Suc de detoxifiere cu sfecla rosie si capsuni

AutorNicola ElenaCategorie, DificultateÎncepător

Sucul proaspat este un mod minunat de a incepe dimineata, fiind un inlocuitor gustos pentru ceasca de cafea. O cura cu sucuri naturale poate fi primul pas pe care il poti lua pentru o alimentatie mai echilibrata. Are rolul de a detoxifica organismul si de a-i permite sa elimine excesul de substante nesanatoase, cum ar fi nicotina, zaharul si alimentele procesate, iar sucurile naturale de legume, in special si fructe, indeplinesc cu succes acest rol

Randamente2 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total10 minute
 1 sfecla rosie
 1 grepefruit
 2 portocale
 3 morcovi
 8-10 capsuni
1

Mod de preparare:
Spalam si curatam legumele si fructele. Asta inseamna sa le spalam bine inainte de a le pune in storcator si chiar sa le lasam sa se usuce, sau sa le stergem cu servet de hartie, ca sa nu obtinem un suc natural diluat. Unele retete de suc cer ca fructele si legumele sa fie curatate de coaja, acolo unde este cazul. In alte situatii nu este nevoie sa le curatam de coaja, pentru ca acolo se regasesc cantitati insemnate de minerale si vitamine. Pana la urma este o chestie de gust, pentru ca in cazul citricelor, de exemplu, sucul obtinut va fi mai amar daca le stoarcem cu tot cu coaja.

2

Taiem fructele si legumele in bucati. In functie de storcatorul pe care il folosim, va trebui sa taiem fructele si legumele in cuburi sau bucati potrivite ca sa incapa in el. Nu vom forta lucrurile: e mai bine sa le taiem in bucati mai mici decat sa le fortam, pentru ca altfel sunt mari sanse ca storcatorul sa se strice.

3

Aprindem storcatorul si introducem bucatile de fructe si legume pe rand in storcator, nu conteaza ordinea pentru ca la final il vom omogeniza bine.
Uitati cat de bine arata!

4

E bine sa consumam spectrul cel mai complet de culori de legume si fructe in fiecare saptamana, pentru ca pigmentii din plante contin unele din cele mai importante proprietati pentru a mentine organismul cat mai sanatos.

5

Fructele si legumele isi pierd valoarea nutritiva prin expunerea indelungata la aer si de aceea este bine sa bem sucurile imediat ce au fost preparate. Daca acest lucru nu este posibil, atunci sucul trebuie pastrat intr-un termos sau intr-un recipient ermetic, in frigider, maxim 24 de ore.

6

Sucul proaspat este net superior sucurilor la cutie, la sticla sau congelate. Nu numai ca are valori nutritive mai ridicate, ci contine viata prin enzimele si ingredientele “vii” ale sale. Spre deosebire de acestea, sucurile la cutie, la sticla si ambalate au fost pasteurizate, ceea ce le mareste durata de viata la raft, insa duce la pierderea unor substante nutritive precum vitaminele si mineralele, dar si a enzimelor “vii”.

7

Cateva informatii nutritionale despre acest suc cu fructe si legume:
Sfecla rosie are in compozitia multe substante nutritive, printre acestea numarandu-se vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, zahar natural, potasiu, biofla-vonoide si antioxidanti.
Asimilarea fierului din compozitia sfeclei rosii este favorizata de vitamina C, prezenta in toate partile plantei. 
Sfecla rosie este binecunoscuta pentru faptul ca ajuta la curatarea ficatului, a colonului si a sangelui. Este foarte indicata pentru o curatare generala in special dupa abuzurile alimentare si alcoolice.
Morcovii ajuta la detoxifierea ficatului si elibereaza bila, ajuta digestia si combat constipatia. Deasemenea s-a demonstrat ca un consum regulat de morcovi are ca efect reducerea colesterolului si reducerea riscului de accident vascular. Sucul lui are un gust dulce si, pe langa asta, contine betacaroten, un compus celebru pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului: protejeaza arterele, elimina bacteriile din tractul intestinal, combate infectiile si intareste sistemul imunitar.
Citricile: Contin niveluri ridicate de vitamina C si substante active, printre care carotenoizi si bioflavonoizi. Ajuta la scaderea tensiunii, au efect antiviral si antibacterian si dau un gust excelent oricarui suc facut in casa.
Capsunile: au un continut scazut de calorii insa sunt foarte bogate in fito-nutrienti, minerale si vitamine care sunt esentiale pentru o sanatate optima. Capsunile sunt o sursa excelenta de vitamina C care este, de asemenea, un puternic antioxidant natural este bogat in vitamine din complexul B, contin cantitati importante de vitamina B6, niacina, riboflavina, acid pantotenic si acid folic, apoi vitamina A, vitamina E, flavonoizi antioxidanti, cum ar fi luteina. Sunt importante in consum si datorita mineralelor benefice pentru organism:
Potasiul este o componenta importanta a fluidelor din celulele corpului care ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale.
Manganul este utilizat de organism, ca un co-factor pentru puternica enzima antioxidanta, superoxid dismutaza.
Cuprul este necesar pentru producerea de celule rosii din sange.
Fierul este necesar pentru formarea de celule rosii din sange.
Fluorul este o componenta a oaselor si a dintilor si este important pentru prevenirea cariilor dentare.
Asadar suc detoxifiant prin aceasta combinatie de fructe si legume este extrem de benefica pentru noi prin cunsumul lui .
Sa va fie de folos!

Ingrediente

 1 sfecla rosie
 1 grepefruit
 2 portocale
 3 morcovi
 8-10 capsuni

Indicații

1

Mod de preparare:
Spalam si curatam legumele si fructele. Asta inseamna sa le spalam bine inainte de a le pune in storcator si chiar sa le lasam sa se usuce, sau sa le stergem cu servet de hartie, ca sa nu obtinem un suc natural diluat. Unele retete de suc cer ca fructele si legumele sa fie curatate de coaja, acolo unde este cazul. In alte situatii nu este nevoie sa le curatam de coaja, pentru ca acolo se regasesc cantitati insemnate de minerale si vitamine. Pana la urma este o chestie de gust, pentru ca in cazul citricelor, de exemplu, sucul obtinut va fi mai amar daca le stoarcem cu tot cu coaja.

2

Taiem fructele si legumele in bucati. In functie de storcatorul pe care il folosim, va trebui sa taiem fructele si legumele in cuburi sau bucati potrivite ca sa incapa in el. Nu vom forta lucrurile: e mai bine sa le taiem in bucati mai mici decat sa le fortam, pentru ca altfel sunt mari sanse ca storcatorul sa se strice.

3

Aprindem storcatorul si introducem bucatile de fructe si legume pe rand in storcator, nu conteaza ordinea pentru ca la final il vom omogeniza bine.
Uitati cat de bine arata!

4

E bine sa consumam spectrul cel mai complet de culori de legume si fructe in fiecare saptamana, pentru ca pigmentii din plante contin unele din cele mai importante proprietati pentru a mentine organismul cat mai sanatos.

5

Fructele si legumele isi pierd valoarea nutritiva prin expunerea indelungata la aer si de aceea este bine sa bem sucurile imediat ce au fost preparate. Daca acest lucru nu este posibil, atunci sucul trebuie pastrat intr-un termos sau intr-un recipient ermetic, in frigider, maxim 24 de ore.

6

Sucul proaspat este net superior sucurilor la cutie, la sticla sau congelate. Nu numai ca are valori nutritive mai ridicate, ci contine viata prin enzimele si ingredientele “vii” ale sale. Spre deosebire de acestea, sucurile la cutie, la sticla si ambalate au fost pasteurizate, ceea ce le mareste durata de viata la raft, insa duce la pierderea unor substante nutritive precum vitaminele si mineralele, dar si a enzimelor “vii”.

7

Cateva informatii nutritionale despre acest suc cu fructe si legume:
Sfecla rosie are in compozitia multe substante nutritive, printre acestea numarandu-se vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, zahar natural, potasiu, biofla-vonoide si antioxidanti.
Asimilarea fierului din compozitia sfeclei rosii este favorizata de vitamina C, prezenta in toate partile plantei. 
Sfecla rosie este binecunoscuta pentru faptul ca ajuta la curatarea ficatului, a colonului si a sangelui. Este foarte indicata pentru o curatare generala in special dupa abuzurile alimentare si alcoolice.
Morcovii ajuta la detoxifierea ficatului si elibereaza bila, ajuta digestia si combat constipatia. Deasemenea s-a demonstrat ca un consum regulat de morcovi are ca efect reducerea colesterolului si reducerea riscului de accident vascular. Sucul lui are un gust dulce si, pe langa asta, contine betacaroten, un compus celebru pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului: protejeaza arterele, elimina bacteriile din tractul intestinal, combate infectiile si intareste sistemul imunitar.
Citricile: Contin niveluri ridicate de vitamina C si substante active, printre care carotenoizi si bioflavonoizi. Ajuta la scaderea tensiunii, au efect antiviral si antibacterian si dau un gust excelent oricarui suc facut in casa.
Capsunile: au un continut scazut de calorii insa sunt foarte bogate in fito-nutrienti, minerale si vitamine care sunt esentiale pentru o sanatate optima. Capsunile sunt o sursa excelenta de vitamina C care este, de asemenea, un puternic antioxidant natural este bogat in vitamine din complexul B, contin cantitati importante de vitamina B6, niacina, riboflavina, acid pantotenic si acid folic, apoi vitamina A, vitamina E, flavonoizi antioxidanti, cum ar fi luteina. Sunt importante in consum si datorita mineralelor benefice pentru organism:
Potasiul este o componenta importanta a fluidelor din celulele corpului care ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale.
Manganul este utilizat de organism, ca un co-factor pentru puternica enzima antioxidanta, superoxid dismutaza.
Cuprul este necesar pentru producerea de celule rosii din sange.
Fierul este necesar pentru formarea de celule rosii din sange.
Fluorul este o componenta a oaselor si a dintilor si este important pentru prevenirea cariilor dentare.
Asadar suc detoxifiant prin aceasta combinatie de fructe si legume este extrem de benefica pentru noi prin cunsumul lui .
Sa va fie de folos!

Note

Suc de detoxifiere cu sfecla rosie si capsuni
(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *