borcanele.

7

Adaugam apoi peste ridichi boabe de piper si boabe de mustar si le lasam deoparte pentru a pregati saramura pentru murat.

8

Intr-o craticioara turnam apa, otetul si presaram sarea.

9

Turnam in apa cu otet si mierea de albine amestecam apoi punem pe foc si aducem acest amestec la punctul de fierbere.

10

Turnam amestecul fierbinte peste ridichile din borcane si le vom lasa o jumatate de ora sa se mai raceasca apoi punem capacele. Cand s-au racit bine le vom da la frigider si le vom tine acolo cel putin o zi inainte de a fi consumate. Se pot pastra la frigider pana la 2 luni.

11

Ridichile murate se potrivesc fenomenal cu o mare varietate de preparate gustoase. Iata doar cateva dintre alimentele pe care le putem servi cu aceaste ridichi murate: tacos, fajitas, quesadilla, paine prajita si sandvisuri, salate,ramen sau taitei de orez, pui prajit coreean sau ale fripturi, tocanite, etc.

12

Ridichea este o leguma care, in mod natural, are un continut scazut de carbohidrati, ele sunt deja o radacina destul de sanatoasa si asta nu se schimba deloc dupa murarea lor.
Ridichile contin un complex de vitamine, minerale si substante nutritive, cum ar fi: piridoxină (vitamina B6), niacina (vitamina B3), acid folic (vitamina B9), riboflavina (vitamina B2), la care se adauga vitaminele A, C, E si K. Fierul, calciul, cuprul, magneziul, manganul si zincul sunt mineralele care isi fac loc in pulpa de un alb impecabil, alaturi de subtantele nutritive (proteine, carbodidrati, fibre) si electrolititi (sodiu si potasiu). De asemnea ridichile rosii au numeroase beneficii pentru sanatate: scad riscul de cancer, mentin sanatatea rinichilor si a ficatului, scad riscul bolilor cardiovasculare, ne scapa de durerile de cap si inca alte multe beneficii pentru sanatatea noastra, asa ca trebuie sa le consumam cat mai des.

13

Ridichile rosii nu se gasesc tot anul in magazine sau daca se gasesc sunt lipsite de aroma, tocmai de aceea trebuie sa profitam in aceasta perioada de prezenta lor.
Incercati asadar sa faceti ridichi murate si veti fi surprinsi de cat de bune, gustoase si aromate sunt acestea in plus au si o culoare frumoasa.
Spor si pofta mare!

Ingrediente

 3-4 legaturi de ridichi proaspete
 1 ceasca de otet de mere
 1 ceasca de apa
 1-2 linguri de miere ( dupa gust)
 1 lingura de sare
 1 lingurita fulgi de ardei chilli
 o lingurita de boabe de mustar
 o lingurita de piper boabe
 4 fire de marar verde
 4 catei mari de usturoi
 20 gr telina radacina

Indicații

1

Mod de preparare:
Puteti face cu usurinta propriile ridichi murate, usor picante, in doar 15 minute, urmand aceasta reteta super simpla.

2

Ridichile se curata de radacina si de tulpina si se spala bine sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs pe un servet de bucatarie.

3

Taiem ridichile in felii foarte subtiri, in felul acesta otetul le va patrunde mult mai repede. Daca aveti mandolina de taiat va recomand sa o folositi pentru ca astfel feliile de ridichi vor avea aceeasi grosime.

4

Mararul verde se spala, telina radacina se curata de coaja, se spala, se taie bucati mici, usturoiul se curata, se taie in felii.
In borcanele sterilizate asezam ca test feliile de ridichi, pentru a vedea daca mai este necesar sa feliem pana se umplu borcanele, turnam apoi apa peste ele, o scurgem, si in felul acesta vedem cat lichid intra in borcanul umplut. Scoatem apoi si ridichile din borcane.

5

Punem apoi in borcane usturoi, marar, bucati de telina apoi feliile de ridichi.

6

Cand am umplut borcanele pe jumatate repetam cu usturoi, marar si telina si continuam cu felii de ridichi pana cand umplem borcanele.

7

Adaugam apoi peste ridichi boabe de piper si boabe de mustar si le lasam deoparte pentru a pregati saramura pentru murat.

8

Intr-o craticioara turnam apa, otetul si presaram sarea.

9

Turnam in apa cu otet si mierea de albine amestecam apoi punem pe foc si aducem acest amestec la punctul de fierbere.

10

Turnam amestecul fierbinte peste ridichile din borcane si le vom lasa o jumatate de ora sa se mai raceasca apoi punem capacele. Cand s-au racit bine le vom da la frigider si le vom tine acolo cel putin o zi inainte de a fi consumate. Se pot pastra la frigider pana la 2 luni.

11

Ridichile murate se potrivesc fenomenal cu o mare varietate de preparate gustoase. Iata doar cateva dintre alimentele pe care le putem servi cu aceaste ridichi murate: tacos, fajitas, quesadilla, paine prajita si sandvisuri, salate,ramen sau taitei de orez, pui prajit coreean sau ale fripturi, tocanite, etc.

12

Ridichea este o leguma care, in mod natural, are un continut scazut de carbohidrati, ele sunt deja o radacina destul de sanatoasa si asta nu se schimba deloc dupa murarea lor.
Ridichile contin un complex de vitamine, minerale si substante nutritive, cum ar fi: piridoxină (vitamina B6), niacina (vitamina B3), acid folic (vitamina B9), riboflavina (vitamina B2), la care se adauga vitaminele A, C, E si K. Fierul, calciul, cuprul, magneziul, manganul si zincul sunt mineralele care isi fac loc in pulpa de un alb impecabil, alaturi de subtantele nutritive (proteine, carbodidrati, fibre) si electrolititi (sodiu si potasiu). De asemnea ridichile rosii au numeroase beneficii pentru sanatate: scad riscul de cancer, mentin sanatatea rinichilor si a ficatului, scad riscul bolilor cardiovasculare, ne scapa de durerile de cap si inca alte multe beneficii pentru sanatatea noastra, asa ca trebuie sa le consumam cat mai des.

13

Ridichile rosii nu se gasesc tot anul in magazine sau daca se gasesc sunt lipsite de aroma, tocmai de aceea trebuie sa profitam in aceasta perioada de prezenta lor.
Incercati asadar sa faceti ridichi murate si veti fi surprinsi de cat de bune, gustoase si aromate sunt acestea in plus au si o culoare frumoasa.
Spor si pofta mare!

Ridichi murate
(Visited 71 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *